reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Ja po spacerku z moimi pociechami. Słonko grzeje, wiaterek zawiewa, super ta pogoda nacieszyc sie nie mogę.
Jutro do pracy po urlopie, bedę musiała się wrdożyć troszkę na nowo. Ja jednak na 1/2 etatu wiec wolnego tez troche mam:tak:
witam

W ciąży wiem ze depilacja depilatorem odpada zabraniaja tego nawet lekarze bo taka depilacja powoduje skurcze macicy wiec zostaje tylko maszynka. U mnie musze golic nogi co dwa lub trzy dni bo mam ciemne i zaraz widac.

Nie słyszałam o tym depilatorze a juz raz nogi sobie depilowałam od kiedy wiem, o dziecku:eek: Pocieszam sie tym, ze ja wyrywam je tak sukcesywnie, a one odrastaja nie wszystkie na raz tylko po trochu no i nie boli mnie jak na początku. Chyba musze o tym poczytać.

Kawy czarnej nie pijam, bo nie przepadam, ale zbożówka mi smakuje.

Fasolki jeszcze trochę mam z własnego ogródka i wszyscy lubimy. Bardzo zdrowa dla nas i dobrze jest jeść właśnie w ciąży. Słodyczy niestety jeść nie powinnyśmy wogóle, bo nic w nich nie ma za wyjątkiem pustych kalorii. Ja jestem szczęściarą w tej materii, bo łasuchem kompletnie nie jestem:no:
Ciastem domowej roboty nie pogardzę, ale też wszysko w granicach rozsądku:tak:
Szczerze, to nie wiem czemu ale wydaje mi się, że w tej ciązy przytyję najwięcej. Przy Alku było 9 kg na plusie a przy Marysi 7kg. Przy niej też pracowałam prawie do końca. Poszłam na urlop 3 tyg przed planowaną data porodu a urodziłam po tygodniu:-p Córeczka nie dała mamusi poleniuchować. Prawie zdążyłam ciuszki doprasować do końca;-)

reklama
czarnana

uuu... lepiej niech cię przebada lekarz. Może szybko ból u opuchlizna przejdzie.

Co do wyprysków też słyszałam ze tak jest na dziewczynkę, ja jak pojrzałam na monitor w czasie 1 usg..pomyslałam jak nic tak jest dziewczynka...poczekamy zobaczymy, mąż chce tez dziewczynke ale jak bedzie chlopczyk tez bedziemy sie cieszyć :)
Oby zdrowe było :)

Cześć Dziewczyny Nie wiem czy mnie pamiętacie - pisałam przez chwilę i wyjechałam na 1 tyg w delegację Wróciłam w czwartek ale jakoś nie było okazji żeby się z wami przywitać. Zabieram się za czytanie zaległości ale najpierw chciałam się pochwalić że serduszko mojego maleństwa bije jak szalone :)
Gratulacje :-)
Marysia natura płata różne figle :-)
Aniulkas u mnie podobnie z cerą, co chwilę coś wyskakuje i nie mam na to sposobu, będę chodziła opryszczona ;-)
Zaraz zmykam do domu, miłego popołudnia Wam życzę :-)
Ja postaram się dziś nic nie robić, mam nadzieję że córa to zrozumie ;-)

Dobra ja się zwijam ...dzis to już raczej nie napisze...zaczyna się u mnie w domu remont wiec co nie co poogarniam w kuchni bo trzeba bedzie szafki demontować...

chyba ze znow rodzice mi nie pozwola to się poobijam :)
To do jutra dziewczyny , trzymajcie się mocno za swoje jeszcze malutkie brzuszki :)

Ostatnia edycja:
witam :)

ja miesiaczke mialam 1.06 a owulke tak 12-13 dc.cykle 26 dniowe a sexik u nas wtedy byl prawie codziennie:-D

niestety mnie od wszystkiego odrzuca.nie bierze mnie ani na slodki ani na kwasne:eek:naprawde nic mi nie smakuje:wściekła/y:ide we czwartek zobaczyc co u malego slychac:-)

Ja przed ciążą nie miałam problemu a teraz stopy spuchnięte jak u słonia do tego bardzo bolą kostki i kolano do tego stopnia, że z rana chodzić nie mogę.
Ewelinka a ty bierzesz jakieś leki? Czytałam gdzieś , że w ciąży nie wskazane a to tak strasznie boli.

Witam. Znalazłam chyba sposób na mdłości :) Rano zanim się podniosę z łóżka to musze zjeść sucharka na leżąco a jak wstanę to zaparzam sobie len i po wypiciu go tak ze 20min jeszcze nie jem. Czasami mnie jeszcze mdli w ciagu dnia w szczególności jak mi jakiś zapach nie podpasuje ale jest o niebo lepiej niż wcześniej :-)

zabka ja mam podobnie :-( też nie mam żadnych zachcianek i nawet to co wcześniej bardzo lubiłam jeść to teraz nie mam na to ochoty. Już więcej zachcianek takich dziwnych miałam przed ciążą niż teraz :-) a do slodyczy dopiero wczoraj sie przemoglam i zjadlam batonika i kawalek ciasta bo do tej pory mnie odrzucalo od słodyczy a przed ciąża mogłabym cadziennie jeść

hej dziewczyny, trochę mnie zdziwiłyście rewelacjami o depilatorze. Moim zdaniem jeśli dziewczyna nigdy go nie używała to może faktycznie niech pierwszy raz się za to w ciąży nie bierze, bo wtedy faktycznie może jej grożą skurcze:-p ale jak się to robi regularnie to nikt mi nie wmówi, że spowoduje skurcze;) ja całą pierwszą ciążę używałam, teraz też to robię, maszynka poniżej kolan odpada.

Jeśli chodzi o syfy to nic nie można zrobić:crazy: to znaczy nie można używać żadnych maści na pryszcze:no: ja wciąż mam mega problem z tym. z synem było tak samo, ja słyszałam z kolei, że brzydka cera równa się płeć męska (z powodu hormonów).

Słyszałyście o tym, że sex w dniu owulacji to większe prawdopodobieństwo chłopaka, a kilka dni przed - dziewczynki? :tak: Z synem u nas by się sprawdziło, a teraz wg tej teorii powinna być dziewczynka. Ciekawe czy się sprawdzi:-D Chociaż mi naprawdę wszystko jedno, o wiele bardziej stresowałam się płcią w pierwszej ciąży.

reklama
aniulkas u mnie też cera straszna :( Codziennie coś nowego. Z tego co udało mi się wyczytać to możę to być wina progesteronu. A ja jeszcze dodatkowo Luteinę biorę , ech.
Na ostatniej wizycie dowiedziałam się o zakazie wyciągania rąk do góry (mycie okien i takie tam), zakazie jedzenia serków pleśniowych i wstrzymanie się od seksu :( jak to powiedziała Pani doktor "dopóki się trampki nie zawiążą" Wydedukowałam, że to chyba znaczy, że dopóki się ładnie dzidziuś nie zagnieździ? Więc wiąże te trampki cierpliwie i już by się mogły zawiązać :) W czwartek idę na USG - może będzie widać serduszko :tak:

Do góry