reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Co Wy macie z tym siusianiem ehhh mnie tak nie goni, może za mało piję ;-)
Ogólnie wczoraj minął dzień szybko, natchnienia na porządki dostałam, popołudniu miałam spotkanie z dr neurologiem w związku z moim kręgosłupem, muszę badania porobić. A poza tym jakoś leci, dzień za dniem. Jeszcze testy tarczycowe muszę wykonać przed powrotem do pracy, bo później znów trzeba urlop brać albo inaczej kombinować. Córcia powoli zapomina o "przyjacielu" więc cieszy mnie to bardzo :-)

reklama
Ja bym mogła jeść co chwila, po godzinie max dwóch burczy mi w brzuchu nawet w nocy głód mnie budzi, ale staram się nie jeść, już mam +3kg i strasznie się boję jak się to skończy bo i przed ciążą kilka zbędnych miałam do rozliczenia.
Ja już od jakiegoś tygodnia nie muszę wstawać na nocne siku jedynie rano jak mąż do pracy wstaje, a wcześniej mój rekord to 5 razy. Na początku częste siku podobno za sprawa hormonów a pod koniec możemy spodziewać się powtórki z rozrywki ale to bardziej ze względu na ucisk.
Patrycja fajnie że zbiory mieliście lepsze, podobno grzyby są ale nie wszędzie w zależności od rejonu, w centrum sucho i grzybów póki co brak. Jeśli chodzi o ubezpieczenie synka nie pomogę nie znam się na tym, ale za to doświadczenie w dziurach w głowie mam, sama jestem posiadaczką jednej z dzieciństwa :) Ale wierze że strachu i biegania mieliście dużo i współczuję.
Iwona jeśli tylko uda mi się wybrać na warsztaty to oczywiście napisze czy warto.

iza ja tez czesciej jestem glodna ale niewiele wystarczy zeby ten glod zaspokoic. najlepiej jesc czesto i malo, tylko to nie takie proste organizacyjnie ;)

udalo mi sie zapisac na druga czesc badan genetycznych (usg genet + test z krwi) i baba z rejestracji zapisala mnie juz na przyszly tyd!!! OMG Tłumaczylam jej ze moja ciaza o 2 tyg jest mlodsza niz z OM wynika, ale ona ze niewazne, ze wlasnie data OM sie kieruja przy zapisach. A ze wg OM wychodzi ze jestem juz w 18 tc.
no nic, w pazdzierniku mam kolejne połówkowe (u kogos innego), a tak zobacze bąbla juz za tydzien :)
moze plec tez mi zdradza... :)

betina wiem wiem że mało a często najlepiej tylko jak to zrobić....
Pewnych zachowań to ja nigdy nie zrozumiem przecież 2 tyg różnicy to nie 2 dni, no ale jeśli mam już umówione połówkowe we właściwym terminie to faktycznie nie musisz nalegać a tak pooglądasz malucha, trzymam kciuki aby ujawnił płeć . Ja mam wizytę za tydzień i co prawda do połówkowego jeszcze trochę ale chcę poprosić gina żeby zerknął czy maluch zechce się ujawnić, chciałabym już wiedzieć czy to dziewczynka czy chłopczyk, no ale jeśli się nie uda to może na połówkowym. Nie zapisałam się jeszcze nigdzie na połówkowe i chyba czas o tym pomyśleć. Co prawda mój gin ma USG w gabinecie ale genetyczne i połówkowe chcę dodatkowo robić żeby było dokładnie sprawdzone, w końcu mój gin jest specjalista ginekologi i położnictwa a nie USG każdy specjalizuje się w swojej branży.

Dziewczyny czy któraś z Was farbowała już włosy w Ciąży? Ja muszę się za nie zabrać bo odrost mam już spory, zwykle farbowałam zwykłymi farbami a ze względu na to że rozjaśniam to zawsze wszystkie dość mocne z amoniakiem i inną śmierdząca chemią. Teraz muszę pomyśleć nad jakąś delikatniejszą farbą, ale tez żeby mi te odrosty rozjaśniła. Czy któraś z Was ma rozeznanie i może mi jakąś polecić?

Ostatnia edycja:
iza marina Ja farbowałam nawet dziś byłam u fryzjera:-) z tym że farbuję na rudo więc nie muszę rozjaśniać, ale w pierszej ciąży rozjaśniałam i wiem że l'oreal ma farby bez amoniaku

ja tez farbowałam, wraz z zakończeniem pierwszego trymestru :) ale tez nie rozjasniam, to jakas tam niby delikatniejsza farba podobno byla

poniewaz dzisiaj po przygodach autobusowych zaraz jak wrocilam ległam na prawie 2 h; nie zrobilam w zwiazku z tym obiadu, wiec poszlam do osiedlowego baru mlecznego zeby szybko cos w miare zdrowego zjesc... a fuuj.... nigdy wiecej...

Dzień dobry

ja właśnie w ramach obiadu przekąsiłam kanapkę i poprawiłam pączkiem:-D
jak zwykle po jedzeniu, chce mi się spać:-D a tu trzeba w pracy czuwać:-p

jutro usg genetyczne, jak dobrze że rano, nie będzie czasu na stresiora :)

z nocnym odwiedzaniem kibelka u mnie różnie, bywa że prześpię całą noc, a bywa że 2 razy zapukam do łazienki...

ja nie mogę, wy już o połówkowym, a za mną dopiero koniec I trymestru tyle co...no ale tak to jest, jak się ma termin na końcówkę marca:-D

włosów jeszcze nie farbowałam, ostatni raz byłam u fryzjerki tuż przed ciążą, śmiałam sie że dobrze by było zaciążyć, I trymstr by zleciał i mogłabym spokojnie przyjść na kolejne farbowanie (bo tak co 3-4 miechy narzucam kolorki na włosy) no i co? mówisz masz hehe
także będę się wybierać na kolor, tylko czasu aktualnie brak :p

Miłego Dnia

Ostatnia edycja:
truskafffka spokojnie :) ja tez jestem z tych, co termin maja na koniec marca (dokladnie 24 marca) tak wiec jestesmy troche w tyle :) a tu co niektore kobietki sa juz w 16 tygodniu ciazy :) kiedy to zlecialo? Pamietam dopiero co, jak test ciazowy robilam..... eh

reklama
Hej ;)
Mi dzisiaj głowa pęka, nawet popołudniowa drzemka nie pomogła..:baffled: I totalny brak mocy mnie dzisiaj dopadł.
Truskaffka Ja też jutro na genetyczne ;) Z tego co pamiętam 40 minut po Tobie ;) Więc praktycznie razem będziemy podglądały ;)

Do góry