reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

mnie dzis czeka piernik do zrobienia (myslicie ze nie za wczesnie? bedzie dobry za tydzien?), ciasteczka zrobie jutro, no i za ostatnim prezentem musze sie dzisiaj wybrac przed pracą jeszczenie mam pojęcia kiedy zdążymy ogarnąc mieszkanie przed świętami, i jeszcze choinka, i ozdoby.. cos malo czasu na wszystko

agula
faktycznie dziwnie z tą teściową.. jesli tylko masz taka mozliwośc to szukaj pomocy (np niani) zebys wszystkiego nie miala tylko na swojej glowie i to jeszcze pod sam koniec ciazy

reklama
uhhh i znowu mam nerwa :wściekła/y: mialam pichcic ciasta to babcia kupila sernik i makowiec:wściekła/y:za duzo pradu bierze piekarnik:wściekła/y:Piotrk jej mowil ze pokryje koszty pieczenia zeby potem nie bylo afery to mozna mowic jak do sciany:wściekła/y:w dupie mam wszystko.palcem nie kiwne juz.:wściekła/y:
patrycja moj tez jeszcze sie glowka na dol nie ulozyl:confused2:jeszcze troche czasu jest wiec moze to zrobi:)

:-Dzabka-no stress:-) Spójrz na to z innej strony-może lepiej żebys nie brała za dużo na siebie,bo to jednak jest męczące takie wypieki robic.
Jesli jednak chcesz zrobić coś sama to zrób i babcia sama zobaczy różnicę w smaku,

marynka-wiem że to trudno tak optymistycznie się nastroic ale staraj się cieszyc chwila "tu i teraz" kiedy masz kochanego u boku.Później on pojedzie ale na pewno znajdziesz sobie jakieś zajecie i czas bez ukochanego szybko minie.
Może to bedzie czas na nadrobienie zaległych spotkań z koleżankami:happy2:

deizzy-3 lata temu kupilismy właśnie takie mebelki córce do pokoiku,jak pokazałaś na zdjęciu.Tylko że u nas mamy kolor biało-zielony.Ściany zółte a na jednej scianie fototapeta kolorowa z motywami róznych bajek.A tak w ogóle to łóżeczko z tej serii jest mega wygodne.Ma długośc 2 metry,Córka juz od pół roku tam śpi i bardzo lubi swój pokoik:-)

ewelinka-niech sobie dzidzi faktycznie jeszcze w ciepłym brzusiu siedzi.Uważaj na siebie.
betina-widzę że z ciebie kulinarny pracuś.Lubisz słodkości świąteczne.Super.

monisia ja juz machlam reka na wszystko:)na wigilii beda babci wnuki wiec niech choc raz mnie ktos obsluzy:-)co do babci pieprzyka to jest do usuniecia po nowym roku.pozniej pojdzie do badania i zobaczymy co dalej.
basieniak gratuluje udanej wizyty:)dobrze ze dzidzius ma sie dobrze:)
ja mykam dzis na jazde:)milego dnia:)

U mnie tez przygotowania do Świąt.Wczorajzrobiłam ciasteczka i blaty do ciasta :) krem w weekend i skońćzone. Będę tylko pomagac mamie w kuchni, w pieczeniu ciast i mięs.

A tak poza tym jakos dziwnie sie czuje mam mdlosci. W nocy bolałmnie brzuch mocno z prawej strony jak bym mięsnie naciagnęła. :( A na dodatek mam przykra dolegliwośc hemoroidka ;( nic nie pomaga prawie tydzien sie trzyma i nie wyglada na to by chcial się schować ;( moze znacie dobre sposobny ale nie na pieczenie czy cos tylko jak juz uwypukli się ... ;( ja biore czopki i smaruje maścią ale nie wiele to daje. Najczesciej pomaga tylko na chwilke przed snem ...

