reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Asinka 85, na pewno mozesz wziac duzo wiecej nz to - Paracetamol to poki co jeden z bezpieczniejszych lekow. Chcieli mi tez przepisac jak zlamalam noge, ale nie bralam, bo nie bolala az tak bardzo. Dodam, ze te dawki, o ktorych pisalam wyzej, dostalam w ciazy wlasnie.

Kiniusia, dobrze ze zaczekalas - chlopczyk moze komicznie wygladac z rozowymi uszami :) Po 20 tyg bedzie wiadomo na pewno czy to panienka i wtedy trezba sie okupic!!! Nigdy nie wiadomo, czy nie bedziemy lezec, lepiej nie czekac do samego konca...

Ostatnia edycja:
reklama
Asinka, bardzo Ci współczuję tego ucha, mam nadzieję, że ból szybko ustąpi i nie będziesz się tak męczyć. A owijasz sobie ciepło szyję i szczękę? Szalik może nie działa przeciwbólowo, ale trochę łagodzi bodźce, które docierają z zewnątrz.. Ja mam np. skłonność do powiększonych węzłów chłonnych i wtedy zawsze chodzę opatulona, trochę pomaga..

Kania, gratuluję udanej wizyty :-).

Ewelinka, zobaczysz, jak ten czas szybko nam minie. Myślę, że po połowie ciąży to już nie będziemy mogły nadążyć, jak szybko wszystko się zmienia :-D.

Asińska, zgadzam się z kociatką - czytaj i śpij ile tylko możesz ;-)

Anka, gratuluję wzruszających przeżyć :tak:.

NomiMalone, dbaj o siebie i ubieraj się ciepło. Mnie ostatnio non stop jest zimno i wyciągnęłam elektryczny kaloryferek w pracy. Podgrzewam się, nie będę marzła :-p

Kiniusia, ja mam to samo, tak mnie już ciągnie do kupowania...ale niestety, dla dziewczynek niemal wszystko jest w różu (mam wrażenie, że paleta barw chłopięcych ubranek jest znacznie szersza:confused2:).. A chłopczyk w różu to tak średnio...jak na razie szukam innych kolorów, bo już mnie od tego różyku trochę mdli :-p.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.

Szczebiotka to dobrze, że mu nie przeszkadza to odrapanie bo moja to już by kazała sobie kremikiem smarować, jak tylko widzi jakiś strupek, zadrapanie to chce by jej pomasować, posmarować.
Asińska zatem trzymam kciuki by nadal wszystko było dobrze, a na l4 zajęcie trzeba sobie znaleźć, zebny nie zwariować ;-) Ja dużo spaceruję teraz, mało leżę.
Kiniusia mnie się w tabletkach nie wchłania żelazo, z pokarmów jeszcze gorzej dlatego raz na rok/dwa muszę brać zastrzyki. A co do zakupów, to jak kupuję to tylko w neutralnych kolorkach :-)
Betina79 udanego wypoczynku, nabrania sił i samych pozytywnych myśli :-)
Kociatka pisałaś ostatnio że też będziesz odpieluchowywać, ale chyba się nie doczekałam odpowiedzi - kiedy??? Albo przez moje gapiostwo nie doczytałam.
Żabka widocznie Twój Skarb bardziej ruchliwy :-)
Ewelinka ja biorę vita-miner z kwasami DHA.
Asinka ja do Ones mogę napisać pw ale myślę że jak do Nich osobiście napiszesz to się odezwą :-) Biedactwa, kurujcie się :-)
Anka dokładnie, niech mąż się stara :-) i rozpieszcza na każdym kroku, super że tak miło Ci się dzień zaczął :-)
NomiMalone faktycznie sen dziwny ale hormony jak widać szaleją...
Makunia Tobie też tak zimno???
Lecę pranie powiesić, i ogarnąć chatkę...

Ostatnia edycja:
Dziękuję Kociatka. Na razie nie będę przeginać, ale będę pamiętać o tych dawkach.
Makunia nie owijam, bo słyszałam, że nie wolno ogrzewać ucha, bo jest jeszcze gorzej, jakieś naczynia się powiększają, itd. Także chodzę normalnie poubierana.
Kiniusia dobrze, że się powstrzymałaś, bo chłopakowi, to by się mogło nie spodobać :-D
Kania właśnie pisałam do Nich, ale jak na razie zero odezwu. Poczekam...

Ostatnia edycja:
Asinka, być może - z uchem na szczęście miałam do czynienia tylko przewianym i zatkanym... Oby Twoje szybko doszło do siebie!!

