reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Kania ja co jakiś czas dołaczam do Ciebie z tymi nockami , no cóż trzeba przeżyć.....co nas nie zabije to nas wzmocni , ale twarde sztuki z nas nie ma co:)
Nadal kładziesz Gabi po 20 spać, czy wydłużasz czas? Ja chciałam ją kłaść o 20,30-21 ale ledwo do 20 Nikolka wytrzymuje....

reklama
Ewciulek właśnie to zależy o której wstanie z ostatniej drzemki, jak ma dwie to pada mi już koło 19, a jak ma trzy to o 20.30 do 21. Masz rację, trzeba to przetrwać, jedno ząbkowanie mam już za sobą to i drugie przeżyję a wyśpię się kiedyś, może nie teraz ale przyjdzie taki czas :-)

Powiem Wam,że ja się nawet cieszę z jednej strony ,że idzie nam spać o 20 bo przynajmniej mamy wieczór dla siebie.....tyle tylko ,że wcześnie rano się budzi bo o 6 ,ale i tak dopiero przed 7 wstajemy , mamusia się musi trochę rozbudzić.....:p

anka26,07 dobrze, że firma dobrze prosperuje.....sama wiesz jak dzisiaj jest ciężko się utrzymać na rynku. Fajnie, że mąż zawozi Laurę do szkoły to Ty w tym czasie możesz zająć się czymś innym :-)
kania78 rośnie Ci córunia mamuni :-) jak dla mnie to urocze, ale pewnie dla Ciebie uciążliwe, że nie możesz się nigdzie bez Gabrysi ruszyć. Może to taki etap??? i niebawem jej przejdzie :-)
zabka bardzo mi przykro z powodu choroby taty :-(

kania78 i ewciulek łączę się z wami z tymi nieprzespanymi nockami :-( wrrr ile my jeszcze tak pociągniemy?
ewciulek mojej Emilce też zęby idą pełną parą. Dzisiaj przebiła jej się lewa górna dwójka i dzisiaj w nocy podejrzewam się jej się przebije prawa góna jedynka bo jest już tuż tuż na widoku :-) z jedenej strony jestem trochę zła na te nieprzespane nocki bo również chodzę jak zoombie, ale staram się sobie tłumaczyć, że Emilka też cierpi przez te zęby i tak naprawdę nasze ramiona są dla naszych dzieciaczków jedynym lekarstwem, które im pomaga ten ból znieść.....od razu wtedy mi wszystkie złości przechodzą :-) bo dla kogo mamy się poświęcać jak nie dla naszych skarbów? co do spania to śpi dwa razy dziennie, pierwsza spanie około 11 (śpi około 35-40 minut) i następne spanie pomiędzy 15 a 16 (śpi około 1h i 10 minut) a kładzie się bardzo różnie. Raz o 20 a czasami o 22.

Emilia właśnie śpi.....bidulka była dzisiaj na szczepieniu, ale uwierzcie mi jest niesamowicie dzielna. Lekko zapłacze i jak tylko jej się igłe wyciągnie od razu się śmieje i gada po swojemu :-)

co najlepsze.....pani pielęgniarka powiedziała mi żebym już Emilce dawała do jedzenia kanapki z serem, pasztetem albo makrelą w pomidorach i szczerze powiedziawszy skleiło mnie!!! Nie jest ona za mała na takie rarytasy????? Może ja się mylę, ale z tego co mi się wydaje to u nas w Polsce aż tak się nie szaleje z menu niemowlaka. Będę wdzięczna mamom, które mają już starsze dzieciaczki i powiedzcie mi czy ja się mylę, czy może ta pielęgniarka trochę przesadza?

Mamy już 4 ząbki i 5 wyjdzie zapewne dzisiaj w nocy :-)

Dzień dobry ..z kawką ;)

porządki mam dziś z głowy, to się byczę :p
na obiad spaghetti...od wczoraj za mną chodzi:-p a młodemu zrobię jeszcze klusek śląskich z sosem..bo uuuwielbia, a mam wczorajsze ziemniaczki... :-p

no i biorę się za zdjęcia, wykupiłam teraz 200 i trzeba wybrać do wydrukowania ;)

Gratuluję Gabrysi i Emilce ząbków:-):-):-)

ja się pochwalę że mój starszak tez ząbkuje:-D i dobrze bo szczerbatek straszny, śmiejemy sie że obecnie więcej zębów nie ma niż ma:-D nie ma górnej jedynki i dwójki, i dolnych dwójek .. ale jedynka i jedna dwójka się przebijają
Młoda też czeka na jedynki i dwójkę hehe
więc mam dwójkę ząbkującą:-p

co do drzemek u nas dwie, jedna ok godz-półtora, druga ok dwie godziny i zasypia ok 20:30.
Ale są wyjątki, np. wczoraj miała mega spanie i dwie drzemki ponad dwugodzinne, z drugiej w końcu ją budziłam o 18:30... bo spałaby dalej :p a i tak się rozbrykała że do 21:30 szalała :p

U nas drzemki bez zmian wiec standardowo w zaleznosci ile trwaja sa to 2-3 a spac klade o 19-20 Chyba ze zasnie w aucie jak wczoraj(17:30) i idzie spac po 20
No i musze Ethana obudzic
Laura konczy o 12:30 wiec musze sie zbierac

reklama
Do góry