reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Witam się po weekendzie, i chyba pierwszy raz się cieszę że się skończył. Zmęczyły mnie te imprezki urodzinowe, a poza tym pogoda nie rozpieszcza, bliżej do zimy niż do lata więc trzeba ciepłe swetry wyciągnąć z szafy i grzać się gorącą herbatą. Oliwia nadal zakatarzona więc póki co szczepienie na bok, ale na bilans musimy się wybrać w tym tygodniu. Sister dziś wieczór wyjeżdża ale mam nadzieję, że na święta przyjadą do Nas. Wtedy będę już toczącą się kulką ;-) Już 3 kg na plusie więc idę jak burza ;-)
Truskaffka jak zdrówko?
Asinka85 grill się udał?
Kiniusia zrób zdjęcie płaszczyka i kurtki i wrzuć na odpowiedni wątek, no i mamy są też od tego zeby rozpieszczać dzieci swoje :-)
Natalia88 współczuję bóli brzucha, gardła a sen ciekawy hah:-)
Trytytka fajnie, że randka się udała, fakt później jest ciężej zorganizować ale dla chcącego nic trudnego :-)
NomiMalone współczuję infekcji :-(
Szkielko21 oszczędzaj się, odpoczywaj i myśl pozytywnie.
Agula Ty to się ciepło ubieraj i żebyś znów czegoś nie przywlokła :-)
Deizzi świetny prezent babci wykombinowaliście :-)
Jotka21 jak miło ze strony koleżanek :-)
Mru to super, że już po remoncie :-)
Betina79 a mówią, że ludzie nie widzą kobiet ciąży... wszystko zależy od człowieka i jego wychowania
Monia-R1 witaj wśród Nas :-)
Martuska a kiedy masz czas, żeby odpocząć?
Patula a długo go nie będzie?
Kociatka ślę pozytywne fluidy i dużo sił na te słabsze dni !!!
Makunia cieszę się, że u Ciebie lepiej, że weekend zleciał szybko i pozytywnie, że infekcja powoli mija:-) No i mam nadzieję, że te przykre niespodzianki zdarzać się już nie będą.
Aniulkas to super, że badania wyszły dobrze :-)
Betina co to dwa pączusie, jeden dla Ciebie drugi dla Okruszka :-)
Szczebiotka, Ania a Wy gdzie się zapodziałyście?

reklama
Hej ;)
U nas pakowanie majdanu i zaraz wyjeżdżamy od rodziców. A tak mi tu dobrze aż się wyjeżdżać nie chce :-p
Fotki kurtki i płaszczyka wrzucę jak będę u siebie już ;)
Nie dałam rady Was nadrobić, ale widziałam nowe mamusie więc witam je serdecznie w gronie marcówek ;)
Co do wieku ja mam 22 lata, zawsze chciałam być młodą mamusią (w pierwszą ciążę zaszłam w wieku 20 lat, urodziłam w wieku 21), ale teraz myślę, że jakąś super młodą mamusią nie będę, będę w normie bo jak urodzę to będzie 23 lata. Dzieci mi się marzy trójeczka ziemskich :sorry:
Chorowitką zdrówka dużo życzę ;-)
Odezwę się z domku ;)

Dziewczyny ja mam chyba ciążowego "Alzhaimera", nie mogę się skupić, nic zapamiętać, zdolności poznawcze upośledzone, a widzę to doskonale po tym jak czytam Wasze posty i po 2 s. nie wiem co, której mam napisać:confused2: w ogóle dziś chyba jakieś niskie ciśnienie.

Odnośnie tego wieku kiedy rodzimy to założenie było żebym zdążyła jednak urodzić przed 30, odpukać w niemalowane ale jak wszystko będzie dobrze to nawet 29 nie będę miała:D a to dlatego że kilka moich koleżanek nie tak jak Kociątka mówi i ma tylko od lat się stara i jest problem... każda z nas jednak inaczej "dojrzewa" żeby nie powiedzieć się starzeje w tych sprawach, także nie chciałam ryzykować. O drugim na razie nie myślimy, kiedyś rozmawialiśmy to może za 4-5 lat.

Aniulkas u mojej Pani doktor o zwolnienie prosić nie trzeba!! i chyba jutro z tego skorzystam...

Jutro idę na wizytę i zaczynam już się z lekka denerwować... a z drugiej strony nie mogę się już doczekać:) Ja ruchów nie czuję jeszcze i dzidziuś nie może postukać że wszystko ok:( Miłego poniedziałku!!!

Ja nie prosiłam o zwolnienie tylko zapytałam a ona na to ze skoro jest dobrze to zebym popracowała a jak brzuszek bedzie wiekszy i bedzie ciemno i zimno to mi wypisze :)
ja chcialam tylko 1- 2 tyg. a ona zemusi od wizyty do wizyty :( a to 4 tygodnie, a nie chce tyle bo pozniej zaległosci w pracy :( ale w listopadzie skorzystam pewnie...

