reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

hej dziewczyny.mialam ostatnio sporo zawirowańw moim zyciu i nie chciało mi się pisac.
Kuba mial infekcje wirusowa a nie 3dniowke. jedyne co to mocz dalej sie nie podoba lekarzowi i juz 3 raz bedziemy robic. tym razem + posiew. naszczescie kuba sie juz dobrze czuje. moze jeszcze nie idealnie ale lepiej niż było. już sam się bawi i tak nie marudzi.
Pozatym jak się okazało jak była u nas p. pediatra to wyszło, że kuba ma jednak alergie na mleko.wiec jestesmy na pepti..musimy odstawic wszystkie sloiki i zaczac od nowa.
JUtro naszczescie wyjezdzamy na weekend. rocznica (30) slubu moich rodziców:))

lece poczytac co u Was

reklama
Emilka no mnie te szczepionki i rozdzielane przerażają ale nie mam jaj żeby całkiem zrezygnować więc chociaż tak robię, no i oprócz tego rezygnuję z tej na odrę, świnkę i różyczkę. A lekarka u nas jest jedna super ale przyjmuje tylko na dzieciach chorych raz w tygodniu a tak to kawałek drogi od nas codziennie a jednak ta bliskość domu i pracy męża z której może wyskoczyć przy 2 dzieci jest dla mnie zbyt ważna. A ten nasz lekarz to po prostu miewa humory i raz nie ma problemu a raz jakieś fochy robi (na szczęście rzadko) ale poza tym jest jak najbardziej ok. A u Was to chyba jeszcze więcej tych szczepionek z tego co słyszałam...

A tak przy okazji w poniedziałek Piotruś miał szczepienie. Waży 7900g (a myślałam, że 8 kg już będzie) i 71cm wzrostu (choć to dziwne bo sporo ubranek na 74 za małych już). Dla porównania Wiki w podobnym wieku (no 3 dni młodsza) ważyła 6020g i 66cm;) Jak dla mnie mały pięknie waży ale lekarz mówi, że w tym miesiącu mniej przybrał i spadł w siatce centylowej i mamy kontrolować wagę i więcej karmić. Może to przez upały albo przez żelazo bo niestety anemia się wdarła... zobaczymy. W każdym razie nie mam zamiaru przesadzać i wagę za miesiąc skontrolujemy przy okazji szczepionki ale nie będę go na siłę częściej dokarmiać bo widocznie głodny nie jest a przecież generalnie ładnie waży...

Ewciulek a gdzie masz suwaczek? Mojej dosypałam ostatnio do mleka jedną miarkę kleiku to już nie wypiła tego mleka.
Nimiti fajnie, że udało Wam się spotkać z Asinką :-)
Zuzkon a co w tym moczu Kubie wyszło? Dobrze, że już po wirusówce, i Kubuś czuje się lepiej. A Ty jak tam i Twoja ręka, noga?
Basieniak to mega długi jest :-) 7900 to całkiem spoko waga jak na 5,5 miesiąca:-) A jak po tym żelazie? Zaprać nie ma?

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny

Ja dzis jak po ogien
Kurcze caly dzien zalatana
Rano wstalam o 7:30 i przygotowalam dzieciaczki bo na 9 mielismy msze w Kosciele. Niestety Ethan mial przerwane spanie
PO Kosciele mielismy przywitanie w szkole po czym dzieci poszly do swoich klas a rodzice zostali zapproszenie na kawe i ciasto. Wszytsko za darmo .
Laura zadowlona bo ma w klasie ulubionego kolege z przedszkola a do tego jeszcze 3 innych dzieci ktore zna rowniez z przedszkola
Po calej akcji ze szkola pojechalismy do MC Donalda a ze Laura miala tube to dostala zestaw Happy Meal za darmo:szok: Zrobili taka akcje podobno mowili o tym w radiu ale ze ja slucham CD w aucie to nie mialam pojecia:-D
Potem pojechalismy do parku bo u nas 30st
Po powrocie dzieci do kapania i do spania o 20 oboje juz spali a ja wzielam sie za Tornister Laury
Musialam podpisac wszytskie rzeczy imieniem i nazwiskiem. Tu dzieci zostawiaja wszytsko w szkole potem zabieraja tylko prace domowe .
Dopiero jestem wolna wiec wpadlam na szybciutko

Kania Laura steskniona za braciszkiem a on za nia. Znow wariowali. Fajnie bo nabralam troszke dystansu i cierpliwosci do Laury ona tez zaczela troszke inaczej sie zachowywac bo jak mowi bardzo tesnila za mamusia:happy2:
Basieniak piekne wymiary a z waga to niby co masz na sile pchac. Wiadomo ze jak cieplo to dziecko wiecej pije a mniej je tak samo jest z doroslymi
Nimitii Asinka ale wam zazdroszcze tego spotkania. Napewno wasze spotkanie bylo mega a chlopak chcial zapasc dziewczynie w glowie dlatego taki krzykliwy;-)
Krolowa dobrze ze maz ci tak pomaga i mozesz troszke odespac
Emilka jak marchewka nie smakuje to zacznij od ziemniaczka:rofl2: a potem zmieszaj z marchewka i moze sie skusi;-)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wychodzę...napisałam posta....i co?

i mi na koniec net wywaliło...poddaję się ...ciśnienie mi wzrosło że heej

więc jedynie witam się i dobrej nocki życze...

