reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

hello ;)

my po pierwszym tygodniu w szkole już zaliczyliśmy katar u Mai, a teraz troche złapał Jasiek... Adam tez troche ciąga nosem, ale dużo mniej niż Maja... więc chyba ze szczepienia w czwartek Jaśka będą nici.... na razie wyciągamy glutki Fridą i psikamy Nasivinem na noc.... może to Mai wirus, a może zęby....

basieniak - super, że odmiana jedzeniowa przy Piaotrusiu ;) może jak Wiki zobaczy, że on tak ładnie je, to też zacznie?? ;)
no i super, że tak pokochał jedzenie łyżeczką :-D

Królowa - dobrze, że juz zdrowi jesteście!!!
a co do wózka to Jasiek już od miesiąca jeździ w spacerówce - ale on już sam siedzi....

kiniusia - szkoda, że Was zalało :-(
ale zazdroszczę wychodnego - ja cały czas karmię, więc nawet sie bym napić nie mogła.....

Madzia 83 - miałam Ci już kiedys napisać, ze piekny macie ogródek - zazdroszcze ;) na pewno chłopaki będą sie razem super w nim bawić już niedługo ;)
i współczuję katarku Mariuszka... taka to niestety rzeczywistość wirusowo-przedszkolno-szkolna...
ale mam nadzieje, ze już lepiej ze zdrowkiem u Was!!!!

anka - mnie szlag trafia do tej pory przy lekcjach, a to juz drugi rok ;)
najlepiej jak sama zapisze co ma zrobić, potem to czyta i prosi, zeby jej pomóc bo ona nie wie co ma zrobić.... ręce opadają :-)

Kania - super, ze już po remoncie :-)
a dziewczynkom zdrówka zyczę!!!!

dziewczyny - mam pytanka 2:
1. Jasiek po ostatniej zupce - jarzynki ze schabem - miał bardzo zaczerwienione policzki i taki czerwony placek na łokciu - czy to juz jest alergia? tam jest oprócz marchewki kukurydza i groszek.... teraz już mu jej nie daję, i to wszystko blednie - ale ja nie mam doświadczenia z alergiami i nie wiem....
2. pod czym śpia Wasze dzieci?? Jasiek teraz pod 2 kocami, ale na zimę chcę mu dac kołdrę... a co wy planujecie??
i czy Wasze maluchy śpią poduszkach?? Jasiek ma taką cieniutką i bardzo lubi sie w nia wtulać....

buziaki od nas ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Bry, tak na szybko bo z dwójką czasu brak na ranną kawę a co dopiero na dłuższe posiedzenie przy kompie.
Truskaffka
śpią obie w pokoju w nocy, w dzień za bardzo Gabi nie chce spać w łóżeczku.
Basieniak super, że tyle pozytywnych zmian u Piotrusia :-) I że o żelazo już nie takie najgorsze ;-)
Anka haha rozbawiłaś mnie tym tekstem ze zaczynacie żyć odkąd śpicie sami w pokoju, u mnie póki co się nic nie zmieniło haha bo i tak większość nocy ląduję u dziewczyn ;-) Pierwsza nocka była nienajgorsza ze strony Gabi, a Oliwia się posikała. Dzbanek melisy sobie zaparz zanim siądziesz z dzieckiem do lekcji ;-)
Kiniusia fajnie że córcia uszka ma już przebite, mnie też nachodzi od dłuższego czasu tylko jakoś wiecznie mi nie po drodze.
Królowa Dramatu moja w gondoli jeszcze jeździ.
Agula zdrówka dla Twoich, wystarczy dziecko do przedszkola/szkoły puścić na kilka dni a tu już z katarem wraca i inni dostają go w gratisie. Może to być alergia, głównie się tak objawia. A Gabi śpi pod kocykiem w pajacu całą nockę a na zimę mam dla niej śpiwór.

Ostatnia edycja:
Krolowa to ci smaka narobilam :) My od dawna wozimy sie w spacerowce. Gondola dawno za mala:-D
Agula a ja myslalam ze masz jakis sposob. Kurcze dzis jak widzialam 1 u innej dziewczynki to musze przyznac ze nmoja Laura napisala je cudnie;-) a Ja sie tak stresowalam bo chcialam zeby byly idealne. Zdrowka dla zasmarkancow:-D i oby na katarku sie skonczylo
Kania wpadki sie zdarzaja a siusianie do lozka to podobno moze sie zdarzyc do 5rz wiec Oliwcia ma jeszcze czas;-)

Ethan to wedrowniczek
Rano wstaje ide do pokoju a moj dziecko spi z drugiej strony lozeczka. Jak mial glowke do okna to rano do tego okna mial nogi:szok::szok:
Laura poszla chetnie do szkoly wiec jestem szczesliwa
ooooo bedzie kupa:-DEthan cisnie:-D
Mam w planie prasowanie i pranie wiec musze sie brac za robote bo do 11 malo czasu

Kania z tym jedzeniem to z dnia na dzień gorzej.... fajnie, że chociaż remont z głowy:)

Kiniusia strasznie bogato u Lusi w jadłospisie

Truskaffka ja jeszcze długo Poli nie eksmituje od nas - z wygody:) ma zły sen, coś tam podpłakuje, daje smoka i śpi dalej:)

Basieniak pozazdrościć apetytu Piotrusia:)

Anka my na kolacje jedliśmy mc donalda..... i wino do tego:p nie ma jak wykwintna kolacja ale takiego miałam smaka;P dobrze Królowa mówi jak na początku ciąży:p co do spania to nawet w ciągu dnia przy drzemce Pola budzi się w różnych pozycjach:) nawet w poprzek śpi z nóżkami w pionie opartymi o szczebelki:) jak śpi na boku to nóżki zgina i też o szczebelki opiera albo całkiem z łóżeczko wystawia:) ja też mam dziwne poozycje do spania także pewnie po mamusi:|P

Królowa my się nie dawno do spacerówki przesiadłyśmy ale na leżąco podróżujemy:) a) za mała była gondola i Pola nóżki na zewnątrz wystawiała b) nie mogłam jej nawet na moment zostawić bo w tym x-landerze dość że krótka ta gondola to jeszcze płytka i chwytała się ścianki bocznej i już jej nie dużo brakowało żeby wyjść....

