reklama
Królowa_Dramatu
Fanka BB :)
basieniak, dzięki
zrobię 75 g na wszelki wypadek by tego nie musieć powtarzać
ten lekarz, który przpisał 50 g większym wynikiem też na pewno nie wzgardzi 
betina79
maryńka dołączam do tych niewyspanych.. może dzisiaj będzie lepiej
makunia to przynajmniej dzięki młodej możesz dbac o linie
truskaffka no wlasnie mialam pisac ze cos Cie nie widac na forum. łącze sie w bólu kontrolujacych glukoze do końca ciąży.. A Amelka to bardzo ładne imie. gratluje podjecia decyzji
anka26 Achilles..? oby jeszcze udało Ci się zmienic jego typ
jotka21 spokojnych przygotowań!
kociatka moje kombinezoniki z allegro tez przyszły. prawie nówka sztuka
good deal
Królowa Dramatu ja mialam najpierw 50 a potem (bo pierwszy wynik wyszedl zly) 75. Podobno teraz odchodzi sie juz od tych 50mg i od razu robi sie 75 (dokładniejszy) zeby nie meczyc kobiet dwa razy. Ale ja zrobilam tak jak moj lekarz kazal, czyli 50 i dopiero jak ten wyszedl zle, to 75
za mną miłe popołudnie z psiapsiółą, najadłyśmy się pyszności..
makunia to przynajmniej dzięki młodej możesz dbac o linie
truskaffka no wlasnie mialam pisac ze cos Cie nie widac na forum. łącze sie w bólu kontrolujacych glukoze do końca ciąży.. A Amelka to bardzo ładne imie. gratluje podjecia decyzji
anka26 Achilles..? oby jeszcze udało Ci się zmienic jego typ
jotka21 spokojnych przygotowań!
kociatka moje kombinezoniki z allegro tez przyszły. prawie nówka sztuka
Królowa Dramatu ja mialam najpierw 50 a potem (bo pierwszy wynik wyszedl zly) 75. Podobno teraz odchodzi sie juz od tych 50mg i od razu robi sie 75 (dokładniejszy) zeby nie meczyc kobiet dwa razy. Ale ja zrobilam tak jak moj lekarz kazal, czyli 50 i dopiero jak ten wyszedl zle, to 75
za mną miłe popołudnie z psiapsiółą, najadłyśmy się pyszności..
truskafffka
Dzięki dziewczyny 
Herbata to będą dwie Amelki :-);-)
Basia podaję przepis
ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI
Pieczenie: 5-10 min. - blacha
Składniki
• 1 kg mąki pszennej
• 3 jajka
• 25 dag cukru
• 25 dag miodu
• 1 kostka margaryny
• 3 czubate łyżki przyprawy do pierników
• 1 płaska łyżka kakao
• 2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 1 łyżka wody
Etapy przygotowania
1. W rondlu stopić margarynę, dodać cukier, miód i przyprawy do pierników. Mieszać na MAŁYM OGNIU(!) dopóki cukier się nie rozpuści. Gdy przestygnie wbić jaja, wsypać kakao, mąkę i rozpuszczoną w wodzie sodę. Wyrobić ciasto. Cienko rozwałkowane ciasto wykrajamy foremkami. Pierniczki ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze lub papierze do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.5-10 minut (lecz zalecam sprawdzać po krótszym czasie, bo wszystko zależy od piekarnika i grubości wyciętych ciasteczek.
ja je po upieczeniu wkładam do plastikowych pojemniczków i wrzucam tam kawałek jabłka-posypanego cynamonem, super miękkie i aromatyczne się robią
Asinka to wołamy wenę razem
Jotka szał ciał widzę, powodzenia
Ewelinka, no niestety tak z tymi imionami jest... ja przy Matim, jak nie wiedzieliśmy czy będzie chłopczyk czy dziewczynka myślałam o Nadii a potem Nadie wszędzie rosły jak grzybki po deszczu
teraz po prostu poczułam że w brzuszku Amelia bryka...jakoś mi to imię pasuje do córci
dobrze że zęba nie ma...
Kociatka zdrówka dla słodziaka małego
Królowa pięknie że mała się rozbrykała
moja gin jest zwolenniczką przepisywania od razu 75g
zwłaszcza w moim przypadku jak już cukrzycę miałam
Betina no to trzymam kciuki żeby cukrzyca nam się nie przypałętała
Herbata to będą dwie Amelki :-);-)
Basia podaję przepis
ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI
Pieczenie: 5-10 min. - blacha
Składniki
• 1 kg mąki pszennej
• 3 jajka
• 25 dag cukru
• 25 dag miodu
• 1 kostka margaryny
• 3 czubate łyżki przyprawy do pierników
• 1 płaska łyżka kakao
• 2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 1 łyżka wody
Etapy przygotowania
1. W rondlu stopić margarynę, dodać cukier, miód i przyprawy do pierników. Mieszać na MAŁYM OGNIU(!) dopóki cukier się nie rozpuści. Gdy przestygnie wbić jaja, wsypać kakao, mąkę i rozpuszczoną w wodzie sodę. Wyrobić ciasto. Cienko rozwałkowane ciasto wykrajamy foremkami. Pierniczki ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze lub papierze do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.5-10 minut (lecz zalecam sprawdzać po krótszym czasie, bo wszystko zależy od piekarnika i grubości wyciętych ciasteczek.
ja je po upieczeniu wkładam do plastikowych pojemniczków i wrzucam tam kawałek jabłka-posypanego cynamonem, super miękkie i aromatyczne się robią

