hejka
Za nami superowy weekend
u przyjaciół, jeszcze jedna rodzinka była, więc mały zlocik był, następny zaplanowany na dłuugi weekend sierpniowy
starsze dzieciaki wybawione, najmłodsza żmijka wynoszona, wytulona, wycałowana;-) zuch dziewczyna super się spisała, mimo wielu wrażeń, spania w nowym miejscu. Grzeczna była ta moja zołza;-)
Zuzkon rany bomba śliną włóczę po ziemi
pysznie wygląda tarta
Madzia aaa to Mati też potrafi maślane oczka i czułe słówka prawić jak "coś chce" hehe
ale ogólnie przytulas z niego i wylewny facet, to często słodzi i bez ukrytego drugiego dna haha
my w tym roku morze sobie odpuszczamy, ale w przyszłym mam nadzieję że się wybierzemy
ojjj ciągnie mnie bardzo, mojego pierworodnego również
lliluu a jak wyglądają dziąsełka małego? może męczą go zęby?
ja miałam akcje z moim Matim jak miał 4 miechy, w dzień ślinił się na potęgę, ale on ogólnie strasznie się ślinił
więc o zębach nie myślałam, ogólnie w dzień był nawet ok, ale w nocy budził mi się po kilkanaście razy!! i tak 2-3 tygodnie, ja oczy na zapałkach i myślałam że już oszaleję, a tu ...na równe 5 miesięcy pojawiła się jedyneczka, a dwa dni potem druga..ja w szoku, bo nie sądziłam że to zęby go tak męczą. No i po tym jak te dwa ząbki się przebiły, synek znów normalnie spał w nocy
co do szczepionki to chyba najlepiej iść się skonsultować z lekarzem
Nomi a Justynka była szczepiona tym euvaxem o dokładnie tym numerze seryjnym?
bo ja od razu zerknęłam i młoda też euvaxem szczepiona ale inny numer seryjny. No żesz aż mną telepie z nerwów K@$%@!aaaaaaaaaaaaa jak można dopuszczać takie wadliwe szczepionki a potem wycofywać!!
W tym tygodniu mam szczepić kolejną dawką małą, ale nie wiem czy się zdecyduję. Najpierw pogadam z pediatrą o tych wycofanych szczepionkach...
Nimitii buziak dla Alexa :* zawsze żal maluchów ..ehh te zębiska
Kania Buuuuuziak dla Gabrysi
a jak z tym jedzonkiem? kurka ja myślałam startować z marchewką już na 4 miesiące małej, czyli za tydzień
dodam że mała moja na mm
dajesz marchewkę ze słoiczka czy sama gotujesz?
Deiizi mnie się wydaje że takie noszenie dzieciaka na biodrze jest naturalnym odruchem, Matika tak nosiliśmy
tylko tak jak piszesz pilnowałam żeby zmieniać strony
małą nosimy póki co przodem do świata albo przodem do mnie-na żabkę, na biodrze jej jeszcze nie noszę
co do szczepień, moja mała w szpitalu dostała euvax 12006, potem w przychodni 5w1 infarnix i znów euvax 12009
mam dość szczepień....
jeszcze specjalnie przed porodem dzwoniłam do szpitala dopytać o te szczepionki, co warto wziąć...i odradzali właśnie engerix...polecili euvax...no żesz k@%$##!@Wa bądź tu mądry człowieku...
dawajcie prosze znać dziewczyny jakie wieści od was z przychodni w związku z tymi szczepieniami