nic mi lekarz o magnezie nie mówił. Jest na pewno bezpieczny w ciąży? Wasi lekarze je zalecili czy bierzecie na własną rękę? Przed ciążą brałam magnez, uważam że działa świetnie na umysł i samopoczucie a jeśli do tego zapobiega twardnieniom brzucha to byłoby super.
Ja biorę nospę albo nic - w zależności ile i jak często brzuch twardnieje.
nie chce cie straszyc ale magnez w ciazy jest bardzo potrzebny
W czasie ciąży magnez nie tylko chroni przed przedwczesnymi skurczami macicy, wspomaga także prawidłowy wzrost płodu.
Przedłużający się niedobór magnezu w ciąży może okazać się niebezpieczny: najgroźniejsze powikłania to stan przedrzucawkowy i zatrucie ciążowe, zbyt mały i powolny przyrost masy ciała dziecka oraz przedwczesny poród.
Odkąd zaszłaś w ciążę, twoje zapotrzebowanie na magnez wzrosło i wynosi około 350-400 mg na dobę. Magnez zawiera większość ciążowych preparatów witaminowych, w razie potrzeby lub jeśli masz wątpliwości, zapytaj swojego lekarza
hello kochane....

w pt wizyta i juz schizuję, że przez te moje i dzieci choroby młody nie rośnie, bo jakos nie przytyłam ostatnio... chociaz kopy mi zasuwa niezłe czasem, ale co się namartwię to moje....

dobra - nie smęce - ide wieszać pranie, wstawię zmywanie i do kąpania....

spokojnej nocki kochane :-)
dziecie napewno ma sie switnie rosnie i przybiera na wadze wiec w piatek bedzie dobrze!!
mnie dzis czeka piernik do zrobienia (myslicie ze nie za wczesnie? bedzie dobry za tydzien?),

agula [/B]faktycznie dziwnie z tą teściową.. jesli tylko masz taka mozliwośc to szukaj pomocy (np niani) zebys wszystkiego nie miala tylko na swojej glowie i to jeszcze pod sam koniec ciazy
piernik ponoc im starszy tym lepszy :)
U mnie tez przygotowania do Świąt.Wczorajzrobiłam ciasteczka i blaty do ciasta :) krem w weekend i skońćzone. Będę tylko pomagac mamie w kuchni, w pieczeniu ciast i mięs.

A tak poza tym jakos dziwnie sie czuje mam mdlosci. W nocy bolałmnie brzuch mocno z prawej strony jak bym mięsnie naciagnęła. :( A na dodatek mam przykra dolegliwośc hemoroidka ;( nic nie pomaga prawie tydzien sie trzyma i nie wyglada na to by chcial się schować ;( moze znacie dobre sposobny ale nie na pieczenie czy cos tylko jak juz uwypukli się ... ;( ja biore czopki i smaruje maścią ale nie wiele to daje. Najczesciej pomaga tylko na chwilke przed snem ...
hmmm na hemry nie mam pomyslu
Kurcze moze poszukaj troche w necie byc moze ktoras sie tez zmaga z tym problemem

Ja koncze pakowanie, dzis jakos strasznie chce mi sie pic:szok::szok:
Kurcze oby nie na chorobe bo tak mi sie zawsze obiawia. W sumie dopiero skonczylam brac antybiotyk:baffled:
Na 15 jedziemy do notariusza wiec Laure podrzucam do znajomej by nie przeszkadzala:sorry2:
Potem zakupy i wierzorkiem zamykam walizki:-D

anka szukłam już w necieale nic konkretnego myślałam że któraśz Was ma taka przypadłosć i moze cos pomogło :)
A odnośnie dużej ilości picia też tak mam ze jak mnie suszy tzn bedzie bolalo mnie bardło lub bede miec katar ...Zdrówka niech nic cie nie rozłozy na święta.

Dzis albo jutro musze zapakowac prezenty :) A miałam odpoczywac z mężem dziś...musze zrealizaowac zamówienie mojej kolezanki ...na ozdoby z filcu. Jeden musze przygotowac na święta...wiec odpoczynek chyba dopiero w nocy :D

Dobry dziewczyny:) robię już któreś podejście do posta i mi coś wcina od wczoraj:p
Myślę właśnie nas jakąś sałatką na święta i nic nie przychodzi mi do głowy:( macie jakieś pomysły??

Ania super, że tak wyszło z domem:) jasne, że lepiej od podstaw postawić, przynajmniej wiesz w czym mieszkasz:p

Aniulkas ja też zauważyłam takiego małego kolegę ale odpukać nie daję i nie dawał żadnych objawów!!! ale wiem że ludzie chwalą napary z kory dębu (takie nasiadki się robi) tylko nie wiem czy w ciąży też można...