Dokładnie już teraz sa problemy z otwieraniem oczu... nawet naszej psincie nie chce się wychodzić z pokoju, wskakuje pod kołdre przytula się do brzuszka i spi :D

Czy któras z Was ma psa ( suczkę) czy w czasie ciąży zmieniło się jej zachowanie?
Mojej okropnie... po 1 zaczeła wchodzic na łozko w nocy, a jak jej nie wezmieniemy piszczy koło łózka. Chodzi za mną krok w krok. W ciągu dnia jak tylko z meżem odpoczywamy wchodzi pomiedzy nas albo kladzie sie przy brzuchu, a jak ja odepchne to idzie do meza i kladzie sie na nim :D
Dobrze ze to sznaucer miniaturka 5,5 kg a nie np wczarek albo bernardyn :D

Kania jestem , już się melduje:-)
Jaka burza? Ja tez mam 3 na plusie wiec luzik:-D Mi mówią że to mało:szok: a ja im na to że mam czas i na końcu się zobaczy:-D
Zdrowka dla Oliwki

Witam Was po weekendzie

Ostatnio taka jestem zabiegana że nie mam czasu nic napisać, szok
Jeszcze was nie poczytałąm, byłam na wątku z fotkami i wizytami:tak: uwielbiam te wątki:rofl2:
W piątek z rana byłam na zakupkach z mężulkiem bo biedny nie ma już w czym chodzić. Trochę nam zeszło, a wieczorkiem byłam w szkole.
Sobota również zalatana, a to zakupki, obiadek, sprzatanie a wieczorkiem byczenie na sofie:-D:-D
Niedziela spokojniejsza bo po obiadku pojechaliśmy na salę zabaw i Laura mogła się wyszaleć. Wróciliśmy o 19:30 wiec szybko córka pod prysznic, kolacyjka i łóżeczko
Jeszcze mi sie automat rozwalił, ehhhh mam nadzieje, że mąż przyjedzie z nowym bo mam troche ciuchow :sorry:
Dziś z rana zimno jak diabli jedyne 4st. Ubrałąm kurtkę co sobie kupiłam:tak:cieplutka:happy:Dobrze że ją miałam
Zawiozłąm Laurę do przedszkola i zrobiłam zakupy, potem ogarnełąm mieszkanko, wstawiłam obiadek i wkońcu mogłam do Was zaglądnąć:tak:

Aniulkas praca nie zając, odpoczywaj zrób jak Trytytytka:rofl2:
Kociatka moja kolezanka jest po 40 i chce dzidziusia wiec nic straconego :) Pozatym w De mnostwo kobiet rodzi wlasnie w tym wieku:tak:. Ja Laure rodzilam jako 27 latka terz jako 32 ale przy moich problemach na 3 nie ma szans
Monia-R1 witam na forum i nie przesadzaj z tym wiekiem:-DMłoda babka jesteś!!
Szkielko bedzie dobrze, odpoczywaj i nie stresuj się.
Agula ja też mam problem z ciuchami z poprzedniej ciąży, poprostu na mnie wisza:eek: no ale ja wtedy żarłąm wiec może teraz nie pasuja ale na koniec sie przydadza:-D:-D Dobrze ze lekarza z błędu nie wyciągnełaś bo by sie przeraził:-D i nie uwierzył:-D

Cześć witam was wszystkie poweekendowo!

Nie miałam czasu zajrzeć tu w weekend,bo rodzice do mnie przyjechali na nocleg.Mąż wyjechał do Wawy(studia podyplomowe)i rodzice bali się zostawić mnie samą,bo jestem tydzień po amnipunkcji(mam 32lata) i muszę na siebie uważać.

Czytałam was dzisiaj przez 1,5 godziny -chciałam nadrobić zaległości.Kilka wątków się tu rozwinęło.
Jesli chodzi o płeć,to zawsze marzyłam o synku ale los mnie nie oszczędzał i po 3 poronieniach jest mi obojętne,byle zdrowe było.mam już wspaniałą córcię(w grudniu skończy 3 lata) a teraz czekam na wyniki amnio,które dadzą mi 100% pewności co do płci.W 12tyg robiłam w Łodzi USG genetyczne u znanego Dudarewicza(który ponoć jeszcze się nie pomylił z płcią) i juz wtedy widział,ze to będzie dziewczynka.Tak juz ogarnęłam tę myśl i czekam tylko na potwierdzenie.Najważniejsze dla mnie,żeby zdrowe było.
Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na wysyp pryszczy,ropniaków na twarzy i dekoldzie w ciązy??????
Przy mojej córce miałam super zgrabny brzuszek,piękną cerę,odrzucało mnie od słodkiego-wszyscy śpiewali że będzie syn.Byłam po amnio i wiedziałam juz że będzie córa-więc babcine zabobony sie nie sprawdziły:-p
Teraz kończę 17tydzień,dopiero od 2,3 tyg nie mam mdłości ale zato mam twarz tak przeorana i nie mogę sobie z tym poradzić.Dodam jako ciekawostkę,że odpycha mnie od słodkości.Jak 3 dni temu zjadłam sobie Grześka czekoladowego do kawki-to zgaga męczyła mnie do nocy.
Póki co jestem z wagą 2,5 kg na plusie więc chyba OK.

Dziewczyny jakie macie pomysły na imię dla dziewczynki????Podrzucajcie jakies pomysły;-)
Wszysstkie dziewuchy po 30tce-ściskam was mocno i nie dajmy się zwariować.Czasy mamy tak porąbane,żę jak się człowiek nie ogarnie z pracą,ze swoim życiem to na ciąże wcześniej nie miałby tak czasu-a jesli czas by się znalazło to nie byłoby takiej uwagi jak należy.Ale to tylko takie moje dyrdymały...
Dziewczyny pozdro dla was i miłego poniedziałku:-D

reklama
aniulkas nie przejmuj sie wagą, oszalałaś? Jedne tyja na poczatku inne traca na wadze. |Ja najwiecej przybralam w 2 ostatnich miesiacach wiec nie martw sie napweno cie przebije:-D

Monisia ja do tej pory mialam problem z cera, teraz trochę się uspokoiło:tak: W babcine zabobony nie wierze bo sie nie sprawdzaja. Ja tak jak Ty chce tylko zdrowe dziecko i nie wazne co, oczywiscie do tej pory nie wiem kto tam mieszka:rofl2: ale jakos mi to nie przeszkadza:laugh2:Polecam watek z imionami, tam jest sporo propozycji:happy:

Do góry