reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Diagnozuję cholestaze bo to niebezpieczne dla dziecka no jest świąd i krostki od drapania. Żółtaczki nie musi byś przy tym.
Ja mam za wysoki puls bo u pani doktor miałam 124, ostatnio sobie w domu mierzyłam i miałam 93 czyli w normie bo kobiety w ciąży mogą mieć do 100. Powiedziała mi że jak taki będę mieć puls wysoki to będę musiała brać jakieś tabletki :(

reklama
Patrycja biedna Ty to masz przeboje, mam nadzieję, że ten wysoki puls był tylko chwilowy i następnym razem będzie ok.
Co do cholestazy to zgadzam się, że warto sprawdzić, jednak bez zbytniego stresu z tego co rozumiem daga pisała, że te krostki mogą być od drapania się, z pewnością nie należy tego leceważyć jeśli się nie poprawi

Hej Dziewczyny! Ja dziś tylko na chwilę, bo sobota jak to zwykle bywa, pod znakiem zakupów, sprzątania itp.

Dziękuję Wam za wszystkie porady co do lepszego trawienia :-D. Wczoraj pomogła mi herbatka z imbirem i miodem...a nawet się nie spodziewałam po niej takiego działania ;-). Ale z herbatką koperkową muszę się zapoznać, tak samo jak i z kiwi. Noelka, widzę, że nasze organizmy działają baaardzo podobnie pod tym względem, w podróży jest tragedia :sorry2:.
Patrycja, cieszę się, że jest już lepiej i niepokój zniknął. ;-)
NomiMalone, śliczne te grzybki, chyba też muszę się przejść do lasu i sprawdzić, czy coś wyrosło:-).
Szczebiotka, gratuluję pierwszych ruchów maluszka :-):-).

Witam sie niedzielnie. Wczoraj niczym sie nie smarowalam i rano zauwazylam ze jest troche lepiej bo nie mam zaczerwienionej skory w okolicach piersi, nadal strasznie swedzi ale staram sie nie drapac wogole ani nie dotykac tego, jak przyloze chlodny oklad to na chwile pomaga. Ja nie mam krostek tylko to przypomina bardziej takie plamki, zaczerwienione punkciki. A ten strupek co mam to wydaje mi sie ze poprostu jak sie drapalam to sie zadrapalam i przez to zrobil sie ten strupek. Narazie odstawilam wszystkie smarowidla i pije wapno. Jak sie nie poprawi to za tydzien we wtorek mam wizyte u gin i sie zapytam czy to moze byc ta cholestaza, chociaz jak o tym czytalam to objawy zaczynaja sie troche inaczej niz u mnie. A czy jak by to bylo to to nie wyszloby nic w badaniach wczesniejszych? W prawdze mialam je robione miesiac temu ale to jak by sie pojawila ta choroba to tak z dnia na dzien i wczesniej nic by nie moznabylo wykryc? A pozatym czytalam ze przewaznie pierwsze objawy wystepuja ok 30 tyg to mi jeszcze daleko do 30tyg.

ala - ja też się ciesze, że mogę sie moimi nacieszyć teraz jak jestem na zwolnieniu :-)
więc i Ty ciesz się synkiem ;) a jak się małe urodzi to lepiej, żeby starsze nic ze żłobka do domu nie przyniosło - tzn żadnego wirusa...

Szczebiotka - dzięki za życzonka dla Adaśka :tak:
taki był szczęśliwy wczoraj, ze szok ;) przyjechał mój ojciec i mu nakpił Gormitó, potem Ewa Mai chrzestna tez go zabrała na zakupy i znowu nakupił sobie Gormitów ;) więc szczęście pełne ;) no i obiadek, torcik - miły dzionek :-)
współczuję tych wymiotów - ale to juz mam nadzieje ostatnie podrygi :cool2:

daga - ja przy mai w ciąży zmieniłam sobie mleczko do twarzy ;) i zaczęła mnie twarz piec, wiec ja jeszcze wiecej tego mleczka dla schłodzenia :-) rezultatu nie musze podawać - twarz czerwona jak u indianki i swędzenie.... jak odstawiłam to przeszło...
dlatego po temtej nauczce raczej nie zmieniam kosmetyków w ciąży - a jak już musze to najpierw testuję i patrze, czy nie uczula... mam nadzieję, że odstawienie wszystkiego pomoże....
a może lepiej uzywac tych kosmetyków ciażowych?? ja sobie kupiłam krem na razstępy - chociaz i tak nic mi to nie pomoże, bo po poprzednich 2 ciążach mam rozstępy, ale może nie będzie nowych... najwięcej mam niestety koło pępka - bo zawsze byłam chudzielec.....

basieniak - ciesze sie, że nocka lepsza :tak: dzieci szybko się adaptuja i z tego co pamiętam pamięć mają na ok. 3 dni ;)
królowa, basieniak - no i fajnie, ze się spotkamy w końcu!!!!!!!!!!! rozumiem, że 18sta jest ok??

patrycja - może to tętno ze stresu????? bo rzeczywiście bardzo wysokie... a mierzyła kilka razy czy raz??

miłej reszty niedzieli kochane ;-)

dzień dobry :)

u nas ok, ciekawy tydzień nam się szykuje, począwszy od środy i usg genetycznego, potem piątek i piąte urodzinki mojego Syneczka (urodził się też w piątek:)) w sobotę impreza urodzinowa, a w niedzielę rocznica:-p się nazbierało:-p

pozdrawiam gorąco wszystkich, prosze pogłaskać brzuszki :)

reklama
Do góry