reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Makunia koniecznie to zbadaj, w ciąży inaczej tarczyca reaguje.
Kociatka gapa ze mnie...to fajnie, że od razu na nakładkę chcecie dawać, moja jej nie polubiła. Czasami chce by ją na kibelek posadzić ale w momencie jak ją sadzam widzę przerażenie w jej oczach i woła że nie chce. Więc nic na siłę, ważne że nocnik ma obczajony, woła siku/kupę, sama się rozbiera, czasami ubiera. Dziś nad ranem zdarła mnie z łóżka wołając mamo pieluchę sobie ściągnęłam (po co, Bóg raczy wiedzieć), więc założyłam świeżą, po czym już nie chciała za bardzo usnąć ale jakoś dospałyśmy do tej 6. Po spaniu ściąga sama pieluchę, siada na nocnik, czasami sika, czasami woła że nie leci, wiec mówię jej, poczekaj poleci :-) I zawsze poleci :-)

reklama
Kania dzien sie milo zaczal i juz sie zepsul:crazy: ehhh ale to napisze nizej
Asinska powiedz mezowi ze ciaza to nie choroba:-D:-D:-D:-D
Kiniusia twarada bylas:-D:-D ehh pewnie nie raz bedzie trzeba sobie odpuscic sliczne ubranko:rofl2:

No i po wizycie w szkole
Wkurzylam sie na maxa bo moja corka nie chciala pracowac z Pania:eek:
Jak baba za dlugo mowila to corka nie patrzala na nia tylko pytala kiedy idziemy:cool:
Chyba byla jej nudna:shocked2:
No i standardowo nie umie, nie widze, nie wiem.....:crazy:
Oszaleje przy tej malej madralinskiej:tak:

A ja byłam na zakupach i widziałam w sklepie na wystawie taką cudną, różową, puchatą, maleńką bluzę z kapturkiem z uszkami jejku dziewczyny wiecie ile mnie kosztowało powstrzymać się od kupna. Masakra jak ze sobą walczyłam! No bo raz, że obiecałam sobie nic nie kupować, a jak nawet już to dopiero pod koniec ciąży, dwa, że dziewczynka ma być póki co na 85% więc zawsze 15% na siusiaczka jeszcze zostało. No, ale udało mi się, nie kupiłam :p

A ja jakies 15 minut temu weszłam na chwilkę na wrześniówki (te co w tym miesiącu dzidzie będa miały lub już mają ) i jakie było moje zdziwienie. Jedna dziewczyna napisała, że przez całą ciążę lekarz mówił , że dziewczynka , a jak dzidzia wyszła okazało sie , że chłopak :szok: Jakby mnie sie tak trafiło to normalnie niespodzianka największa w życiu jak do tej pory :-D

Anka ale może miło się zakończy :-) A co do córci, to nawet nie wiem co doradzić bo jestem jeszcze laikiem, ale może rzeczywiście pani nudna była? A co do mądrzenia się, to niestety nie mamy na to jakiegoś szczególnego wpływu, moja ma dwa lata a już jakieś odzywki w stosunku do Nas stosuje, na tekst typu poskładaj puzzle słyszę zwykle - nie mam czasu, mam rączki zajęte. Jak zaproponuję że zrobimy to razem to wtedy chętnie przyjdzie i poskłada ze mną.
Pranie powieszone, drugie śniadanie w brzuchu :-)
NomiMalone takie przypadki się zdarzają dlatego lepiej się nie nastawiać w 100% będziesz pewna jak się urodzi :-)

Nomi no to jeśli nam by siętak zdarzyło to nasz synek będzie chodził w różu i sukienkach :p Serio bo neutralnych ciuszków mam na prawdę niewiele, bo w pierwszej ciąży zakupy zaczęłam robić po połówkowym i wiedziałam, że będzie córcia to róże, fiolet i sukienki królują :-p Dobrze, że pokoik urządziliśmy w neutralnych kolorach ;-)

A ja znowu senna jestem..to chyba faktycznie wina niskiego ciśnienia, oczy mi się same zamykają.

Anka zazdroszczę porannych przeżyć:-) u mnie ruchy nadal takie delikatne i nieregularne ale jakoś pozytywnie podchodzę i tak zaczęły się o wiele wcześniej niż ze Szczepolkiem no i jak sobie przypomnę jak od ok 30tyg już mnie wszystko w środku bolało tak mi mały popalić dawał to tym łatwiej mi uzbroić się w cierpliwość:-D
Co do Laury to w sumie nie ma się czemu za bardzo dziwić, w sumie ma dopiero 5lat a jak jest inteligentna do tego i interesuje ją mnóstwo rzeczy to całkiem naturalne, że długie "gadanie" ją nudzi. Czyżby w Niemczech podobnie jak w UK szkoła była obowiązkowa już od 5 roku życia?

Asinka85, Kociatka ma rację z dawkami paracetamolu, ja to samo usłyszałam od lekarza.

