reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
Anka26 Achilles bardzo fajnie :-) widze, ze nie tylko moj maz ma niezwykle pomysly... Moj chce koniecznie Gustaw Adolf - krol Szwecji (Lew Polnocy). Tylko jak to w Polsce powiemy, ze dziecko ma na 2 imie Adolf to ja sie chyba pod ziemie zapadne :tak:
truskafffka
nic sie nie martw, wena wroci ;-)

Hejka!!
Ja dzisiaj tak jak Truskafffka, brak weny i chęci. Tak podczytuje i nie wiem do czego nawiązać...
Anka no mąż bardzo oryginalnie wymyślił. Ja bym się chyba nie pokusiła, Sz.też raczej nie. Dla Niego Julian już było za bardzo oryginalne :-p Do Niny też miał zastrzeżenia, ale w końcu pozwolił mi zdecydować, więc będzie Nina Marianna (drugie imię po mojej babci, na którą i tak wszyscy mówią Wiesia :-D)
U nas znowu mycie zębów, to czysta przyjemność. Nawet Tymek się sam upomina jak widzi, że ja myję zęby, więc problemu nie ma.
A Amelka bardzo ładne imię :-)

Cześć dziewczyny :)

Trochę się już nie udzielałam ale jakoś brak mi weny. Jestem zakręcona tymi przygotowaniami do ślubu, a wszystko na mojej biednej głowie więc boleśnie to znoszę;) tym bardziej już się nie mogę doczekać żeby było po wszystkim.

Doti, współczuję wymiotów. A myślałam że już w tym okresie ciąży to dawno takie dolegliwości mijają :baffled:

Betina, łączę się z Tobą w bólu bo też już mam problemy ze snem. Właśnie od niedawna delikatnie zaczyna mi się już odzywać kręgosłup, w nocy też ciężko się ułożyć i zdecydowanie mam lżejszy ten sen. Przebudzę się w środku nocy, mój S. jeszcze chrapiący koncert dołoży od siebie i koniec ze spaniem.

Makunia, też byłam senna po tej glukozie ale nie domyśliłam się że to od niej :sorry2: ja postanowiłam że będę twarda i zrezygnowałam z cytryny (a tak właściwie to zapomniałam o niej i już mi się nie chciało latać i kupować heh), ale nie było to takie złe. Tylko też moje żyły coś były do duszy i tak mam obie ręce pokłute że aż zginać ich nie mogłam wczoraj :dry: No i zazdroszczę że u was już wszystko prawie gotowe do ślubu. My jeszcze musimy masę rzeczy kupić. Koszmar:sorry2:

Truskaffka, Amelka piękne imię :tak:

Anka, Achilles faktycznie baaardzo oryginalne :-D

Ja dzisiaj poszłam do kwiaciarni na osiedlu zamówić wiązankę, i gość tak dziwny mi się wydał... Wielkie oczy zrobił jak mu powiedziałam że specjalnie w kwiaciarniach przygotowują kwiatki do wpięcia we włosy :p Boję się jak ta wiązanka będzie wyglądać, ale już mi się nawet nie chciało myśleć i szukać gdzie indziej. Ma być z białych róż bez udziwnień więc a nuż będzie okej :sorry2: No i pociesza mnie fakt że moja mama przylatuje za tydzień :blink: pomoże mi się trochę ogarnąć z tym wszystkim:p Poza tym młody ładnie fika, a jak fika to już cały brzuch podskakuje. Ostatnio mi nawet pod żebrami kuksańce sprzedaje;) No i dzisiaj w trybie ekspresowym musiałam szukać jakiegoś balsamu mocno nawilżającego bo skóra na brzuchu mi się nagle w jeden wielki wiór zamieniła. Widać oliwka przestała wystarczać. No ale w sumie ciężko się dziwić, bo z dnia na dzień tak mi ten brzuch urósł że szok. Dwa razy większy się zrobił :sorry2:

No nic, miłego wieczoru :)

Doti wspolczuje wymiotow… ja nawet mdłości w tej ciazy niemialam. Ale za to w pierwszej lubialam sobie isc zwrocic

Anka dobry pomysl z tym fitnesem, ale ja to lewnia dupajestem. Licze ze kg same znikna jak za pierwszym razem :-p

Marynka lacze się z Toba! Ja tez do 4 nie spalam… wspolczujeze bez meza, a przestawienie nie uda się pewnie. Teraz zaczyna się najgorszyokres

Monisia super ze zakupy się udaly! Pozazdrościć mozgu wciazy, mi szwankuje

Makunia dobrze ze przetrwałaś glukoze… ja tez mam rewolucjeżołądkowe i to dosłownie po wszystkim ostatnio. Cholera Az się boje zjesc namiescie

Basieniak sliczne te butki! A jaki rozmiar?

Kania zdrowia dla corki!! Wspolczuje wam bardzo, niech miniejak najszybciej!

Agula zdrowka dla dzieciakow. Oby ciebie tez nic nie wzielo.Dobrze ze wizyte udalo ci się przełożyć.

Deizzi
ladnie poszaleliście. Dobrze ze zakupy udane. A co dobutow u facetow to mnie się żadne mojego M. nie podobaja :-D

Ja bylam u denstysy z mala, dostałyśmy szczoteczke i paste i dowiedziałam się jak szorowac zabki marudzie. Kurde czeka mnie katastrofa co wieczor. Ja mylam nie za dokladnie na to wychodzi… mala oczywiście płakała przy myciu jak ze skory obdzierana. Poza tym zmachałam się strasznie ta wyprawa i jestem tak zmeczona po tej nocy ze chyba zapalki sobie włożę w oczy

półbuty męskie - Buty męskie - Męskie - DEICHMANN takie mężuś kupił.

