reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
03.2013 rany, badaj koniecznie ten mocz!!! Kobieto, ciaza to nie czas na samomeczenie:no: Mozesz miec zero objawow a na badaniu bakteriomocz, potem infekcje pochwy, a nawet i plodu... Jak ostatnio cos mialam te siuski podejrzane, robilam ogolne badanie co 1-2 tyg plus raz posiew dodatkowo. Ogolne badanie kosztuje 9,5 zl, wyniki sa za pare godzin.

Natalia, gratki napisanego rozdzialu.

Spokojnie, chyba się trochę nie zrozumiałyśmy :)
naprawdę nie znam drugiej osoby która robiłaby sobie więcej badań niż ja - zresztą już dawno przylgnęło do mnie określenie: hipochondryk więc na pewno nie grozi mi jakiekolwiek zaniedbanie badań itp.
Podrażnienia po Luteinie są normalne i dlatego zastanawiałam się czy któraś z Was nie myli ich z infekcją.

ps. nie dajmy się też zwariować żeby myśleć schematami "zero objawów a później ..." Jeśli będziemy w ten sposób robić to albo z laboratorium nie wyjdziemy albo niech kładą nas od razu na OIOM a w sumie najlepiej to już kłaść się i umierać ...

A mocz i krew zbadam nawet jutro :)

Takie infekcje są bardzo nieprzyjemne :no:
a czy Wy dziewczyny bierzecie Luteinę dopochwowo ?
Bo ja od początku ciąży i wiem że ona może czasami podrażniać i cewkę i okolicę,
raz na kilka dni też mnie trochę podszczypuje i zauważam wtedy że muszę co chwilę biegać do łazienki a prawie nic nie udaje się wysiusiać a jeśli już to te siuśki są ciemniejsze niż zwykle (przepraszam za obrazowość) wtedy za każdym razem szybko robię sobie dużo herbaty z cytryną i po niej jest mi dużo lepiej tzn mam wrażenie że wysikuję to wszystko co szczypało i kolor itp wraca do normy.
W sumie nawet zapomniałam o tym wspomnieć na wizycie u lek.ale mam nadzieję że to normalne ...
Już dawno nie badałam moczu a mam przykazanie żeby to teraz zrobić, muszę się zebrać i to zrobić.
Może to głupie ale spróbujcie na te problemy z pęcherzem :)
Jak często badacie mocz i robicie morfologię w ciąży ?
wciąż bierzesz luteine? Musisz ją brać do konca ciąży?
Mocz i morfologie robią przy każdej wizycie. Sprawdzaja cukier, hemoglobine, biało...
Przy pecherzu ponoc witamina C pomaga i duzo trzeba pic
Hej:)
Po napisaniu pierwszego rozdziału jednej pracy mgr. WRACAM do Was na stałe:) Mam trochę więcej luzu, chociaż w weekendy jeszcze pracuje, a w tygodniu studia, ale dam rade;) Syn mi rośnie jak na drożdżach, a razem z nim mój brzuch :)

Jeszcze się zimno nie zrobiło, a ja już zdążyłam się przeziębić, ale z tego co przeczytałam na forum, to nie ja jedna, więc zalecam Wam to co sama zażywam : duuużo czosnku w każdej formie i herbatkę z cytryną i miodem :D
gratuluje!!!
Kuruj sie za wczasu!!! Ja wlasnie pije herbatke z cytrynka :)

Kania najlepsze życzonka dla córuni!!!!!!

My po sporcie.
Kurcze dzis ukradli córce kurtke w przedszkolu.Obszukałam się jak szalona, przeszperałąm całe przedszkole i dupa blada. Wiec wziełam Laurę i kupiłam nową. Przecież musi w czymś biegac na placu zabaw. Podpisałam markerem:-D:-D:-D

wciąż bierzesz luteine? Musisz ją brać do konca ciąży?
Mocz i morfologie robią przy każdej wizycie. Sprawdzaja cukier, hemoglobine, biało...
Przy pecherzu ponoc witamina C pomaga i duzo trzeba pic

Tak cały czas biorę Luteinę i pewnie tak już zostanie,
właśnie o to mi chodziło ... dużo herbaty (dużo picia) z cytryną (wit.C) :)

Witam się...
przeziębiona:confused2: jakoś sie trzymałam, a dziś mnie zmogło..:confused2:
ale kuracja domowymi sposobami zapodana więc mam nadzieję że będę żyć..

Nomi fajna będzie pamiątka brzuszka:-):tak:
Kiniusia dobrze że tego bólu w sobie nie trzymasz, płacz wyzwala, oczyszcza i mam nadzieję że dorby nastrój szybko wróci :) trzymaj się
Betina mam nadzieję że Moc Była z Tobą cały dzień ;)
Kociatka dobrze że skurcze się nie nasilają, trzymaj się :)
Makunia ujć..koszmarne infekcje...współczuję i trzymam kciuki żeby udało się ich szybko pozbyć
Heledorka dawał łapkę wyłaź z dołka ;)
Monisia współczuję historii...
Aniulkas ehhh faktycznie dupiato usg poszło, boli tym bardziej że człowiek płaci ehhh..ale najważniejsze że maluszek ma sie dobrze:tak:
BAsieniak pysznego torcika:-):tak:
Oliwia biedna z ząbkami :(
Kania Buziak Wielki Słodki Urodzinowy Dla Córci!!!!!
:-):-):-):-):-):tak::tak::tak::tak::happy::happy::happy::happy:
Natalia,
to sobie rękę w niedoli możemy podać ;p też korzystam z tych sposobów na leczenie ;) dorzucam jeszcze maść dla niemowlaków-pulmex, fajnie wygrzewa, i imbir do herbaty

Wszystkim cierpiącym chorującym ZDRÓWKA!!!

Ja też brałam progesteron ale w 13 tygodniu odstawiłam
Dlaczego bierzesz tak długo? Badaja ci progesteron?hmmmm nie slyszalam jeszcze o tym zeby ktos bral wspomagacz tak dlugo:eek:
Lekarze wiedza co robia:tak:;-)

Betina czekamy

Biorę Luteinę ponieważ wcześniej straciłam 2 ciąże,
lekarz jeszcze nie określił jak długo będę ją brać ale moja koleżanka brała do 25tyg ciąży więc jeszcze dłużej ... (ona z kolei nie straciła wcześniej żadnej ciąży ale na początku miała krwiaka który wchłoną się coś około 10tyg a pomimo to lekarz kontynuował)
- badań progesteronu nie mam zaleconych, ona zresztą też ich nie miała a mamy innych lekarzy.

reklama
03.2013 żurawina jest najlepsza na pęcherz, powoduje mniejsze osadzanie się niepożądanych baterii (zwłaszcza e.coli) tam gdzie nie trzeba - np sok można pić do herbaty chociażby tylko w dużych ilościach!!!

Natalka witaj po przerwie:)

Do góry