Kania, zmarzluchem byłam od zawsze, ale teraz to już jest przegięcie - stopy i dłonie mam cały czas lodowate, w nocy obowiązkowo ciepła piżamka i kocyk na kołderce :-D. Chwilami mam wrażenie, że za mało się ruszam i może stąd kiepskie krążenie? Albo podwyższona temperatura ciała w ciąży jest temu winna...

Makunia a jak u ciebie z ciśnieniem krwi?, moze tak jak u mnie jst ono teraz niskie i moze dla tego jest ci zimno ?.15lat leczę nadciśnienie a od kiedy jestem w ciązy musze wspomagać sie kawą żeby w ogóle funkcjonować jako tako, rano gdy wstaję mam średnio 95/78 po kawie 115/80 to jest maxs jakie moge osiągnąc. Wiem ze to dobrze ze jest teraz niskie zdrowiej dla dzidziusia, a ja jakoś powoli zaczynam funkcjonować na zwolnionych obrotach :tak:

Betina, Daga gratuluję udanych wizyt, i tego że wasze dzieci mniej wstydliwe od mojego maluszka i że ujawniły płeć.
Betina współczuję zasianych obaw ale trzymam kciuki żeby nerwy były nie potrzebne. Życzę udanego wypoczynku, relaksuj się i korzystaj ze świeżego powietrza.
Kiniusia pozwól na interpretację wyników lekarzowi on najlepiej będzie wiedział czy jest się czym martwić i jak temu zapobiegać. Ja też już odbyłam kilka bójek ze sobą, ale też póki co udało mi się wyjść bez zakupów :)
Zabka współczuję uczulenia, oby było chwilowe. Ja tez odczuwam pukanie od środka i z dnia na dzień jest częstsze i mocniejsze i chyba zaczynam wierzyć w to że to mój maluszek, choć i tak czekam na prawdziwego kopniaka.
Ewelinka
ale mi smaka na tosty zrobiłaś, ja z takich ogólnych biorę Prenatal Complex na początku a teraz Prenatal Classic, do tego żelazo i kwas na receptę. Mój dzidziuś pokazał mi wczoraj 4 litery :) i tak podsumował moja ciekawość.
Asinka zdrowia życzę dla całej rodzinki, jak wczoraj byłam u lekarz to mówił żeby brać paracetamol bez obaw ale nie wspomniał ile max a ja też nie wpadłam na to żeby zapytać. Na razie musiałam 2 razy skorzystać z apapu i 1 tabletka wystarczyła
NomiMolone wybacz ale uśmiałam się z twojej reakcji na sen, no cóż hormonki :)
No nic, nadrobiłam popisałam, też idę pranie rozwiesić, dziś wolny dzień od pracy więc w planach porządki domowe i ogórkowa na obiad.
Miłego dnia życzę.

Asinka85 na pewno się odezwą :-)
Makunia a nie masz problemów z tarczycą? Przy niedoczynności takie marznięcie w stopy, dłonie to norma.
Iza powieś i moje, bo ja jeszcze do łazienki nie dotarłam...

Asińska, ogólnie jestem niskociśnieniowcem, ale mam wrażenie, że w ciąży właśnie mam nieco wyższe ciśnienie - bez problemu radzę sobie bez kawy (wcześniej potrafiłam wypić 3-4 kubki dziennie), a u lekarza to już w ogóle mi szaleje..Na pierwszej wizycie dobiło do 150/100 :crazy:..oczywiście po kwadransie się uspokoiło i drugie mierzenie było już ok.

Kania, co do tarczycy to chyba muszę poprosić lekarza o dopisanie do najbliższego skierowania na badanie krwi,, analizę poziomu TSH. Jako 13-14-latka miałam lekką niedoczynność, przyjmowałam lewotyroksynę, ale potem się wszystko uspokoiło.. Natomiast już dłuższy czas nie sprawdzałam, czy nadal wszystko ok i masz rację - warto o to zadbać.

reklama
Kania, pisalam:-) Pod koniec roku- bedziemy go raczej sadzac na WC na specjalnej nakladce, nocnik od poczatku mu sie nie podoba... Nie wyrzucam go, jak mi wchodzi do lazienki kiedy sikam i tlumacze mu, ze "mama robi siusiu". Mysle, ze mala malpka bedzie bardzo chciala malpowac i sikac do kibelka jak rodzice. Dzis rano mnie rozczulil, bo M rzucil mi pieluszke, zebym przewinela malego - ten ja po chwili odnalazl w lozku i podal mi mowiac "daj to!", po czym polozyl sie, zebym go przewinela:-D Byl niezle zsikany.

Do góry