Agula u mnie też słabo z alergiami, zero pojęcia a Pola śpi w śpiworku - takim z ikei polecam - niedrogie 50 -60zł, jakościowo przyzwoite, poduszki nie ma, przytula się do przytulanki lub pieluszki:) miałam kilka różnych śpiworków i te z ikei bardzo ok są.

Pogoda w Krk fatalna:( aż się nic nie chce....

Królowo my zaś dalej w gondoli, Olek mieści się w niej jeszcze.
Agula Nasz maluszek spi pod kocykiem a na zimę mam śpiworek lub kołdrę.
Anka smaka nam robisz takim 'zdrowym' jedzeniem :p Ja KFC rzadko bo jest to jedzenie dla mnie za ostre... wolę mcdonald :) heh

Olus dzis strasznie marudny nie wiem co jest, nawet na rękach sie denerwuje;/ może kolejne zęby idą... albo ta straszna pogoda robi swoje...;/

Agula, wygląda na typową alergię (czerwone plamy na twarzy, przy łokciach i w okolicy kolan).
co do spania - śpimy pod kocykiem - w body z długim rękawem i długimi spodenkami.

basiatoja ja też nie jestem w najlepszym humorze gdy pochmurno i brzydko ;)

hejka. Artek spi pod cieplym kocykiem a na zime ma kolderke. podusie ma cienka i lubi na niej spac:)
krolowa my juz dawno w spacerowce jezdzimy.
Aniu moje dziecie tez tak spalo:)ale ostatnio nawet sie nie kreci w nocy.
dzis przed 4 byl juz wyspany ale nie plakal tylko gaworzyl,dostal piciu ja sie polozylam a on jeszcze pogadal i zasnal:)
agula ja sie na alergi nie znam wiec nie pomoge:(

Hej :)
Nauczyłam coś (w końcu) Ignasia. Gdy udaje że płaczę to się do mnie przytula i się śmieje. A zaczeło się tak ze wygłupialiśmy się z Antkiem i przy moim udawaniu płaczu Ignas się przestarszył i robił minkę w podkówkę i zaczynał płakać, więc go wzięłam na ręce, przytulałam i się śmiałam żeby mu pokazać że to tylko żarty i tak kilka razy i teraz sam się już przytula i śmieje się ze mną :)

Co do "przykrywania" to mój od narodzin spi pod kołderką. Jak były upały to spał na golasa lub w body, a teraz w body na długi lub pajacu.

basiatoja ja tez bardziej McDonalda wole :) Niestety mój mąż z tych "zdrowo żyjacych" i on żadnych fast foodów nie uważa. Tak więc okazja choćby do zwykłej pizzy rodzinnie jest mało jedynie jak wyrwę się gdzieś z koleżanką lub z Antosiem :0

My teraz jeździmy różnie w zależności od celu. Jeżeli jedziemy na spacer to spacerówka, a jeżeli jadę małego uspić to wtedy gondola (dobra jeszcze) a jak jesteśmy gdzieś samochodem to tylko fotelik wczepiamy.

Dzisiaj krzesełko do karmienia w końcu stanęło w kuchni. Mały już potrafi bardzo bardzo długo siedzieć i się nie przewraca. Tzn. siedzi tak dlugo aż mu się nie znudzi.

Co do raczkowania to mały staje na lapkach kolankach buja się w przód i tył i teraz zaczął jeszcze na prawo i lewo się bujać.

Gadanie - setki razy w ciągu dnia używa słowa "buch" wszystko robi "buch", "babu", "bu", "pu", Puch", "baba" wszystko na "b" i "P" :)

Zasypiamy nadal w łóżeczku :)

Hej :)

Nasza niuńka śpi od dwóch tygodni pod kołderką, bo pod kocykiem, a ostatnio dwoma już chłodno jej było.
Wozimy się w spacerówce, chociaż czasami jeszcze gondolka jest w użytku. Tak w ogóle Łucja dostała w prezencie na chrzciny spacerówkę cudowną, tylko że z siedzeniem kubełkowym i ja cały czas się zastawiam czy to dobre rozwiązanie. Mamy też drugą spacerówkę (rozkładaną na płasko od pierwszego wózka 3w1).
Pogoda paskudna nic mi się nie chce..
Byłam u ginekologa dzisiaj, bo wyobraźcie sobie, że ja jeszcze okresu nie miałam :baffled:

reklama
Hej kochane,ostatnio nie mam czasu pisać ,może teraz uda mi się troszkę nadrobić zaległości, Nikusia spała cały czas w pajacyku pod kocem, a teraz pod cieniutką kołderką , na zimę ma i śpiworki i grubą kołdrę,choć będe obserwować co jej njbardziej pasuje ,żeby jej nie przegrzać,albo żeby jej chłodno nie było.
My od ponad miesiąca jeżdzimy spacerówką, w gondoli nie bardzo lubiała ,bo ona jest bardzo ciekawa świata ,lubi się rozglądać ,obserwowć, a w gondoli to tylko prawie chmury widziała:)
No my już mamy dwie dolne 1 i chyba idą kolejne zęby bo znowu się mega slini:)

Do góry