kaniu moja reka dalej nie wygojona. noga czeka na klamry zakladane beda 10.09.
w pierwszym badaniu wyszły erytrocyty. teraz w drugim w badaniu ogólnym wyszło leukocyty 25.0 jakis tam jednostem - norma ujemny. oraz bakterie obfite.... jutro o 11 wyjezdzamy..moze coś naskrobie..też sie cieszę ze juz po. choć musze powiedzieć ze na poczatku ciezko było zdiagnozowac... bo 3 to 3 dni goraczki a potem wysypka...a u nas zupelnie inaczej..lece spac:)

dobranoc wszystkim i buziaki dla maluchów:)

Bry.
ANka
to całkiem fajny dzionek spędziliście :-)
Mnie też by się przydało trochę dystansu nabrać, ale niestety nie mam kiedy i jak.
Może jak mnie dobę nie będzie (podczas pobytu w szpitalu) to wtedy się uda.
Truskaffka dlatego ja zawsze długaśne posty piszę w notatniku ;-)
Zuzkon trzymam kciuki by się wyjaśniło co do tego moczu, żeby noga z ręką się w końcu zagoiły :-)

U Nas nadal noce zarywamy.
Dziś bierzemy się za malowanie pokoju dziewczyn :-)
Więc nockę, dwie spędzimy wszyscy w jednym pokoju, szaleństwo :-D:-D:-D:-D:-D:-D!!!!

Dzień doberek, u nas nadal skok, Nika marudna , najchętniej by chciała by non stop ktoś przy niej był,albo na rączkach, w nocy budzi się po 2 razy , a potem trochę schodzi nad uśpieniem,niech się już kończy ten skok,bo ja niedlugo będe chodzić jak zombie,w dzień też ma bardzo krótkie drzemki,jedyny spokój jak się z nią na dwór wyjdzie :) Na szczęście kochamy ją nad życie i jak się uśmiechnie słodkim uśmieszkiem , wszystko rekompensuje:)

Kania w wolnej chwili muszę siąść nad tym suwaczkiem,bo nie wiedzieć czemu ,nie przesuwają się dni do przodu, tylko stoi w miejscu ten suwaczek:(
To rodzinka w komplecie w jednym pokoiku będzie ,u nas tak jest od urodzenia, ale póki co tylko Nikusię mamy więc jest ok:)
Anka to miałaś fajny,intensywny dzionek, super:) dzieciaczki Ci pewnie super spały:)

pozdrawiam wszystkie mamuśki

Witamy się i my w piątek:))

Przeczytałam co u wszystkich:-) Ale nie ma opcji, żebym każdemu z osobna odpisała:p

Zuzkon zdrówka dla Kubusia!!!

A u nas sporo zmian, mam w domu przedszkolaka:-) Co prawda on zdecydowanie mniej się z tego cieszy, ale powli przecieramy szlaki:)) Także te chorobowe bo dziś został z gutem w domu:no:

Nelka zaczeła siadać i nieśmiało rozpoczyna raczkowanie:)) Choć najlepiej jej wychodzi zdecydowanie pełzanie:-) Zaczynamy wprowadzać nowe smaki powoli, póki co za słoikami nie przepada...więc czekam tylko jak zacznie stabilniej siadać i wprowadzam BLW...będzie duuużo bałaganu, ale na pewno młoda będzie zadowlona:-D

reklama
hejka

ja w ramach odstresowania za wczorajszy zjedzony post:-D pojechałam dziś z mamą i Melką na zakupy:-D
chciałam się rozejrzeć za spodniami...a wróciłam z dwoma sweterkami i bluzą zapinaną:-p
Melce kupiłam wieszaki do szafy-potrzebuje takie węższe, standardowe się nie mieszczą- ..bo przecież laska ma tyle kiecek że wiecznie wieszaków brakuje:-p

Królowa a małą jakbyś wzięła rano na przetrzymanie to by nie zasnęła?
Moja Luśka tak ma, jak czasem jej się zdarzy obudzić np po 7ej, to do niej nie wstaje, ewentualnie smoka i lulkę dam, ale nie gadam do niej, nie odsuwam rolet i mała chwile pogada, pokręci się i zasypia...chyba z nudów :-D
Kania z tym mięskiem, często zamawiam, ale skoro wyszłam taaaaak wcześnie to wydawało mi się że dostanę bez problemu:-D
Asinka Kania super że inwestujecie w siebie, ważne jest by robić coś dla siebie..by nie zwariować :p
co do kaszek, mój Matiko był totalnie antykaszkowy, choć ogólnie chłopak miał apetyt nieziemski :p a kaszkami pluł dalej niż widział :p
Melka jeszcze kaszek nie próbowała, choć mam jedną w szafce ;) teraz wprowadzamy gluten, to nie chcę jej mieszać za bardzo i nowościami sypać
Nimitii bo Alex chciał pokazać jak rządzić potrafi hihi prawdziwy mężczyzna :p
Zuzkon wszystkiego Naj dla rodziców, piękna rocznica :)
Basieniak ładnie Piotruś rośnie :)
swoją drogą moja pierwsza dziecięca miłość z osiedla ma na imię Piotr..oj mam sentyment:-p
Anka fajnie że Laura ma towarzystwo z przedszkola w klasie, ..w kupie raźniej :-p
Ewciulek kciuki trzymam żeby skok szybko się skończył :)
Ala przetrzecie szlaki,a potem mały nie będzie chciał wychodzić z przedszkola :p zdrówka dużo życzę
i buziak dla małej :) pięknie się rozwija :)

Do góry