reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Daga, dlugie te terminy:szok:

Trytytka
- taka pogoda... mnie rzadko boli glowa, a dzis mi peka. 350 zl to nie tanio. To cena ujastkowa?

Szczebiotko, dziekuje za pamiec. Pelzam sobie po domu, wychodze rzadko, bo i tak daleko nie zajde. Nie da sie kustykac o kulach kilometrami, a na gipsie nie wolno stawac. Licze dni do sciagniecia tego dziadostwa. Jeszcze tylko 2 tygodnie. Kochana, prosze Cie: walcz z tymi porzadkami rozsadnie, odpoczywaj duzo. Zebysmy nie musialy sie zapisywac na watek lezacych "krotkich szyjek". Przerabialam i dziekuje bardzo:no: Teraz masz Szczepcia, nic dziwnego, ze Ci trudniej. Dzieci pochlaniaja mnostwo energii...

Asinska, musisz sobie wygenerowac suwaczek i skopiowac BBC code (czy jakos tak), potem wkleic go w polu "Sygnatura" i zapisac. Dostep do sygnatury masz przez zakladke "Ustawienia" (jak tam wejdziesz, ta opcja jest na pasku po lewej).

Deizzi, ponoc stopien aktywnosci w brzuchu nijak sie ma do tej poza nim. Moze byc wiec spokojny dziec:-)

Wiecie, mnie nawet nikt o wade wzroku nie pytal. Chialam sn i dziecko bylo dobrze ulozone, tyle wystarczylo.

reklama
Chciałabym zaczekać bo to już bliżej wiosny :) Już miałam jedno zimowe dziecko i nie miło wspominam śniegowe spacery więc liczę teraz na prawie wiosenne :) :)

He, he - ja mam takie ze srodka lipca i tez dziekuje bardzo. Jak rodzilam, bylo 32 stopnie w cieniu, ostatnie tygodnie ciazy spedzalam moczac stopy w zimnej wodzie:sorry:

Kociatka mnie też nikt nie pytał, też rodziłam sn choć mój lekarz mówił mi że mam wskazania do cc ale ja mu od początku mówiłam że będę rodziła naturalnie, i z mężem a On mi przez całą ciążę powtarzał żeby się tak przy tym za bardzo nie upierała. Postawiłam na swoim i wyszło na moje :-) Teraz też mi zaczął sugerować między wierszami cc ale póki co nie przyjmuje tego do wiadomości. Wszystko też zależy od neurologa i mojego kręgosłupa.
Deizzi moje jesienne ale zimowe spacery w mrozie też dobrze pamiętam...

Kania, w moim przypadku, poza ryzykiem rozejscia sie blizny, wskazaniem jest tez cisnienie. Przy porodzie sn mialam 200/110 o ile dobrze pamietam... Goscie sie przerazili, gdy mnie polaczyli do aparatury na sali operacyjnej

Co sie dzieje z Twoim kregoslupem?

Wow Kociatka to strasznie wysokie miałaś ciśnienie, a co do mojego kręgosłupa to mam zmiany w szyjnym i lędzwiowym odcinku, dlatego też nie pracuję teraz bo póki co nie wysiedzę. Praca za biurkiem 8 h przed kompem więc sama rozumiesz nie wydalam fizycznie. Teraz też już siedzieć nie mogę więc idę się położyć, bo już mnie boli a siadłam dosłownie na 15 minut, Dobrej nocki Wam życzę.

Ostatnia edycja:
Daga, dlugie te terminy:szok:

Trytytka
- taka pogoda... mnie rzadko boli glowa, a dzis mi peka. 350 zl to nie tanio. To cena ujastkowa?

Szczebiotko, dziekuje za pamiec. Pelzam sobie po domu, wychodze rzadko, bo i tak daleko nie zajde. Nie da sie kustykac o kulach kilometrami, a na gipsie nie wolno stawac. Licze dni do sciagniecia tego dziadostwa. Jeszcze tylko 2 tygodnie. Kochana, prosze Cie: walcz z tymi porzadkami rozsadnie, odpoczywaj duzo. Zebysmy nie musialy sie zapisywac na watek lezacych "krotkich szyjek". Przerabialam i dziekuje bardzo:no: Teraz masz Szczepcia, nic dziwnego, ze Ci trudniej. Dzieci pochlaniaja mnostwo energii...

Asinska, musisz sobie wygenerowac suwaczek i skopiowac BBC code (czy jakos tak), potem wkleic go w polu "Sygnatura" i zapisac. Dostep do sygnatury masz przez zakladke "Ustawienia" (jak tam wejdziesz, ta opcja jest na pasku po lewej).

Deizzi, ponoc stopien aktywnosci w brzuchu nijak sie ma do tej poza nim. Moze byc wiec spokojny dziec:-)

Wiecie, mnie nawet nikt o wade wzroku nie pytal. Chialam sn i dziecko bylo dobrze ulozone, tyle wystarczylo.