Asinka to wołamy wenę razem
Jotka szał ciał widzę, powodzenia
Ewelinka, no niestety tak z tymi imionami jest... ja przy Matim, jak nie wiedzieliśmy czy będzie chłopczyk czy dziewczynka myślałam o Nadii a potem Nadie wszędzie rosły jak grzybki po deszczu
teraz po prostu poczułam że w brzuszku Amelia bryka...jakoś mi to imię pasuje do córci
dobrze że zęba nie ma...
Kociatka zdrówka dla słodziaka małego
Królowa pięknie że mała się rozbrykała
moja gin jest zwolenniczką przepisywania od razu 75g
zwłaszcza w moim przypadku jak już cukrzycę miałam
Betina no to trzymam kciuki żeby cukrzyca nam się nie przypałętała
truskaffka - fajny przepis
ja własnie planuje piec w tym tygodniu z dzieciakami 
to sa takie co od razu nadają się do jedzenia, czy dopiero za 2-3 tyg?? bo moi nie wytrzymaja tyle
no i fajnie, że imie wybrane
anka - Achilles - nieźle
ciekawe czy w PL by przeszło :-)
maryńka - no ten Adolf to rzeczywiście byłby dziwny pomysł w PL.....
Królowa - ja w tej ciąży też dostałam od razu 75 gram - ale z mierzeniem tylko po 2 godzinach...
idź na masaż - mam nadzieję, że w końcu to pomoże :-)
Szczebiotka - co u Was??
basieniak - fajne buciki
ja sie ciesze, ze już moge kupowac tańsze - w Smyku są niezłe w sumie, a jak się na wyprzedaz poczeka to i cena atrakcyjna... ceny w bartku mnie powalają, a dzieciom tak szybko rosna nogi, że nie jestem w stanie wydawać na ich buty więcej niż na swoje i wywalać po 2 miesiącach - bo u mnie jedno po drugim nosić nie będzie.....
Jotka - powodzenia w przygotowaniach - dużo sił życzę
betina - super, że dzionek udany :-)
ja już po wizycie - młody rośnie, nadal na pupie siedzi i ma wszystkich w nosie
nie dał się nawet za dobrze pomierzyć, bo taki powtulany...
serduszka posłuchałyśmy - pięknie równiutko bije, tylko coś tam jedna nereczka większa, ale u chłopców tak się może zdarzać jak się siusiak zawinie czy cuś....
i pani dr powiedziała, że już widać, ze podobny do rodzeństwa
brzuch nie twardnieje, więc też jest ok, pessar trzyma
kolejna wizyta 21 grudnia.....
a jak powiedziałam pani doktor, że chciałabym do 18 marca wytrzymac to popatrzyła na mnie jak na wariata
Maja jeszcze jutro w domciu, ale na szczęście już lepiej się czuje
więc może skoczymy jutro po zakupki szybkie i upieczemy pierniczki :-)
pozdrowionka kochane
to sa takie co od razu nadają się do jedzenia, czy dopiero za 2-3 tyg?? bo moi nie wytrzymaja tyle

no i fajnie, że imie wybrane

anka - Achilles - nieźle
maryńka - no ten Adolf to rzeczywiście byłby dziwny pomysł w PL.....
Królowa - ja w tej ciąży też dostałam od razu 75 gram - ale z mierzeniem tylko po 2 godzinach...
idź na masaż - mam nadzieję, że w końcu to pomoże :-)
Szczebiotka - co u Was??
basieniak - fajne buciki
Jotka - powodzenia w przygotowaniach - dużo sił życzę

betina - super, że dzionek udany :-)
ja już po wizycie - młody rośnie, nadal na pupie siedzi i ma wszystkich w nosie
serduszka posłuchałyśmy - pięknie równiutko bije, tylko coś tam jedna nereczka większa, ale u chłopców tak się może zdarzać jak się siusiak zawinie czy cuś....
i pani dr powiedziała, że już widać, ze podobny do rodzeństwa
brzuch nie twardnieje, więc też jest ok, pessar trzyma
kolejna wizyta 21 grudnia.....
a jak powiedziałam pani doktor, że chciałabym do 18 marca wytrzymac to popatrzyła na mnie jak na wariata