Co do mycia zębów to Antek uwielbia. Mógłby 20 razy w ciągu dnia myć... Aż mnie zamęcza. Też ja najpierw mu myje a później on sam.

Truskafffka wybraliscie bardzo ładne imie :-) moj mąż na początku ciazy upierał sie, ze jak będziemy miec corcie to koniecznie musi miec na imie Amelia bo zawsze marzył o córci Amelce :-) ale ja zaprotestowalam z powodu popularności tego imienia i wspólnie wybraliśmy imie Laura, które niestety tez zaczyna być coraz częściejdziewczynkom nadawane :-(

ja juz po wizycie u dentysty.....ząb został wyrwany bezboleśnie, wiec wszystko jest ok. Przerażona trochę jestem bo lekarz zrobił mi prześwietlenie tego zęba a ponoć w ciazy to niewskazane, ale mam nadzieje ze, dziecku nic nie będzie ani po prześwietelniu ani po znieczuleniu :-(

Mi się znowu męskie takie podobają: trzewiki męskie - Buty męskie - Męskie - DEICHMANN ale Sz. się nie da na nie namówić :-p On ma dziwny gust :dry:
Ja w sumie też poszalałam, bo kupiłam sobie kurtkę na zimę, bo w mojej już się nie zmieściłam w biuście :dry: Dzisiaj przyszła i jestem mega zadowolona.
Ewelinka a dla chłopca jakieś wybrane jakby co?? Super, że ząb z głowy w końcu.

Ostatnia edycja:
Hej Kobietki

U nas OK - maly nadal zakatarzony bidulek, mielismy 2 kiepskie nocki, ale chyba idzie ku dobremu... Zabralam sie za porzadki w szafach w sypialni i po 2 dniach nadal nie widac konca:szok: Padam... Za to zrobilo sie zdecydowanie luzniej:-) Pora na wymiane garderoby.
Przyszly pierwsze ciuszki z Allegro. Jak na razie sa w bardzo dobrym stanie.

Kiniusia
, ufff, cale szczescie, ze chorobsko poszlo precz.

Basieniak, buciki musza byc dobre, to prawda! Ale widzialam takie za 250 zl i uznalam, ze to przesada. Kupujemy takie kolo 100-120 zl i jak na razie wszystko ok. Moj smyk ma wielkie stopy, stad moja obawa, ile posluza kolejne buciki. Zimowe kupilam mu rozmiar 24.

Makunia, takie ozdrawiajace dzialanie bialego fartucha nie bylo mi znane:-D

Betina, nie da sie opisac - sama zobaczysz;-) Moje kurczatko wpatrzone w tate jak w obrazek, nie chce zasnac, jesli tata nie przytuli. Sluchaja sobie "swojej" muzyczki. A mama jest od tulenia i pieszczenia:-)

Kaniu, trzymajcie sie mocno.............. Duzo, duzo zdrowka dla coreczki!

Agula, dla Was tez duzo zdrowka. Mam nadzieje, ze Ciebie chociaz oszczedzi.

Herbata, mala sie przyzwyczai, zobaczysz. Ja myje malemu silikonowa szczoteczka i pasta bez fluoru. Teraz sam szczerzy zabki gdy widzi szczoteczke. Nic na sile, jak zaciskal gorna warge, szczotkowalam gorne zabki najpierw od spodu, czekajac, az zluzuje. I potem chyc! Pod gorna warge.

Ewelinka, dobrze zrobilas. Oslonili Cie fartuchem z olowiem? Jesli tak, to nie martw sie. Ja mialam 4 zdjecia nogi, a dziecko zdrowe.

Hej :)
Jeżeli chodzi o te darmowe USG 4d to tylko dlatego że byłam u tego pana doktora 3 tygodnie temu i Filipek był za mały na kolorowe zdjęcia i kazał zadzwonić po 3 tygodniach i powiedział że zrobi pare zdjęć kolorowych za darmo :)
Ewelinka- dobrze że już się nie męczysz ze zębem :) Mnie niedawno bolał i poszłam do dentysty to włożyła mi lekarstwo na 3 miesiące. zobaczymy co z tego będzie ale raczej do wyrwania bo zęby psują mi się od korzenia w górę.

reklama
Trochę Was poczytałam, ale nadrobić i odpisać wszystkim nie dam rady :)

Współczuję wymiotów i problemów ze snem. U mnie plecy i żebra bolą nadal. Mam brać paracetamol przez kilka dni i zobaczyć czy potem mi CRP się obniży (mam lekko podwyższone). Jutro zapusuję się na masaż. Zrobię w końcu coś dla siebie, oddam się rozpuście :D

Mam pytanie - jakie miałyście obciążenie do testu z glukozą? Jeden lekarz przepisał mi 50g a drugi 75g bo powiedział, że dopiero ten wynik jest miarodajny. I bądź tu mądry.

A ja sobie leżę po kolacji i czuję wiercącą się córeczkę :) Już nie jest to nieśmiałe głaskanie. Przedwczoraj tak dokazywała, że mi bluzka podskoczyła :)))

Do góry