Królowa_Dramatu
Fanka BB :)
Po wypiciu glukozy czekam na drugie pobranie krwi. Wstrzasa mna cytryna nie pomogla
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Po wypiciu glukozy czekam na drugie pobranie krwi. Wstrzasa mna cytryna nie pomogla
Cześć dziewczyny!! U mnie nie ciekawie aczkolwiek już dużo lepiej. Wczoraj koło południa, w toalecie zaobserwowałam na papierze krew... moje przerażenie było tak ogromne że myśli do kupy poskładać nie mogłam ale po chwilowej obserwacji stwierdziłam, że pochodzi ona z moczu a nie skąd inąd - z dwojga złego stwierdziłam, że to i tak lepiej ale nie zmieniło faktu mojego przerażenia. Zadzwoniłam do M., do lekarki - powiedziała, żebym zrobiła posiew. Nie byłam sama w stanie prowadzić, ale M. szybko przyjechał i do laboratorium czym prędzej pojechaliśmy. Tam kobieta stwierdziła, że posiew mi nic w tej chwili nie da bo na wyniki i tak tydzień będę musiała czekać i żebym ogólny zrobiła. Tak też uczyniłam, oddałam próbkę do badania - kolor był tak krwisty, że kobity z przerażeniem w niedużo ponad godzinę badanie wykonały!!! Oprócz erytrocytów, leukocytów nawet śladowe ilości białka się tam znalazły do lekarki się już dodzwonić nie mogłam (zaczęła przyjmować w gabinecie) to tam pojechałam. Dobrze, że furaginum jeszcze nie wzięłam, bo powiedziała, żebym lepiej ten posiew dla pewności zrobiła dzisiaj rano. Wczoraj na urosepcie, dziś już furaginum wzięłam (żeby nie doszło do zapalenia nerek) ale jest o niebo lepiej. Szybkie USG mi Pani dr zrobiła - mała najważniejsze dobrze ale to co wczoraj przeżyłam to zgroza Jest opcja, że piasek mi schodził i podrażnił jakieś naczynko, które pękło ale pewności nie ma może bezobjawowe zapalenie pęcherza - ale dlaczego z krwiomoczem też nie wiadomo
Spotkałyście się z czymś takim??
Hej dziewczyny, wybaczcie że wam przeszkodze ale mam pytanie. Co na przeziębienie w ciąży możemy brać? Mam na myśli już na tym etapie ;-) Ogólnie boli mnie bardzo gardło i gdzieś słyszałam że Tantum Verde można brać ale nie jestem pewna więc stwierdziłam że zapytam Was. Na gorączke brałam wczoraj paracetamol i przeszła ( miałam tylko 37,0). Są jeszcze jakieś leki co mogą uratować ? Bo leczenie domowymi sposobami trwa zawsze wieki...