reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Ewelinka, mnie też ostatnio męczą bezsenne noce, wprawdzie daję radę zasnąć, ale budzę się kilka razy w nocy. Dzisiaj to już była masakra, bo ból gardła i zatkany nos nie dawał spokojnie oddychać. A próbowałaś pić melisę przed snem?
Aniulkas, współczuję bardzo tej przypadłości...
Betina, ja też mam nadzieję, że maluchy nie ucierpią przez te nasze szaleństwa przedświąteczne. Dobrze, że wkrótce będzie można trochę odpocząć ;-)
Asinka, super kolorek wyszedł!!

Szczebiotko, szczęśliwej i spokojnej podróży, dla Was również świąteczne uściski i życzenia!!
Uff, dziś ostatni dzień w pracy przed świętami, na szczęście niewiele się dzieję i mogę w spokoju pochorować.
Postanowiłam zjeść dziś całą cytrynę, a w domu chyba wezmę się za czosnek :sorry2:.

reklama
Hej :)
Ja wczoraj jak wyszłam na autobus o 12 to w domu byłam o 21:30 nogi mnie bolały na szczęście brzuch nie twardniał. Kupiłam prezent dla Piotra i sióstr :) trochę bombek na choinkę bo nic nie mieliśmy i łańcuch. I małe zakupy.
Dzisiaj jadę po składniki na ciasteczka i po foremki do wykrawania ciasteczek ale chcę np foremkę ludzika bo takie zwykłe mam. Obiecałam Piotrusiowi obiad w mcdonaldzie :) i jeszcze prezent dla mnie i dla mamy :) i choć jeszcze jestem zła na Łukasza to mu też coś kupię :) A i dla Filipka kocyk :)
Wrócę to wezmę się za ciasteczka :) a jutro za porządki :)

Basiatoja...u nas podział w rodzinie na tworzenie pysznośći na stół świąeczny więc ja w tym roku tylko słodkości:-D

Szczebiotka szczęśliwej i szybkiej podróży!!!

Ewelinka brawo dla ciebie ja teraz chyba za nic bym się do pracy nie dotoczyła;-) A synek mi się przestawił i wstajemy codziennie o 9 więc ta 5 rano to dla mnie kosmos...

Ja właśnie idę się kąpać a później porywam dziecko na spacer...od wczoraj tak mnie bolą plecy, że nie wiem już co robić:/ Więc może spacer pomoże:-)

Agula :) - dostałam od lekarza to samo żelazo o którym pisałaś (Sorbifer Durules) dzisiaj wezmę pierwszą tabletkę, mam brać po 1szt dziennie, napisz mi proszę czy masz jakieś objawy niepożądane :) po nim ?
W internecie straszą różnymi i już się boję :p
A może któraś z dziewczyn też jeszcze bierze to żelazo ? Jeśli tak to będę wdzięczna za info :)

dam tylko na chwilkę bo mam strasznie dużo pracy - w zasadzie trzyma mnie jeszcze u zdrowych zmysłów tylko to, że to już ostatnie dni, potem będę odpoczywać. Na pewno będę musiała pojawić się w biurze raz na jakiś czas (nawet dla mojego dobrego samopoczucia) ale to już nie to samo, zamykam swoje sprawy.

Za Waszymi radami postanowiłam łykać magnez. Lekarka powiedziała, że mogę brać. Co prawda nie powiedziała ile, ale skoro moje witaminy zawierają magnez, nie będę przesadzać z ilością. Nie chcę się (a przede wszystkim kruszyny) faszerować nospą. A magnez jest bardzo ważny więc tak będzie lepiej.

Wczoraj rozpoczeliśmy szkołę rodzenia. Gdy kobieta powiedziała, że będziemy dla tego dziecka najlepszymi rodzicami i jesteśmy wszystkim co ono potrzebuje, zalałam się łzami. Ach, te hormony ;)
Ściskam Was wszystkie, zajrzę później.

Królowa tez mialam takie reakcje na szkole rodzenia. gwarantuje ze jeszcze nie raz uronisz łezkę przy następnych tematach ;)

U nas mieszkanie z grubsza (!) ogarnięte.. Wszystkie prezenty gotowe, nawet jeden ostatni ktory dzisiaj przywiózł kurier (juz sie balam ze nie zdążą przed wigilia). Pierniki zrobione (troche za slodkie ale trudno..), makowiec tez. Biore sie za ciasteczka..