Betina Ty masz taką dużo produkcję pyszności, że się zastanawiam czy ich na targach świątecznych nie wystawiasz;)

Zabka i słusznie- powiedzenie mojej siostry (często stosuje) - "miej wyje%#ne a będzie Ci dane"!!! mam nadzieję, że popołudniu tych jazd nie masz bo jakiś horror na mieście był wczoraj, dziś pewnie lepiej nie będzie!!

Ewelinka przeszły Ci te bóle??

03.2013 &&& za wizytę i czekamy na wieści!!! ja jeszcze przed obciążeniem glukozą, zrobię chyba -po sylwestrze, żeby nie zaraz po świętach - ale jak źle wyjdzie to mnie to wcale nie zdziwi:[

agula jeśli masz tylko możliwość to jasne że tak zrób i zatrudnij kogoś do odciążenia, samej ciężko, szkoda się mordować fizycznie i psychicznie!!!!

Królowa ja byłam w teatrze przedwczoraj i też mnie później plecy bardzo bolały, wcześniej jeszcze na kolacji - także plecy w jednej pozycji i pół nocy nie spałam:( Magnez biorę prawie od początku - lekarka zaleciła - 3 razy 2 tab slow mag'u lub innych z podobną dawką. - teraz ze względu na to że biorę furagin(wypłukuje magnez i potas z org) to biorę 3x1 magnezu i 3x1 asparginu (magnez z potasem) a i tak mam skurcze łydek w nocy;( ale jeszcze tylko dwa dni!!!

Baseniach gratki dobrych wieści na wizycie!!

Szczebiotka - ja podziwiam tego szorowania - ja strajkuje:p nie zamierzam chemii wdychać - także wszelkimi szorowaniami się M. zajmuje bo ja dzidzi narażać nie zamierzam powierzchniowo-czynnymi środkami, które są bardzo toksyczne i drażniące!!! także ja w kuchni owszem, natomiast ze sprzątania to tylko takie normalne "ogarnianie".

miłego dnia dziewczyny!!

reklama
Cześć Dziewczyny!

Widzę, że przedświąteczna gorączka w pełni. U nas też czasu jak na lekarstwo, wczoraj szybkie zakupy dla moich rodziców i krótka wizyta u nich, potem odbiór choinki :-D. Dzisiaj są urodziny babci, więc organizujemy taką skromną niespodziankę w postaci ciacha +szampana ( ja mam z malutką na pół całego Piccolo:-D), spróbujemy jeszcze znaleźć trochę czasu żeby skoczyć do makro, a na jutro zostają nam zakupy prezentowe, bo nie mamy jeszcze nic:sorry2:. W dodatku w sobotę rano pierwsze zajęcia w szkole rodzenia... Już nie wspominam o tym, że w weekend będę pomagać w przygotowywaniu świąt mojej mamie, a w poniedziałek robić z babcią Wigilię u nas.. Daję słowo, że grudzień jest szalony, prawie jak koniec świata :-D:-D:-D:-D.
Królowa, ja też biorę regularnie magnez. Lekarz zalecił mi największą dawkę 500mg 3xdziennie. A ponieważ nie potrafię odmówić sobie kawy, to tym bardziej przestrzegam, żeby brać.
Anka, pragnienie to na mróz :-). A podobno zima idzie ;)
Żabka, udanej jazdy i szerokiej drogi ;-).
Aniulkas, ja też nie mam za bardzo pojęcia jak poradzić sobie z gadem, ale trzeba się dowiedzieć, bo czuję, że i mnie to czeka... Mam coraz większe problemy z zaparciami:zawstydzona/y:.
Agula, głowa do góry, z maluchem na pewno wszystko w porządku, on tam już wie, ile ma sobie zassać składników odżywczych z Twojego organizmu ;)

A ja też jakoś kiepsko się czuję. Wczoraj bóle brzucha i pleców, ale to chyba bardziej od siedzenia i jelit, niż od skurczów. Choć faktycznie zauważyłam, że brzuch twardnieje mi częściej niż do tej pory, chyba ten okołoślubny i przedświąteczny pęd trochę mnie osłabił. Dziś od rana ból gardła i ogólny osłabienie. Oby nie skończyło się grypą w święta :dry:.

Do góry