reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

wczoraj i dzisiaj czytam o wózkach... głowa mi pęka.. A natrafiłam na stronę co należy kupić dziecku, o połowie rzeczy nie miałam pojęcia! Długa droga przede mną..

kociątka
, stosowałaś już swój detektor? Chyba coś takiego dzisiaj do brzucha przyłożyła mi gin... i cisza... :szok: normalnie pewnie bym zaczęła panikować ale miałam dopiero co usg i wiem, że wszystko ok. Gin mówi, że przy tak niewielkim rozmiarze dziecka jeszcze trudno złapać serce na tym urządzeniu, bo dziecię małe i odsuwa się od niego (też wysyła fale). Ponoć lepiej się sprawdza w zaawansowanej ciąży. Piszę byś się nie martwiła jakby co :)

betina, jak tam? mam nadzieję, że już jesteś spokojniejsza

reklama
Cześć dziewczyny, wpadam tylko powiedzieć , że jestem jak by co:-p Kurcze ostatnio jakoś padam z wieczora kiedy trochę czasu udaje mi się wyskrobać z puli dnia. Mam wielie plany przesiedzenia na forum po czym patrzę prawdzie w oczy i rozumiem, że nie dam rady.
Marzy mi się urlop!!!!! Na zwolnienie jednak nie pójdę jeszcze. Do tego dopadł mnie nieżyt w gardle. Niby nie boli ale tak irytuje no i katarek lekki mi się zaczął. Kurde!

Witam lutówkę Dezzi w gronie marcówek;-)Przygarniemy kropka nie martw się, chociaż nie życzę dociągnięcia do marca:ninja2:;-)

Ależ ja marcówka jestem bo termin mam na 1 marca a jeszcze dziecie młodsze o tydzień :) Dziękuje :) dlaczego nie życzysz? Marzec to ładny miesiąc taki cieplutki już :)

Witajcie marcóweczki.Dziś wstałam z bólem głowy chyba pierwszy raz od 3 mies,ale u mnie to sprawa ciśnienia zas było 95/68 jak juz pisałam mój organizm nie jest przyzwyczajony do tak niskich wartości przed ciążą byłam nadciśnieniniowcem.Dziękuje dziewczyny za instrukcje "sówaczkową" ale widze ze bez pomocy męża nie dam rady tego zrobić :zawstydzona/y:, jutro jak bedzie miał więcej czasu posadzę go na naszym forum i niech działa dla mnie to koszmar, zawsze byłam technicznie do bani.Jutro zaczynamy 15tc termin mam na 24marca.

Hej hej :)

Ja już po przeprowadzce. Pierwsza noc w blokowym mieszkanku za mną i niestety nie mogę powiedzieć, że się wyspałam :confused2:. Chwilę po tym, jak się położyłam, przeskoczyło mi coś w okolicach miednicy/stawu biodrowego i tym razem nie mogłam już uleżeć ani na plecach ani na żadnym boku, bo ciągle bolało.. Po godzinie minęło..może po prostu się rozluźniłam. Ale i tak przez część nocy przewracałam się z boku na bok. Teraz piję kawkę, bo chyba bym nie dotrwała do końca dnia pracy :no:.

Dezzi, witaj u nas ;-).
Królowa, mam podobne wrażenia jeśli chodzi o wyprawkę dla malucha. Tyle tego jest... na razie nie ogarniam :-D.
Martuska, kuruj się i zdrowiej szybko!!

A teraz może uda mi się nadrobić poprzednie strony z forum :-D.

Czesc

Dołączam sie do mam które wstały z bólem głowy.
Nie wiem czy to dlatego, ze zawsze spałam na plecach lub na prawym boku.
Od kiedy zaczelam spac na lewym boku mam bóle głowy:eek::-(
Czytałam, że najlepsza pozycja do spania w okresie ciąży to lewy bok.Chyba nie dla mnie:sorry:
A wy w jakiej pozycji spicie?

