reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Betina, Metronidazol 1%, też prawie nic nie daje. Dermatolog wiedział o ciąży, sprawdzał jeszcze w jakiejść książce czy można. Potem poleciałam z ulotką do ginekologa i jeszcze u niego się upewniłam. Powiedział, że kiedyś się tego leku nie stosowało a teraz to i w kroplówkach podają. A stosując miejscowo nie ma ryzyka bo przez skórę słabo się wchłania. No ale dzisiaj i tak naszła mnie straszna myśl, że co jeśli tym zaszkodzę dziecku? I to jeszcze z takiego gównianego powodu jak pryszcze

reklama
Czesc dziewczyny. Od jakiegos czasu tak ok 2 tyg strasznie swedza mnie piersi i dekold czasami tez brzuch. Caly czas mowilam sobie ze to pewnie dlatego ze skora sie rozciaga bo piersi mi nawet tak dosyc podrosly. Ale ostatnio zauwazylam ze zaczely pojawiac sie plamki. Niewiele bo moze tak ok 5 znalazlam i jedna wyglada jak strupek ale to pewnie od drapania. Wyczytalam gdzies ze kosmetyki j&j bardzo czesto uczulaja a ja uzywam oliwki i ostatnio dostalam probki tych kosmetykow dla dzieci i smaruje tym mleczkiem brzuch i piersi a oliwki uzywam tylko biorac prysznic i to jeszcze co pare dni i na cale cialo wiec nie wiem czy to moze ta oliwka czy to mleczko. Pije od wczoraj wapno bo wlasnie wczoraj zauwazylam wiecej tych plamek. Narazie odstawie smarowanie czymkolwiek i zobacze czy bedzie cos lepiej. Nigdy na nic nie bylam uczulona i zadne jedzenie tez mi nie szkodzilo wiec raczej to nie jest reakcja na to ze cos zjadlam. Mam nadzieje ze to nic groznego i szybko przejdzie bo strasznie sedzi i nie moge powstrzymac sie zeby sie nie drapac :(

daga- nie chcę Cię straszyć ale po opisie wygląda mi to na cholestaze, jak będziesz u gina czy lekarza rodzinnego to o tym powiedz wyślą Cię na badanie krwi :)

Królowa na pewno tym nie zaszkodzimy naszym bąblom. wkoncu recepte dostalysmy od lek, a poza tym u Ciebie tez to juz II trymestr wiec na pewno bezpieczniej
A brzuszek juz nawet mam, chociaz nie zawsze na ciazowy jeszcze wyglada. A spodnie z gumka ktore kupilam jeszcze mi spadaja ;)

daga tez slyszalam o tym drapaniu w ciazy, ze to uczulenie na lozysko czy jakos tak

Patrycja Ty chyba miałaś złe doświadczenia bo już któryś raz diagnozujesz kogoś w ten sposób
Oto co ja znalazłam w necie na szybko na ten temat i mi raczej objawy Dagi nie pasują
Cholestaza ciążowa zagrożeniem dla dziecka - Ciążowy.pl
O wiele bardziej prawdopodobne wydaje mi się podejżenie alergii;-)
Królowa nie panikuj pewnie nawet smog ruchu ulicznego bardziej szkodliwe niż ta maść;-) Zresztą już pomijając wszystko inne to pamiętaj, że na 9miesiący zamieniamy się w inkubatory, nasze całe ciało zmienia się by chronić to maleństwo, które rośnie w środku:-)

agula nawet nie wiem jaki to znak zodiaku bo absolutnie w to nie wierzę, a nawet mam do tego raczej negatywny stosunek... A z datą to raczej tak wyszło po prostu bo ja mam planowaną cesarkę żeby jak najpóźniej, ale żeby jeszcze 38tc się nie skończył no i tyle udało się przetrzymać;) A ze smoczkiem to ten pierwszydzień był straszny a teraz już tylko troszkę marudzenia i noce od razu dużo lepsze:)

Ja też próbuję się już wciskać w ciążowe spodnie bo zwykłe a bardzo uwierają ale też jakieś luźne jeszcze i spadaję ciądle;)

Agula rezygnujmy ponieważ Gabi średnio znosił żłobek, jak się go pytam czy ce iść to tylko się krzywi i mówi mama nie...więc ponieważ ja już zostanę w domu to chce nacieszyć się naszymi wspólnymi chwilami:) Chorowanie to także argument, ale generalnie ja nie jestem zachwycona instytucją żłobków po naszych doświadczeniach:/

Mi to drapanie podchodzi pod cholestazę więc szybko bym się przespacerowała do lekarza.

reklama
DZIEWCZYNY!
Mam ogromną, prze ogromniastą prośbę do tych które posiadają facebooka!
Walczymy z małżem o bilety do Londynu ale potrzebujemy głosów. Po 4 dniach będzie można odlubić stronę i zapomnieć.
Tu naprawdę każdy głos się liczy :)
https://apps.facebook.com/236746889760114/Ranking.aspx?FriendID=1743178057

Tam trzeba najpierw polubić stronę Capgemini Polska a potem wejść jeszcze raz w link i kliknąć przy Marcinowym ryjku :)
Dla uspokojenia: Jest to aplikacja która nie ma prawa do przechowywania i pobierania danych osobowych i tego nie robi, więc śmiało można klikać.
Będę bardzo wdzięczna.

Lutówka, Natalia :biggrin2:

Do góry