Oby :) Miejmy nadzieje :) Podziwiam po prostu za poród naturalny :) jak jak miałam skurcze przepowiadające to płakałam z bólu i przerażona byłam że je odczuwam w kręgosłupie a nie tak jak się spodziewałam w brzuchu.

He, he - ja mam takie ze srodka lipca i tez dziekuje bardzo. Jak rodzilam, bylo 32 stopnie w cieniu, ostatnie tygodnie ciazy spedzalam moczac stopy w zimnej wodzie:sorry:

Kiedyś chciałam dziecko letnie ale w tym roku upały i czas mdłości mnie wykończyły po prostu więc też podziękuje :) nie ma to jak wiosenne :)

Kociatka mnie też nikt nie pytał, też rodziłam sn choć mój lekarz mówił mi że mam wskazania do cc ale ja mu od początku mówiłam że będę rodziła naturalnie, i z mężem a On mi przez całą ciążę powtarzał żeby się tak przy tym za bardzo nie upierała. Postawiłam na swoim i wyszło na moje :-) Teraz też mi zaczął sugerować między wierszami cc ale póki co nie przyjmuje tego do wiadomości. Wszystko też zależy od neurologa i mojego kręgosłupa.
Deizzi moje jesienne ale zimowe spacery w mrozie też dobrze pamiętam...

Taki urok zimy niestety, synek to po prostu cały spacer wrzeszczał. I nie pomogło przykrywanie i odkrywanie po prostu mu się wózek nie podobał za to wiosną już w spacerówce było genialnie :)
I tak jak koleżankę wyżej po prostu gratulację za odwagę przy porodzie naturalnym a tym bardziej że miałaś możliwość cc, za którą co niektóre skłonne są zapłacić :-)

Te terminy sa strasznie dlugie i to sa terminy na wizyte prywatna :szok: Przyznam sie ze zajelam sie czytaniem forum i przegladaniem allegro i nie zauwazylam ktora godzina i zapomnialam zadzwonic :wściekła/y: no nic zadzwonie jutro bo przeciez nie bede teraz dzwonic do kobiety bo sie zdenerwuje ze tak pozno i nic z nia nie zalatwie, zreszta wydaje mi sie ze wogole lepiej jutro zadzwonic niz tak jak mi powiedziala ta pani z recepcji ze po 21 bo do 21 to ten jej tel miala wlasnie ona. Zadzwonie rano to mysle ze ja zastane :)

Deizzi widze,że ci na luty 2013 mało robienia rabanu i psucia atmosfery i uciekłaś na marcówki :-D dla nas to lepiej a marcówkom współczuje... ŻENADA....

A i przepraszam Was za Anie :)
bo na lutówkach dość napięta atmosfera, pewnie w jakiś stopniu przeze mnie bo ja nie potrafię milczeć. A chodziło o to że pewna grupa dziewczyn utworzyła swoją prywatną grupę już dawno temu a my się o tym wczoraj dowiedziałyśmy. I dziewczyny stwierdziły, że niektóre nigdy do niej wstępu mieć nie będą bo po prostu ich nie lubią i nie mają zaufania. Czyli one są te lepsze mają prawo wyboru a my te gorszę. Mi się to nie spodobało po prostu bo chciałam żeby każda lutówka była traktowana tak samo. A nie teraz specjalnie się im podlizywać żeby być w elicie. Niestety zostałam przegłosowana przez grupowe dziewczyny ot cała historia w razie czego moje wiadomości gdzieś w profilu można znaleźć gdyby co :)

I jeśli mogę to chciałaby zostać, ale jeśli się mnie boicie to nie ma sprawy i mogę odejść :) Wystarczy jedno słowo i znikam jakby co :)

Deizzi witam się i ja:) Im więcej tym weselej więc spokojnie...u nas pokojowo nastawione towarzystwo więc nie ma problemu:D

Ja mam też synka z polowy lipca i powiedziałam nigdy więcej w lato!!! Marzyłam o wiośnie i się prawie udało:-D

Kociata tak ciśnienie...wow:szok:

Kurcze i z tego wszystkiego już zapomniałam kto mi napisał o serach;-) Ja byłam poinformowana przez panią dietetyk,że tak naprawdę to groźne są te oryginalne francuskie...ale po przeczytaniu daruję sobie mój przysmak na kolejne 5 miesięcy:-D

reklama
Cześć dziewczyny, wpadam tylko powiedzieć , że jestem jak by co:-p Kurcze ostatnio jakoś padam z wieczora kiedy trochę czasu udaje mi się wyskrobać z puli dnia. Mam wielie plany przesiedzenia na forum po czym patrzę prawdzie w oczy i rozumiem, że nie dam rady.
Marzy mi się urlop!!!!! Na zwolnienie jednak nie pójdę jeszcze. Do tego dopadł mnie nieżyt w gardle. Niby nie boli ale tak irytuje no i katarek lekki mi się zaczął. Kurde!

Witam lutówkę Dezzi w gronie marcówek;-)Przygarniemy kropka nie martw się, chociaż nie życzę dociągnięcia do marca:ninja2:;-)

Do góry