Maja jeszcze jutro w domciu, ale na szczęście już lepiej się czuje
pozdrowionka kochane
anka26_x_07
Mama Laury :)
Dziewczyny z tym Achillesem to moj chyba zartowal. Ja dam tylko jedno imie, Laura ma jedno
Adolf
moj na poczatku mnie meczyl z Adolfem
oczywiscie w Niemczech napewno mile widziane
Co do obciazenia glukoza to ja robie 75g za pierwszym razem tez mialam 75g
Przeswietlenia RTG nie robi sie w ciazy
U mnie w rodzinie kobieta miala w ciazy RTG a nie wiedziala ze sie spodziewa dziecka jak tylko sie dowiedziala poleciala do lekarza a ten jej kazal brac podwojny kwas foliowy, nie wiem jakie ma dzialanie na organizm ale corkeczke ma zdrowa
Agula fajnie ze na wizycie wszystko ok a z ta nerma to skoro lekarze mowia ze jest ok to napewno wiedza co mowia;-)

Adolf

Co do obciazenia glukoza to ja robie 75g za pierwszym razem tez mialam 75g
Przeswietlenia RTG nie robi sie w ciazy

Agula fajnie ze na wizycie wszystko ok a z ta nerma to skoro lekarze mowia ze jest ok to napewno wiedza co mowia;-)
Ostatnia edycja:
_Ewelinka_
Jesli chodzi o imiona to problem jest głownie ze mną :-) jak juz z mężem coś postanowimy to ja za kilka dni zmieniam zdanie bo juz mi sie dane imie odwidzialo :-) ja bym chciała corcie Wiktorie ale mąż mówi ze mu sie nie podoba :-( eh....dla chłopca (na chwile obecna) wybraliśmy Marek albo Mikołaj....ja bym chciała zeby synek miał na imie Oskar albo Tomasz no i ewentualnie Hubert ale mąż sie nie zgadza :-) i tak w kółko z nami :-)
Amelia jest bardzo ładnym imieniem tylko szkoda ze tak często spotykanym....co prawda my mieszkamy za granica i tego imienia tutaj nigdzie nie spotkałam (chyba ze u polskich dziewczynek) wiec moze i ja mężowi ustapie i damy córci na imie Amelia....czas pokaże :-)
Amelia jest bardzo ładnym imieniem tylko szkoda ze tak często spotykanym....co prawda my mieszkamy za granica i tego imienia tutaj nigdzie nie spotkałam (chyba ze u polskich dziewczynek) wiec moze i ja mężowi ustapie i damy córci na imie Amelia....czas pokaże :-)
Królowa_Dramatu
Dzięki za rady co do glukozy
Zatem robię 75 g. Nie wiem tylko jak to wytłumaczę temu lekarzowi, który przepisał mi 50 g. Wymyślę coś
Uświadomiłam sobie, że jeszcze zostało mi 16 tygodni, a nie mam jeszcze nic. Czas jednak szybko leci, zwłaszcza teraz w okresie przedświątecznym. Chyba czas na zakupy dziecięce
Agula a może donosisz do tego 18.03, ja miałam urodzić się w czerwcu, a jestem z drugiej połowy lipca więc nigdy nie wiadomo
Uświadomiłam sobie, że jeszcze zostało mi 16 tygodni, a nie mam jeszcze nic. Czas jednak szybko leci, zwłaszcza teraz w okresie przedświątecznym. Chyba czas na zakupy dziecięce
Agula a może donosisz do tego 18.03, ja miałam urodzić się w czerwcu, a jestem z drugiej połowy lipca więc nigdy nie wiadomo
Królowa_Dramatu
Dziewczyny a czy odzywała się ostatnio Natalia88??? Dawno jej chyba nie było.. Mam nadzieję, że jest zajęta pracami mgr i dlatego do nas nie zagląda.
reklama
anka26_x_07
Mama Laury :)
Witam z rana 
O dziwo jestem wyspana mimo ze wstawalam w nocy na siku i po wode
Laura wcina sniadanko i zaraz uciekamy do przedszkola. Ja zamierzam jechac do sklepu dzieciecego bo corka zabiera mi banana i musze zainwestowac w drugiego
Przy okazji popatrze na ciuszki
Krolowa nie pamietam nawet kiedy Natalia tu byla
O dziwo jestem wyspana mimo ze wstawalam w nocy na siku i po wode
Laura wcina sniadanko i zaraz uciekamy do przedszkola. Ja zamierzam jechac do sklepu dzieciecego bo corka zabiera mi banana i musze zainwestowac w drugiego

Przy okazji popatrze na ciuszki

Krolowa nie pamietam nawet kiedy Natalia tu byla