reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Szkoła rodzenia o super sprawa,ja miałam darmową ze względu a meldunek warszawski. Zresztą jeżeli tu się uczy lub pracuje to także jest gratis:) Poznałam kilka fajnych mam i sporo się dowiedziałam.A ćwiczenia z mężem bezcenne:-D

Mąż zabrał synka do babci a ja mam czas na szykowania do wyjścia na ślub i wesele:-):-):-)I co robię pomalowałam paznokcie i rozsiadłam się przed kompem...udaje,że nadal są mokre bo tak mi dobrze i nie chce mi się wstawać;-)

To miłej zabawy :) zrób zdjęcie jak będziesz wyszykowana i się pochwal :)

reklama
Witam!!
U nas już dzisiaj lepiej. Mnie wczoraj wieczorem ucho odpuściło i jest o niebo lepiej, a Tymek też już mniej zakatarzony :-)
Przed 8 byliśmy już na mieście, bo miałam badania do zrobienia, bo w środę do lekarza. Jeszcze szybko na miasto i muszę stwierdzić, że mamy piękną pogodę dzisiaj :-):-) Muszę się jeszcze pochwalić, że coraz lepiej mi idzie jazda autem, bo ja to świeżak, od miesiąca mam prawko :-p i sama wszędzie śmigam...
Poczytam co u Was :-)

Tabelka na świeżo zaktualizowana!!

Ostatnia edycja:
Znowu krew z nosa... Wykończę się... Po południu jadę na zakupy. Musowo muszę buty kupić i za kurtką dla synka muszę się rozejrzeć i dla mnie jakiś płaszczyk.

A tam, nie przesadzajmy... Wiele zachodu nie było, a ja lubię dłubać przy takich rzeczach, bo ja to "komputerowiec" jestem :-p Ale cieszę się, że się podoba :-)

To tak jak ja :) Ja też uwielbiam :) W pracy jak coś do napisania na komputerze to mi podrzucają, ostatnio robiłam miesięczne karty pracy pracowników to od Prezesa pochwałę dostałam bo były takie ręcznie linijką robione :)

Witam i ja:)
Mała chyba w końcu usnęła więc mam chwilkę:)
Królowa to mże wrzuć tą listę na wprawkowo i mamy które już mają dzieciaki mogą się wypowiedzieć co w ich przypadku było zbędne. Choć odpowiedzi z pewnością będą różne to może coś pomogą...

hej Kobietki:-)
Ja dziś znów się oprzeć nie mogłam, miłej lekturze do śniadanka no i szybciutko odpisuję:-)
Asinka85 cieszę się, że już lepiej u Was, tylko może nie szalejcie za bardzo i pogrzejcie się troszkę w domu:-)z
Królowa tak jak dziewczyny piszą nie martw się za bardzo, ja zaraz wrzucę w temat wyprawkowy listę, którą sama robiłam na podstawie neta i mojej Mamulki, zobaczysz że wcale tego nie jest tak dużo.
Kociatka dzięki, masz całkowitą racje od wczoraj już tak nie szaleje, w końcu są rzeczy ważne i ważniejsze:-) Trzymam kciuki,żeby te 2 tygodnie szybko Ci zleciały, odliczam zresztą z Tobą bo ja akurta za 2tyg bez jednego dnia, lecę do Polski:-)
Martuśka nie daj się chorobie, dbaj o siebie kobietko
Ala udanej zabawy życzę
Dizzi, nie masz co przepraszać za inne osoby, swoją drogą babeczka zacięta skoro Cię aż tutaj ścigała:-D Rozgość się kochana, tu nie ma równych i równiejszych a Martuśce chodziło chyba o to, że nie życzy Ci byś ciąże przenosiła, trudno mi się z Nią nie zgodzić a wiem co piszę bo Szczepcio zdecydował się wyjść 2tyg po terminie.
Poród naturalny wcale nie musi być taki starszny, dopóki człowiek nie doświadczy trudno sobie wyobrazić po prostu, mnie jak niektóre osoby tutaj bardziej przeraża opercja jaką jest cc. No ale w końcu Ty decyzję podejmujesz świadomie całkiem bo już przez to przechodziłaś, plus że przynajmniej będziesz wiedziała kiedy dziecka się spodziewać:-)
Kinusia podpisuję się pod niechęcia do przeprowadzek, ja ostatnią zaliczyłam 2 miesiące temu niestety jeszcze pewnie kilka przede mną.

Miłego dnia Kobietki:-)

reklama
Witam

Wpadam na krotko, bo na weekend jedziemy na wies. Dzis piekna pogoda, trzeba to wykorzystac!:cool2:

Krolowa
, wszystko zalezy od detektora. Moj lapie male serduszko bez wiekszego problemu (na samym poczatku mialam trudnosci), ale to jest z tych lepszych modeli do domowego uzytku. Prawda, dziecko rzeczywiscie sie od niego odsuwa. Wczoraj byla cisza w brzuchu (nie wierzgal za bardzo), wiec postanowilam uzyc detektora. Wiecie, to dziala w 2 strony - my slyszymy serduszko, ale dziecko slyszy szystkie dzwieki z zewnatrz, spotegowane przez czujnik detektora. Ledwo znalazlam malego, a tu luuuuuuuuuuuuuuuup! Dostalam porzadnego kopa za zaklocanie spokoju:-D

Czesc Martuska. Kuruj sie, a jak bedziesz dalej tak zmeczona, idz na to zwolnienie. I tak nie doceniaja poswiecen w takiej sytuacji, a Ty bedziesz padac na twarz...

Asinska, chyba lepiej, ze masz niskie cisnienie... ja mam tak standardowo 140/90, boje sie ze jeszcze wzrosnie.

Makunia, dobrze ze masz to za soba... Raz sie przeprowadzalam w ciazy, 1200 km dalej. Oj, ciezko bylo. Jak zwykle mama mi d... uratowala pakujac wszystko, bo ja musialam lezec. Powiedzialam sobie, ze nigdy wiecej w tym stanie. Oby bole Ci przeszly...

Asinka
, cale szczescie ze ucho odpuszcza - to paskudna infekcja

Anka, ja spie na boku, z takim wezem wypelnionym silikonowymi kuleczkami. Polecam - rewelacja! Nie lubie spac na boku, tylko na brzuchu - ale juz sie po prostu nie da. Waz laduje miedzy nogami, oplata moj brzuch i koncowka pod glowa. Nawet w b zaawansowanej ciazy bylo mi tak wygodnie.

Dzieki Szczebiotka, mam nadzieje, ze nam szybko zleci:-)

Do góry