Kania mój Szczepcio nie wiedzieć dlaczego w ogóle buzi nie lubi mieć smarowanej a ma tak deliktaną skóre, że co dzień kremik i awanturka mała. Wczorajsze "przygody" niestety zostawiły ślady bo naskórka sobie trochę starł, jeszcze nie wiadomo kiedy udrapnął się nad oczkiem więc wygląda jak mały wojownik. Gorzej, że znowu katar mu się nasila, no nic dziś siedzimy na dupkach bo pada bez przerwy, może w miare spokojny dzień w domku pomoże.

Kinusia nie martw się póki co tym żelazem, myślę że nawet przy odpowiedniej diecie i tabletkach trochę trwa zanim poziom się podniesie, z tego co pamiętam to z minerałami trochę gorzej niż z witaminkami jeśli o to chodzi, możesz poszukać na necie co wspomaga wchłanianie się żelaza.
Poza tym podziwiam za "twardość" charatkeru, mnie by chyba te 85% starczyło jakbym coś naprawdę ślicznego zauważyła:-D
Któraś pisała (wybaczcie ale dużo naprodukowałyście od rana;-)) że dla chłopców większa różnorodnośc kolorystyczna, niestety tak się wydaje dopóki nie chce się czegoś kupić, ja się cieszę jak szalona jak mi się coś w ładnej zieleni czy pomarańczu uda upolować, większość szaro-bura i ponura jak dla mnie, niebieskie we wszystkich odcieniach owszem ale poza tym to szarości i brąze.

Asinska witamy, wiekiem się nie przejmuj, ja byłam nianią dla babeczki, która 3 dzieci po 35tce i wszystkie śliczne i zdrowe, ostatnie właśnie rodziła przed 40stką. Kociatka dobrą radę daje nadrabiaj czytanie i spanie, spacerki jak najbardziej wskazane:-)

Zabka
wspólczuję uczulenia, mam nadzieję, że szybko dojdziesz od czego to. Swoją drogą silnego masz Maluszka skoro już tak wyraźnie daje Ci się we znaki.

Kobietki mam nadzieję, że mi wybaczcie jeśli przez parę dni rzadziej będę zaglądać, muszę przed wyjazdem zrobić błysk w domku no i trochę innych rzeczy pozałatwiać, niby tylko na tydzień lecimy ale to też oznacza, że w Polsce muszę wszystko mieć zaplanowane i umówione zanim tam dotrzemy

Kania tak sie zaczelo u nas . Jak miala 2 latka tez probowala a potem coraz bardziej wiec Kochana miej oczka otwarte i nie daj sie:-) Mnie draznil ton rozmowy z ta kobieta. Bardzo sennie mowila wiec troche sie nie dziwnie Laurze:rofl2: Ostyglam wiec moze teraz patrze na to troche lepiej:-D

Szczebiotka tu dzieci ida do szkoly jak maja 5 badz 6 lat zalezy z jakiego miesiaca:-DNiestety dzieci z grudnia czekaja na nastepny rok.I tak moja corka bedzie chodzila do szkoly z dziecmi z 2006 roku.No coz nikt nie planuje dziecka pod szkole. Przy drugim bede miala lepiej bo z marca:-D:-D Dzieki za pocieszenie;-)
Oczywiscie nieobecnosc usprawiedliwiona, juz tesknimy

Nomi tak to jest z tymi wrozbami pulci. Moja ciotka miala 2 synow trzecia ciaza i corka, ciotka wszystko w rozu kupila i jak urodzila to na sciany trzeba bylo auta kleic:-D:-D:-D:-D A chlopaki w rozu tez fajnie wygladaja:tak:

Nomi, tez nam takie przypadki:-D Na szczescie prawie sie nie zdarzaja, gdy sie zrobi polowkowe u dobrego specjalisty i na dobrym sprzecie. Ale musi to byc szok przy porodzie "to nie moje!??":szok:

Kania, nie wiem, jak nam pojdzie. Maly jest bystry, tylko czy bedzie chcial wspolpracowac? Kibelek przynajmniej go interesuje, nocnik - wcale. ZObaczymy.

Szczebiotka, no co Ty, jestes swoj czlowiek i nie dotycza Cie nasze marudzenia (skierowane, o ile dobrze pamietam, do lasek co wpadaja raz na miesiac, zeby sie pochwalic/pozalic i pisza tylko o sobie). Milych przygotowan!

Dziewczyny a jak to jest z jedzeniem orzeszkow i cytrusow w ciazy? Slyszalam, ze sa ponoc niewskazane. Moja kolezanka przez cala ciaze jadla po 3-4 pomarancze dziennie i dziecko nie ma alergii. Mozna zglupiec normalnie. Wydaje mi sie, ze jesli wszystko sie je w zdrowych ilosciach to nie powinno zaszkodzic. Co Wy o tym sadzicie?

reklama
jejku tutaj za Wami nadrobić Dziewczyny na tym ogólnym to trzeba chyba mieć trochę czasu, obok notatnik otwarty i na bieżąco pisać odpowiedzi ;-) inaczej wyjścia nie widzę

Do góry