reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Jedyne 29kg:-D:-D:-D:-D
Zostawilam sobie z poprzedniej ciazy 3kg bo jak wazylam 54kg to wygladalam nieladnie. Jak patrze na zdjecia to wrecz jak anorektyczka.
Teraz mysle wrocic do 57kg. Wiadomo jestem starsza o ponad 5 lat i bedzie trudniej ale dla chcacego nic trudnego :) Do diet sie nie nadaje wiec zostaja mi cwiczenia czyli fitnesik

Ostatnia edycja:
reklama
anka bagatela! :-) teraz mam 5 na plusie okolo, a w tamtej ciazy mialam juz z 10. no ale przy dziecku nie da sie lezec

hejka

ja ostatnio jestem skrytoczytaczem :sorry2: jakoś weny do pisania brak :sorry2:

Ściskam wszystkie zalatane, niewyspane, w codziennym szale ;) i łączę się w bólu ;)

ja już myślami coraz bardziej przy mikołajkach, świętach ;) w sobotę zaczynamy piec ciasteczka
biggrin.gif
na pierwszy ogień idą pierniczki
biggrin.gif

z dobrych wieści, cukrzycy na razie nie powitałam, faktycznie norma po obciążeniu jest do 7,8 (ja miałam 7,04) te normy podane na moich wynikach dotyczą tylko glukozy bez obciążenia :)
no ale że jestem w grupie ryzyka po cukrzycy w pierwszej ciąży, to będziemy z gin kontrolować często tą glukozę na czczo, a w okolichach 30 tygodnia zrobimy jeszcze raz test obciążeniowy

no i z moimi chłopakami podyskutowaliśmy trochę i nasza mała dziewczynka będzie miała na imię Amelka :)
chyba że nam przed porodem szajba odbije i zmienimy hehe

Herbata no włąśie też się zorientowałam, że przydałoby się i dziąsełka myć i już tak robię, a pasty używam elmex dla dzieci i i tak tylko troszkę nakładam, a płukanie to poprostu mycie wypłukaną szczoteczką;)A jeżeli chodzi o dokładność to na dole myślę, że nieźle mi idzie, ale gorzej z górnymi ząbkami bo Wiki przyciska wtedy do nich górną wargę i jest problem. I też jak Anka już wcześniej jej troszkę myłąm, a teraz wieczorem tylko ja jej myję przed spaniem ale rano po śniadanku biorę ją na kolana w łązience, myję jej, a potem dostaje swoją szczoteczkę do rączki i coś tam sobie dłubie a ja w tym czasie myję swoje ząbki a ona przy okazji się przygląda;) No i to oczywiste, że po myciu wieczorem to już tylko woda do picia ale z tym nie mamy problemu;) No a buciki kupiłąm już takie, bo zima może przyjść w każdej chwili;) byle jak najdłużej starczyły...

truskaffka u nas chyba tez Amelka :-p dobrze ze nie masz cukrzycy, oby tak zostalo

basieniak dentystka radzila wlasnie dlatego na lezaco. zeby dziasla tez przejechac, trzeba podniesc gorna warge i myc na sile po prostu. z dolna to samo, naciagnac i umyc. czeka mnie w takim razie meksyk... i radzila aby to jednak rodzic myl to piatego roku zycia bo dziecko nie zrobi tego dokladnie za chiny

Ostatnia edycja:
Herbata no oczywiście, że rodzic dlatego ja jej najpierw myję, a potem dopiero daję do rączki żeby się przyzwyczajała i wtedy jest bardziej zadowolona, a jej nie zaszkodzi... Może też spróbuj małej dać niech trochę sama poprubuje już po umyciu z taką czystą szczoteczką....

Truskafffka sliczne imie :)
Herbata ja licze ze przez pierwsze dwa trymestry uda mi sie przybrac tylko 8kg:rofl2: i jakby tak sie dalo w tym ostatnim trymestrze zmiescic sie w 72kg to bylo by bosko :)) Bo tyle wazylam po porodzie z Laura. Jak cuda sie zdarzaja to moze uda mi sie przytyc tylko 15kg:laugh2:
Co do imienia to maz zostawil mi pole do popisu z jednym ale:-D:-D:-D:-D:-D Ja dam pierwsze imie jak na drugie bedzie mial Achilles. Wariat naoglada sie filmow historycznych a potem mnie meczy:-D:-D:-D

hejka

ja ostatnio jestem skrytoczytaczem :sorry2: jakoś weny do pisania brak :sorry2:

Ściskam wszystkie zalatane, niewyspane, w codziennym szale ;) i łączę się w bólu ;)

ja już myślami coraz bardziej przy mikołajkach, świętach ;) w sobotę zaczynamy piec ciasteczka
biggrin.gif
na pierwszy ogień idą pierniczki
biggrin.gif

z dobrych wieści, cukrzycy na razie nie powitałam, faktycznie norma po obciążeniu jest do 7,8 (ja miałam 7,04) te normy podane na moich wynikach dotyczą tylko glukozy bez obciążenia :)
no ale że jestem w grupie ryzyka po cukrzycy w pierwszej ciąży, to będziemy z gin kontrolować często tą glukozę na czczo, a w okolichach 30 tygodnia zrobimy jeszcze raz test obciążeniowy

no i z moimi chłopakami podyskutowaliśmy trochę i nasza mała dziewczynka będzie miała na imię Amelka :)
chyba że nam przed porodem szajba odbije i zmienimy hehe

Daj kochana przepis na te ciasteczka piernikowe ! też chętnie zrobię bo nigdy nie robiłam,mężuś się ucieszy bo lubi słodkie :)
AMELKA-Bardzo ładne imię :)

Anka26,07 to imię Achilles to nie powiem nieco 'inne' :-D

reklama
U nas ostatnio szorowanie zębów to mini horror.. młody jak widzi szczoteczkę o ucieka w drugą stronę:szok: Muszę głośnoo śpiewać szczotka pasta i dać mu moją szczotkę i tak sobie szorujemy nawzajem:p

Amelka ślicznie...tylko ten skrót mnie zniechęca:)A ja uwielbiam oryginalne imiona więc Achilles mi się podoba:-D

Do góry