Dziś znów nic nie zrobiłam w domu, mam totalnie anty podejście do sprzątania, może jutro z mężem ogarniemy z rana jak co sobotę i będzie
wink2.gif
Zakupy na weekend zrobione, a resztą musi się zająć mąż bo dźwigać nie mam zamiaru słoików i warzyw. Oliwia czuje się lepiej więc dr odpuściłam
biggrin.gif
Dziś z rana mąż z pytaniem wyskoczył, czemu to na swoim dyżurze do dziecka nie wstałam. Więc mu odpowiedziałam, że odkąd wróciłam ze szpitala i jestem w zaawansowanej, anemicznej ciąży to dyżury mnie nie obowiązują
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Gdybym miała się przez weekend nie pojawić to życzymy każdej z Was i Waszym Rodzinom Spokojnych, Zdrowych, Radosnych i Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia
biggrin.gif

widze, że pusto na watku - wszystkie już choinki ubierają ;)

u nas ok po dzisiejszej wizycie - młody głową w dół wisi, jakies 1300 gram waży, nereczki w porządku, a ja mam całe 6 kg na plusie od poczatku... no i cisnienie dzisiejsze - 80/60.... i jakos łażę :-D
z domowych rzeczy to Adam miał wczoraj stan podgorączkowy, więc włączyłam antybiotyk, który pani dr zapisała... już dzisiaj mniej kaszlał... no i co najwazniejsze - to już ostatnie 2 noce bez męża :-) w tym roku ;)

03.2013 - ja nie miałam po Sobrbiferze żadnych skutków ubocznych - nawet nie miałam zaparć, co mi się zdarza przy praktycznie wszystkich innych żelazach.... nawet lekko rozluźnione stolce były, więc ok, bo niestety po poprezdnich 2 ciążach dorobiłam sie hemoroidka :zawstydzona/y:

Królowa - ja dzisiaj powiedziałam pani dr o skurczach łydek, to zaleciła Asmag 3x2... musze jutro kupić....
dobrze, że już zaczynasz odpoczynek ;)
a ja z Mają jeździlam do pracy do końca 8 miesiąca - potem przestałam, bo się bałam, że będzie obciach jakby mi wody odeszły :-D

Kania - no i super, że nie masz już nocnych dyżurów ;) dbaj o siebie :tak:
i dzięki za życzonka ;) a sprzątaniem sie nie martw - ja też nie szaleję ;) mąż wróci to w pon ogarniemy trochę... bo jutro planujemy kupić choinke i ją ubrac - bedzie miał niespodziankę :-)

miłego wieczorku wszystkim ;)

reklama
Makunia szybkiego powrotu do zdrowka!

Krolowadramatu tez bym się wzruszyla. Dobrze ze zdecydowałaśsię na magnez. Ja biore 3 razy dziennie po tabletce. A co do pracy toodpoczynek Ci się przyda, jak i każdej z nas.

Betina podziwiam chec do pieczenia. Ja piekarnik wlaczam jakpizze robie ewentualnie. A pierniki na pewno będą wszystkim smakowac. Ja uwielbiamsłodkie wiec możesz wysłać jednego :-p

Kania i bardzo dobrze mu powiedziałaś. Heh, oszczędzaj się. Jadzis ostatnie porządki poczyniłam, ale nie powiem żebym się postarala. Lenia mam,doskonale Cie rozumiem…

Szczebiotka szczesliwej i bezpiecznej podrozy! Oraz udanegopobytu.

Ewelina bierz magnez przed samym spaniem, uspokaja. Ja pijepotrojna melise jak czuje ze nie bardzo chce mi się spac.

Asinka to super ze Nina nadal Nina. Niech tak zostanie. Gratulujeząbków. U mnie dopiero dwojki Ida, ale już ostatnie.

Agula to zycze sprawnego pozałatwiania zakupow itd. Ja tez sięzastanawiam co poczne jak zaczne rodzic z mala… na razie nic nie przyszlo mikonkretnego do glowy.

Aniulkas a co uzywasz? Procto hemolan jest dobry…

Anka pewnie Cie suszy poantybiotykowo jeszcze, ja tez takzawsze mam. Zycze udanego pobytu w Polsce!

Zabka tak tylko pytam, ja tez bez slubu ;-)

Marynka wspolczuje ze sama będziesz siedziała… oby styczeń szybciutkoCi zlecial… rozkoszuj się samotnością poki możesz :-)

Ja zabiegana caly dzien, M. już dotarl do domu, ale nie mamyczasu dla siebie za duzo… jutro do teściów… nie chce mi się straszliwie… ale cozrobie. Poswiece się. Milego wieczoru

Do góry