reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Ja rowniez juz po wizycie i pani doktor powiedzialam ze jest dziewczynka :).
gratulacje a maz sie musi oswoic;-)
Anka to Cię mąż rozpieszcza.

Teraz muszę odpocząć, bo miałam dziś ciężki dzień.
Miłego wieczoru.
chociaz maz hihi mamy nie ma na miejscu to maz musi sie starac:-D
Witajcie "marcóweczki" już myślałam ze tylko ja tak śpię na potęge ale widze ze jest nas więcej trochę się uspokoiłam.Będzie to nasze pierwsze dzieciątko (jesli oczywiscie dotrwam), bo obaw mam wiele ze względu na mój podeszły wiek 39lat ryayko jest duze co prawda USG prenatalne jest dobre ale biochemia juz nie koniecznie statystyki są okropne na dzien dzisiejszy na amniopunkcję sie nie zgodziłam z Panią doktor stwierdziłyśmy ze w moim przypadku nie ma ona sensu, wynik nic dla mnie nie zmieni, powiedziała nam po wywiadzie rodzinnym ze na 80% dzidzius jest zdrowy wię głęboko w to wierze.Dziś mija 14c i jak na razie wszystko mam nadzeję jest dobrze.Co do ciast....z nich zawsze wolałam śledzie a teraz mam na nie wielką ochotę , nie nic z tego nie zacznę ich kupować bo nie mogę sobie pozwolić na zbędne kilogramy i tak filigranowa nie jestem:-D.Kurde drugi miesiąc jestem na L4 i dostaje juz do głowy a co będzie dalej ??.Chyba zacznę robić na drutach albo coś w tym stylu co by nie zwariować :-D.Życzę wam duzo zdrówka i pozdrawiam.
gratuluje i witam na naszym watku
Dzidzia bedzie zdrowa wiec kciuki zcisniete:-):tak:
Ja biorę centrum (dla kobiet w ciąży) plus DHA :)
Dawno się jeszcze noelka nie odzywała.
ja tez biore witaminy dla ciezarnych z kwasem DHA:tak::tak:
Szczebiotka mam nadzieje ze Szczepcio nie wyglada zle i buzia szybko sie zagoi

Zaraz uciekam po Laure i idziemy sie meldowac do szkoly
Dzis rano jak wstalam corka pierwszy raz poczula swoja malutka raczka dzidziusia w brzuszku:tak::tak::tak:
Cudownie sie wypchalo malenstwo a mamusia byla zachwycona

reklama
Co do witamin też biorę prenatal classic,

a co do wypieków to polecam blog: Sweet Place, innowacyjne podejście do klasyków że tak powiem:d to co dziewczyna wyczynia z piekarnika to cuda na prawde:)

Dzis rano jak wstalam corka pierwszy raz poczula swoja malutka raczka dzidziusia w brzuszku:tak::tak::tak:Cudownie sie wypchalo malenstwo a mamusia byla zachwycona

Aż się rozczuliłam :tak::happy::rofl:

Jeszcze z miesiąc, półtora a już wszystkie będziemy wiedzieć czy chłopak czy dziewczynka :-) No i wtedy będziemy sie chwaliły kopniakami w wątrobę :-D:szok:

A ja miałam tak dziwny sen, a moja reakcja była jeszcze dziwniejsza. Aby sie nie rozpisywać to w skrócie. Byłam w szpitalu (ale nie związane z ciążą ) i z dużym brzuszkiem stałam w kolejce do rejestracji. Wepchała się przede mnie młoda dziewczyna, twierdząca, że to ona tam stała, jak sie postawiłam i dodatkowo pokazałam brzuszek, to odpowiedziała, że swoje trzeba wystać , bez względu na brzuch bo to taka tradycja. Tak mi się zrobiło przykro, że w śnie się popłakałam i jak sie obudziłam (coś koło 5:00) to tak ryczałam jakby mi się nie wiadomo jaka krzywda działa. Dziwna ta moja reakcja , bo sen przecież nie był jakiś drastyczny , a efekt po nim co najmniej histeria :confused2:

Co do witamin ja od 2 tygodniu biorę Mama Activ - Doppel Herz. Doktorowa zaleciła. Tanie nie jest, ale jak trzeba to trzeba.

Mnie coś ostatnio katar łapie , ale to przez te pogody a konkretnie wiatr, bo niby ciepło a jak wieje takie zimne wiatrzycho to przemarzam moment.