Martuska
dobrze ze sie odezwałaś bo jakoś cię nie widać. Urlopu życzę z całego serca. Sama za nim tęsknie:-D
Deizzi mnie tam nie przeszkadza że wcześniej byłaś na lutówkach. Jak jest kwas to lepiej się zwijać:-D:-D
Na forach są różne osoby i nie zawsze musi każdy każdego lubieć. U nas milutko wiec zapraszamy:-)
Makunia najważniejsze, że już po wszystkim i możesz się cieszyć mieszkaniem. Mnie to będzie czekało:happy: Oby dzisiejsza noc była spokojniejsza;-)
Królowa część rzeczy bedzie zbędna. Wiem że kiedyś czytałam o tym co mamusie kup[owały i co sie nie przydało bądż było mało przydatne

Sniadanko zjadłam razem z Wami wiec czas na porzadki:eek:
Zeby mi się tak chciało jak mi się nie chce:-D

hej. ja niestety się w środę wieczorem przytrułam.... :-( zachciało mi się śledzików w śmietanie no i wyszły mi bokiem. cały wczorajszy dzień aż się skręcałam tak mi było nie dobrze. :crazy: do tego zaczęły mnie plecy boleć i w żadnej pozycji nie mogłam leżeć.

a zauważyłam wcześniej, że poruszyłyście temat szkoły rodzenia. ja w pierwszej ciąży chodziłam i powiem, że nie żałuję. tam nie tylko przygotowują do porodu, ale także uczą ogólnie opieki nad noworodkiem (oczywiście to pewnie też zależy od indywidualnego ich programu prowadzenia takich zajęć). więc w przypadku pierwszej ciąży jest to bardzo przydatne. no bynajmniej mi się przydało bo nawet w rodzinie nie miałam wcześniej takiej styczności z małymi dziećmi. więc polecam :)

Szkoła rodzenia o super sprawa,ja miałam darmową ze względu a meldunek warszawski. Zresztą jeżeli tu się uczy lub pracuje to także jest gratis:) Poznałam kilka fajnych mam i sporo się dowiedziałam.A ćwiczenia z mężem bezcenne:-D

Mąż zabrał synka do babci a ja mam czas na szykowania do wyjścia na ślub i wesele:-):-):-)I co robię pomalowałam paznokcie i rozsiadłam się przed kompem...udaje,że nadal są mokre bo tak mi dobrze i nie chce mi się wstawać;-)

Hej!! ;)
Dołączam do tych, które wstały z bólem głowy :eek::confused2:
Martuśka kuruj się nim Cię całkiem rozłoży.
Makunia dobrze, że już po przeprowadzce, ja nienawidzę przeprowadzek, ostatnią miałam w lutym i powiedziałam, że nigdy więcej :-p

reklama
Czesc

Dołączam sie do mam które wstały z bólem głowy.
Nie wiem czy to dlatego, ze zawsze spałam na plecach lub na prawym boku.
Od kiedy zaczelam spac na lewym boku mam bóle głowy:eek::-(
Czytałam, że najlepsza pozycja do spania w okresie ciąży to lewy bok.Chyba nie dla mnie:sorry:
A wy w jakiej pozycji spicie?

Martuska
dobrze ze sie odezwałaś bo jakoś cię nie widać. Urlopu życzę z całego serca. Sama za nim tęsknie:-D
Deizzi mnie tam nie przeszkadza że wcześniej byłaś na lutówkach. Jak jest kwas to lepiej się zwijać:-D:-D
Na forach są różne osoby i nie zawsze musi każdy każdego lubieć. U nas milutko wiec zapraszamy:-)
Makunia najważniejsze, że już po wszystkim i możesz się cieszyć mieszkaniem. Mnie to będzie czekało:happy: Oby dzisiejsza noc była spokojniejsza;-)
Królowa część rzeczy bedzie zbędna. Wiem że kiedyś czytałam o tym co mamusie kup[owały i co sie nie przydało bądż było mało przydatne

Sniadanko zjadłam razem z Wami wiec czas na porzadki:eek:
Zeby mi się tak chciało jak mi się nie chce:-D

Dziękuje za słowa wsparcia :) Ja śpię tak jak mi wygodnie. Uwielbiałam spać na brzuchu teraz nie za bardzo mogę więc zasypiam na lewym boku i Mąż mnie przytula, a później po pół godziny on się przekręca na prawy bok to ja też :) a później to właśnie tak raz na lewym raz na prawym :)

Do góry