reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Daga, dlugie te terminy:szok:

Trytytka
- taka pogoda... mnie rzadko boli glowa, a dzis mi peka. 350 zl to nie tanio. To cena ujastkowa?

Szczebiotko, dziekuje za pamiec. Pelzam sobie po domu, wychodze rzadko, bo i tak daleko nie zajde. Nie da sie kustykac o kulach kilometrami, a na gipsie nie wolno stawac. Licze dni do sciagniecia tego dziadostwa. Jeszcze tylko 2 tygodnie. Kochana, prosze Cie: walcz z tymi porzadkami rozsadnie, odpoczywaj duzo. Zebysmy nie musialy sie zapisywac na watek lezacych "krotkich szyjek". Przerabialam i dziekuje bardzo:no: Teraz masz Szczepcia, nic dziwnego, ze Ci trudniej. Dzieci pochlaniaja mnostwo energii...

Asinska, musisz sobie wygenerowac suwaczek i skopiowac BBC code (czy jakos tak), potem wkleic go w polu "Sygnatura" i zapisac. Dostep do sygnatury masz przez zakladke "Ustawienia" (jak tam wejdziesz, ta opcja jest na pasku po lewej).

Deizzi, ponoc stopien aktywnosci w brzuchu nijak sie ma do tej poza nim. Moze byc wiec spokojny dziec:-)

Wiecie, mnie nawet nikt o wade wzroku nie pytal. Chialam sn i dziecko bylo dobrze ulozone, tyle wystarczylo.

reklama
Chciałabym zaczekać bo to już bliżej wiosny :) Już miałam jedno zimowe dziecko i nie miło wspominam śniegowe spacery więc liczę teraz na prawie wiosenne :) :)

He, he - ja mam takie ze srodka lipca i tez dziekuje bardzo. Jak rodzilam, bylo 32 stopnie w cieniu, ostatnie tygodnie ciazy spedzalam moczac stopy w zimnej wodzie:sorry:

Kociatka mnie też nikt nie pytał, też rodziłam sn choć mój lekarz mówił mi że mam wskazania do cc ale ja mu od początku mówiłam że będę rodziła naturalnie, i z mężem a On mi przez całą ciążę powtarzał żeby się tak przy tym za bardzo nie upierała. Postawiłam na swoim i wyszło na moje :-) Teraz też mi zaczął sugerować między wierszami cc ale póki co nie przyjmuje tego do wiadomości. Wszystko też zależy od neurologa i mojego kręgosłupa.
Deizzi moje jesienne ale zimowe spacery w mrozie też dobrze pamiętam...

Kania, w moim przypadku, poza ryzykiem rozejscia sie blizny, wskazaniem jest tez cisnienie. Przy porodzie sn mialam 200/110 o ile dobrze pamietam... Goscie sie przerazili, gdy mnie polaczyli do aparatury na sali operacyjnej

Co sie dzieje z Twoim kregoslupem?

Wow Kociatka to strasznie wysokie miałaś ciśnienie, a co do mojego kręgosłupa to mam zmiany w szyjnym i lędzwiowym odcinku, dlatego też nie pracuję teraz bo póki co nie wysiedzę. Praca za biurkiem 8 h przed kompem więc sama rozumiesz nie wydalam fizycznie. Teraz też już siedzieć nie mogę więc idę się położyć, bo już mnie boli a siadłam dosłownie na 15 minut, Dobrej nocki Wam życzę.

Ostatnia edycja:
Daga, dlugie te terminy:szok:

Trytytka
- taka pogoda... mnie rzadko boli glowa, a dzis mi peka. 350 zl to nie tanio. To cena ujastkowa?

Szczebiotko, dziekuje za pamiec. Pelzam sobie po domu, wychodze rzadko, bo i tak daleko nie zajde. Nie da sie kustykac o kulach kilometrami, a na gipsie nie wolno stawac. Licze dni do sciagniecia tego dziadostwa. Jeszcze tylko 2 tygodnie. Kochana, prosze Cie: walcz z tymi porzadkami rozsadnie, odpoczywaj duzo. Zebysmy nie musialy sie zapisywac na watek lezacych "krotkich szyjek". Przerabialam i dziekuje bardzo:no: Teraz masz Szczepcia, nic dziwnego, ze Ci trudniej. Dzieci pochlaniaja mnostwo energii...

Asinska, musisz sobie wygenerowac suwaczek i skopiowac BBC code (czy jakos tak), potem wkleic go w polu "Sygnatura" i zapisac. Dostep do sygnatury masz przez zakladke "Ustawienia" (jak tam wejdziesz, ta opcja jest na pasku po lewej).

Deizzi, ponoc stopien aktywnosci w brzuchu nijak sie ma do tej poza nim. Moze byc wiec spokojny dziec:-)

Wiecie, mnie nawet nikt o wade wzroku nie pytal. Chialam sn i dziecko bylo dobrze ulozone, tyle wystarczylo.

