reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Ja po spacerku z moimi pociechami. Słonko grzeje, wiaterek zawiewa, super ta pogoda nacieszyc sie nie mogę.
Jutro do pracy po urlopie, bedę musiała się wrdożyć troszkę na nowo. Ja jednak na 1/2 etatu wiec wolnego tez troche mam:tak:
witam

W ciąży wiem ze depilacja depilatorem odpada zabraniaja tego nawet lekarze bo taka depilacja powoduje skurcze macicy wiec zostaje tylko maszynka. U mnie musze golic nogi co dwa lub trzy dni bo mam ciemne i zaraz widac.

Nie słyszałam o tym depilatorze a juz raz nogi sobie depilowałam od kiedy wiem, o dziecku:eek: Pocieszam sie tym, ze ja wyrywam je tak sukcesywnie, a one odrastaja nie wszystkie na raz tylko po trochu no i nie boli mnie jak na początku. Chyba musze o tym poczytać.

Kawy czarnej nie pijam, bo nie przepadam, ale zbożówka mi smakuje.

Fasolki jeszcze trochę mam z własnego ogródka i wszyscy lubimy. Bardzo zdrowa dla nas i dobrze jest jeść właśnie w ciąży. Słodyczy niestety jeść nie powinnyśmy wogóle, bo nic w nich nie ma za wyjątkiem pustych kalorii. Ja jestem szczęściarą w tej materii, bo łasuchem kompletnie nie jestem:no:
Ciastem domowej roboty nie pogardzę, ale też wszysko w granicach rozsądku:tak:
Szczerze, to nie wiem czemu ale wydaje mi się, że w tej ciązy przytyję najwięcej. Przy Alku było 9 kg na plusie a przy Marysi 7kg. Przy niej też pracowałam prawie do końca. Poszłam na urlop 3 tyg przed planowaną data porodu a urodziłam po tygodniu:-p Córeczka nie dała mamusi poleniuchować. Prawie zdążyłam ciuszki doprasować do końca;-)

reklama
czarnana

uuu... lepiej niech cię przebada lekarz. Może szybko ból u opuchlizna przejdzie.

Co do wyprysków też słyszałam ze tak jest na dziewczynkę, ja jak pojrzałam na monitor w czasie 1 usg..pomyslałam jak nic tak jest dziewczynka...poczekamy zobaczymy, mąż chce tez dziewczynke ale jak bedzie chlopczyk tez bedziemy sie cieszyć :)
Oby zdrowe było :)

Cześć Dziewczyny Nie wiem czy mnie pamiętacie - pisałam przez chwilę i wyjechałam na 1 tyg w delegację Wróciłam w czwartek ale jakoś nie było okazji żeby się z wami przywitać. Zabieram się za czytanie zaległości ale najpierw chciałam się pochwalić że serduszko mojego maleństwa bije jak szalone :)
Gratulacje :-)
Marysia natura płata różne figle :-)
Aniulkas u mnie podobnie z cerą, co chwilę coś wyskakuje i nie mam na to sposobu, będę chodziła opryszczona ;-)
Zaraz zmykam do domu, miłego popołudnia Wam życzę :-)
Ja postaram się dziś nic nie robić, mam nadzieję że córa to zrozumie ;-)

Dobra ja się zwijam ...dzis to już raczej nie napisze...zaczyna się u mnie w domu remont wiec co nie co poogarniam w kuchni bo trzeba bedzie szafki demontować...

chyba ze znow rodzice mi nie pozwola to się poobijam :)
To do jutra dziewczyny , trzymajcie się mocno za swoje jeszcze malutkie brzuszki :)

Ostatnia edycja:
witam :)

ja miesiaczke mialam 1.06 a owulke tak 12-13 dc.cykle 26 dniowe a sexik u nas wtedy byl prawie codziennie:-D

niestety mnie od wszystkiego odrzuca.nie bierze mnie ani na slodki ani na kwasne:eek:naprawde nic mi nie smakuje:wściekła/y:ide we czwartek zobaczyc co u malego slychac:-)

Ja przed ciążą nie miałam problemu a teraz stopy spuchnięte jak u słonia do tego bardzo bolą kostki i kolano do tego stopnia, że z rana chodzić nie mogę.
Ewelinka a ty bierzesz jakieś leki? Czytałam gdzieś , że w ciąży nie wskazane a to tak strasznie boli.

Witam. Znalazłam chyba sposób na mdłości :) Rano zanim się podniosę z łóżka to musze zjeść sucharka na leżąco a jak wstanę to zaparzam sobie len i po wypiciu go tak ze 20min jeszcze nie jem. Czasami mnie jeszcze mdli w ciagu dnia w szczególności jak mi jakiś zapach nie podpasuje ale jest o niebo lepiej niż wcześniej :-)

zabka ja mam podobnie :-( też nie mam żadnych zachcianek i nawet to co wcześniej bardzo lubiłam jeść to teraz nie mam na to ochoty. Już więcej zachcianek takich dziwnych miałam przed ciążą niż teraz :-) a do slodyczy dopiero wczoraj sie przemoglam i zjadlam batonika i kawalek ciasta bo do tej pory mnie odrzucalo od słodyczy a przed ciąża mogłabym cadziennie jeść

hej dziewczyny, trochę mnie zdziwiłyście rewelacjami o depilatorze. Moim zdaniem jeśli dziewczyna nigdy go nie używała to może faktycznie niech pierwszy raz się za to w ciąży nie bierze, bo wtedy faktycznie może jej grożą skurcze:-p ale jak się to robi regularnie to nikt mi nie wmówi, że spowoduje skurcze;) ja całą pierwszą ciążę używałam, teraz też to robię, maszynka poniżej kolan odpada.

Jeśli chodzi o syfy to nic nie można zrobić:crazy: to znaczy nie można używać żadnych maści na pryszcze:no: ja wciąż mam mega problem z tym. z synem było tak samo, ja słyszałam z kolei, że brzydka cera równa się płeć męska (z powodu hormonów).

Słyszałyście o tym, że sex w dniu owulacji to większe prawdopodobieństwo chłopaka, a kilka dni przed - dziewczynki? :tak: Z synem u nas by się sprawdziło, a teraz wg tej teorii powinna być dziewczynka. Ciekawe czy się sprawdzi:-D Chociaż mi naprawdę wszystko jedno, o wiele bardziej stresowałam się płcią w pierwszej ciąży.

reklama
aniulkas u mnie też cera straszna :( Codziennie coś nowego. Z tego co udało mi się wyczytać to możę to być wina progesteronu. A ja jeszcze dodatkowo Luteinę biorę , ech.
Na ostatniej wizycie dowiedziałam się o zakazie wyciągania rąk do góry (mycie okien i takie tam), zakazie jedzenia serków pleśniowych i wstrzymanie się od seksu :( jak to powiedziała Pani doktor "dopóki się trampki nie zawiążą" Wydedukowałam, że to chyba znaczy, że dopóki się ładnie dzidziuś nie zagnieździ? Więc wiąże te trampki cierpliwie i już by się mogły zawiązać :) W czwartek idę na USG - może będzie widać serduszko :tak:

Do góry