Witajcie kobitki:-) . Juz sama nie wiem co jesc wszystko mi sie nudzi więc dzis na sniadanie zrobiłam sobie: serek Danio waniliowy wywaliłam na miseczke do tego wkroiłam brzoskwinie, jakos mi było mało to zapiłam to sokiem wielowarzywnym :-D nawet smakowało. Co do witamin to biorę Femibion,Natal 2.Proszę was poradzcie co tu robic zeby sie tak nie nudzić, wszystko mi sie szybko nudzi nie mogę sobie miejsca znaleść, do tego mój kochany mąz nie rób tego , i tamtego i w ogóle :szok: oszalec mozna przeca nie będe tylko lezeć bo zwariuję .

Ja juz sie nie moge doczekac, kiedy poczuje swoje dzieciatko i kiedy dowiem sie o plci :-( nic.....trzeba cierpliwie czekac. Ciaza jeszcze zbyt mloda, zeby poczuc ruchy.....moze za 3tygodnie dzidzius da o sobie znac. Zobaczymy. Rowniez za okolo 3-4 tygodnie bede miala USG i mam nadzieje, ze dzidzius nie odwali mamusi numeru i nie wypnie sie na mnie tylkiem.....bo juz dluzej tego czekania nie zniose :-)

asinska znam ten bol.....ja siedze calymi dniami w domu i juz z nudow zaczyna mi sie cos dziac....nawet ostatnio wymyslilam zakup pieska, zeby mi towarzystwa dotrzymywal :-) ale jest to zbyt powazna decyzja i nie ma co jej podejmowac pod chwila impulsu. Pieski sa fajne, ale chyba nie znioslabym tego smrodu psa w domu i jego wszedzie latajacej siersci.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!

Daga,
gratuluje coreczki! Dobrze ze pogadalas z lekarzem o wysypce - tez sie wydaje, ze to zwykle uczulenie, ale zawsze warto sprawdzic u dermatologa.

Betina, gratuluje synusia. Mam nadzieje, ze nic powaznego...

Asinska, witaj, ciesz sie maluszkiem i czytaj ksiazki (potem dlugo nie poczytasz...). Jest nas sporo po 30tce, takie czasy - wiec nie jestes wyjatkiem. Trzymamy kciuki za zdrowie malenstwa!

Szczebiotka, moje dziecie tez jakies bylo pijane - chyba pogoda... To sie nadzwigalas:confused2:

Zabka, u mnie tez stuka;-) A niedlugo zacznie walic, az cale podbrzusze bedzie wibrowalo:-D Tak robil moj synek kolo 20 tyg, kiedy mial jeszcze calkiem sporo miejsca i juz duzo sily

Asinka85, duzo zdrowka! Przyszla jesien, z nia chorobska... Kochana, jak mialam wysoka goraczke, lekarz pozwolil brac do 3 g dziennie. To jest 6 tabletek po 500 mg lub 3 po 1000 mg. Czyli 3 dawki po 1000 mg na dobe, w odpowiednich odstepach czasowych. Nie mozna dluzej niz 3 dni jechac na paracetamolu w takich ilosciach, o ile dobrze pamietam

Evelinka, Femibion. Jeszcze duzo czekania przed Toba.. ciaza to jedno wielkie czekanie....... Na pocieszenie powiem, ze druga ciaza jakos szybciej biegnie.

Kania, biegne sprawdzic wiesci z wizyty!

reklama
Co do witamin ja biorę pharmaton matruelle- gin mi polecił.
Aśińska ja mam dzisiaj tak samo z jedzeniem, nie wiem już co jeść wszystko mi się znudziło, bez kitu na nic nie mam ochoty. A na nudę w domu no to zapisałam się na jogę i ganiam prawie codziennie poza niedzielą ;)
Asinka przedzwoń najlepiej do swojego gina niech Ci podpowie. Ja szczerze się przyznam, że nie wiem.

A ja byłam na zakupach i widziałam w sklepie na wystawie taką cudną, różową, puchatą, maleńką bluzę z kapturkiem z uszkami jejku dziewczyny wiecie ile mnie kosztowało powstrzymać się od kupna. Masakra jak ze sobą walczyłam! No bo raz, że obiecałam sobie nic nie kupować, a jak nawet już to dopiero pod koniec ciąży, dwa, że dziewczynka ma być póki co na 85% więc zawsze 15% na siusiaczka jeszcze zostało. No, ale udało mi się, nie kupiłam :p

Do góry