Oby :) Miejmy nadzieje :) Podziwiam po prostu za poród naturalny :) jak jak miałam skurcze przepowiadające to płakałam z bólu i przerażona byłam że je odczuwam w kręgosłupie a nie tak jak się spodziewałam w brzuchu.

He, he - ja mam takie ze srodka lipca i tez dziekuje bardzo. Jak rodzilam, bylo 32 stopnie w cieniu, ostatnie tygodnie ciazy spedzalam moczac stopy w zimnej wodzie:sorry:

Kiedyś chciałam dziecko letnie ale w tym roku upały i czas mdłości mnie wykończyły po prostu więc też podziękuje :) nie ma to jak wiosenne :)

Kociatka mnie też nikt nie pytał, też rodziłam sn choć mój lekarz mówił mi że mam wskazania do cc ale ja mu od początku mówiłam że będę rodziła naturalnie, i z mężem a On mi przez całą ciążę powtarzał żeby się tak przy tym za bardzo nie upierała. Postawiłam na swoim i wyszło na moje :-) Teraz też mi zaczął sugerować między wierszami cc ale póki co nie przyjmuje tego do wiadomości. Wszystko też zależy od neurologa i mojego kręgosłupa.
Deizzi moje jesienne ale zimowe spacery w mrozie też dobrze pamiętam...

Taki urok zimy niestety, synek to po prostu cały spacer wrzeszczał. I nie pomogło przykrywanie i odkrywanie po prostu mu się wózek nie podobał za to wiosną już w spacerówce było genialnie :)
I tak jak koleżankę wyżej po prostu gratulację za odwagę przy porodzie naturalnym a tym bardziej że miałaś możliwość cc, za którą co niektóre skłonne są zapłacić :-)

Te terminy sa strasznie dlugie i to sa terminy na wizyte prywatna :szok: Przyznam sie ze zajelam sie czytaniem forum i przegladaniem allegro i nie zauwazylam ktora godzina i zapomnialam zadzwonic :wściekła/y: no nic zadzwonie jutro bo przeciez nie bede teraz dzwonic do kobiety bo sie zdenerwuje ze tak pozno i nic z nia nie zalatwie, zreszta wydaje mi sie ze wogole lepiej jutro zadzwonic niz tak jak mi powiedziala ta pani z recepcji ze po 21 bo do 21 to ten jej tel miala wlasnie ona. Zadzwonie rano to mysle ze ja zastane :)

Deizzi widze,że ci na luty 2013 mało robienia rabanu i psucia atmosfery i uciekłaś na marcówki :-D dla nas to lepiej a marcówkom współczuje... ŻENADA....

A i przepraszam Was za Anie :)
bo na lutówkach dość napięta atmosfera, pewnie w jakiś stopniu przeze mnie bo ja nie potrafię milczeć. A chodziło o to że pewna grupa dziewczyn utworzyła swoją prywatną grupę już dawno temu a my się o tym wczoraj dowiedziałyśmy. I dziewczyny stwierdziły, że niektóre nigdy do niej wstępu mieć nie będą bo po prostu ich nie lubią i nie mają zaufania. Czyli one są te lepsze mają prawo wyboru a my te gorszę. Mi się to nie spodobało po prostu bo chciałam żeby każda lutówka była traktowana tak samo. A nie teraz specjalnie się im podlizywać żeby być w elicie. Niestety zostałam przegłosowana przez grupowe dziewczyny ot cała historia w razie czego moje wiadomości gdzieś w profilu można znaleźć gdyby co :)

I jeśli mogę to chciałaby zostać, ale jeśli się mnie boicie to nie ma sprawy i mogę odejść :) Wystarczy jedno słowo i znikam jakby co :)

Deizzi witam się i ja:) Im więcej tym weselej więc spokojnie...u nas pokojowo nastawione towarzystwo więc nie ma problemu:D

Ja mam też synka z polowy lipca i powiedziałam nigdy więcej w lato!!! Marzyłam o wiośnie i się prawie udało:-D

Kociata tak ciśnienie...wow:szok:

Kurcze i z tego wszystkiego już zapomniałam kto mi napisał o serach;-) Ja byłam poinformowana przez panią dietetyk,że tak naprawdę to groźne są te oryginalne francuskie...ale po przeczytaniu daruję sobie mój przysmak na kolejne 5 miesięcy:-D

reklama
Cześć dziewczyny, wpadam tylko powiedzieć , że jestem jak by co:-p Kurcze ostatnio jakoś padam z wieczora kiedy trochę czasu udaje mi się wyskrobać z puli dnia. Mam wielie plany przesiedzenia na forum po czym patrzę prawdzie w oczy i rozumiem, że nie dam rady.
Marzy mi się urlop!!!!! Na zwolnienie jednak nie pójdę jeszcze. Do tego dopadł mnie nieżyt w gardle. Niby nie boli ale tak irytuje no i katarek lekki mi się zaczął. Kurde!

Witam lutówkę Dezzi w gronie marcówek;-)Przygarniemy kropka nie martw się, chociaż nie życzę dociągnięcia do marca:ninja2:;-)

Do góry