reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Dziewczyny, weszłam na chwilkę i przeczytałam Waszą dyskusję o Euvaxie. Nasza Gabi też dostała tę wadliwą zaraz po urodzeniu, jeszcze w szpitalu.
Tak jak napisała Nomi - jeśli do tej pory nie ma żadnych powikłań to nie powinno się już nic stać. Mój mąż zajmuje się m.in. wycofywaniem leków z aptek, jeśli nadejdzie decyzja o wycofaniu z GIF i mówił, że Euvax był już wycofywany kilka razy - tyle, że pojedyncze serie. Tak samo jest teraz, niestety nie ma decyzji o wycofaniu całkowitym Euvaxu :( Trochę mnie to wkurza, ale z drugiej strony jeśli on zachowuje spokój znając się na tym to staram się nie panikować..
Podobno takie wycofania leków/szczepionek zdarzają się od czasu do czasu, ale rzadko kiedy takie informacje trafiają do mediów, więc o większości po prostu nie wiemy...

reklama
Hej dziewczyny prowadzę bloga robalowa kraina na którym rozpoczęła się aukcja dla Julka robalowa kraina: Pomagamy Julkowi jeżeli któraś z Was chce się przyłączyć do licytacji to zapraszamy :) na razie komplecik dla chłopca a kolejny będzie dla dziewczynki :)

Julek jest chłopcem, który urodził się z połową serduszka, jest to lutowe dzieciątko i jego rodzice zbierają na operację. Jeżeli jesteście chętne pomóc to zapraszam na aukcję :)

http://www.juliangoral.pl/

Julkowy profilu na facebooku
www.facebook.com/julekgoral
(zapraszamy do polubienia i udostępniania )
www.siepomaga.pl/julek

kochane ciezko mi teraz Was nadrobic
wybywamy na urlop a okazuje sie ze zorganizowanie wypoczynku na drugim koncu Polski z dzieckiem, autem, wcale do latwych nie nalezy, wiec tonę na razie w praniu, pakowaniu itp

ale jestem tez zmartwiona tą inf o szczepionkach felernych.. żałuje ze nie kupilam tej lepszej na WZW B do szpitala.. :/ bo potem to juz szczepilismy czymś innym

hejka

Anka czyli mały żarłok nadal rządzi :-p
Kania współczuję @ i bólu, oby szybko przeszło
Betina zamieszanie niezłe, ale potem wypoczynek..bezcenny ;) powodzenia
Kwasia super akcja dla Julka :) powodzenia dla małego dzielnego mężczyzny
Makunia dobrze że mąż nieco Cię uspokoił, choć nadal uważam że to paranoja że lek-szczepionka która już niejednokrotnie była wycofana nadal funkcjonuje..naraża zdrowie naszych maluchów i dodaje sporo stresów..
lliluu na pewno nie jest lekko z maluchem i nastolatką w domu. Ale dobrze że mimo różnych buntów, możesz liczyć na pomoc córki :)

miłego dnia :)

Betina udanego wypoczynku!!!!#

Trukafffka nawet mi nie mow moje kumpele sa w szoku ile on potrafi zjesc.
Wczoraj jego dzien wygladal tak rano o
9 mleczko
10:30 kaszka na gesto z 100ml mleka
12 mleczko
13 owoce
14 obiadek
15 mleczko
16:30 mleczko
18:30 mleczko
20 mleczko
Jak pisze mleczko to wypija okolo 130-165ml
Obiadek to duzy sloik a owoce to polowa duzego

Kania dobrze ze to nie wirus ufffff co do kupek to powiem ci ze u nas wkoncu znow powrot do poczatku czyli 2 na dobe. Jak zaczelam dawac te sloiczki to co pamper to z kupa bylam w szoku ale juz jest ok. Moze to przez marchewke?

Nimitti nie ma co sobie tym glowy zawracac bo i tak juz po fakcie:baffled: Durni luczie wprowadzaja cos na rynek jak juz raz wycofali:crazy::angry:

Lliluu ale akcje z autem, niestety ja tez nie mam glowy do tego i na szczescie to moj maz o wszytskim pamieta i nad tym strozuje;-)

asinka hehehe ta separacja to taka z musu:rofl2:masz racje czasami warto sie odizolowac;-)na chwilke ale zawsze to cos:tak:

Witajcie
ja tylko na chwilkę. Wczoraj wieczorem wróciliśmy do Gdańska, ale w sobotę z rana znów jedziemy na 3 dni. Mariuszek ostatnio bardziej marudny jest, mam nadzieję że niedługo mu przejdzie. W obu moich pracach teraz się ruszyło, więc skończyła się laba wieczorami, jak tylko troszkę wszystko ogarnę, będę się częściej odzywać:).A z wesołych wiadomości to dziś urodziła się moja bratanica:) Waga 4kg, ale nie wiem ile ma wzrostu, ale patrząc na zdjęcie to jest szczuplutka więc musi być długa:) ale oboje rodzice maja po 190cm wzrostu, więc malutka raczej nie będzie:)

Makunia pocieszyłaś mnie tą informacją :-) Choć uważam że jak się coś wycofuje, to nie powinno już więcej wracać na rynek medyczny. Bez powodu tego nie wycofują, więc coś na rzeczy musi być.
Betina79 sprawnego pakowania i udanego urlopu !!!
Anka cóż zrobić, chłopak rośnie więc potrzebuje :-) A co do kupek to tak jest, po słoikach często jest więcej, nowe rzeczy więc układ pokarmowy się musi dostosować, przestawić.
Kwasia świetna akcja, trzymam kciuki z Julka !!!
Madzia83 zatem życzę sprawnego ogarnięcia zawodowych prac i wracaj do Nas. A co do marudzenia, to może jakiś skoczek ???

U mnie nic nowego, coraz mniej mleka w cycach, mimo herbatek...i więcej głodomorek w nocy się budzi na jedzenie. Poza tym chyba coś ją uczuliło, ale bardziej kontaktowe uczulenie niż z jedzenia bo ma na buzi tuż przy szyi i szyja w plamy czerwone, więc albo proszek. Chyba że po szczepieniu ale pewnie miałaby coś takiego na całym ciałku a nie tylko w tych miejscach. Czyżby kolejny alergik w rodzinie...
Oliwia całe popołudnia po żłobku spędza na dworze, wraca wieczorem to taka padnięta że szybki prysznic, kolacja, bajka i spanko za to Gabi jak zwykle przed snem jeszcze urządza płacze ;-)
Dziś pewnie znów sobie pojeżdżę, ostatnio kaleczyłam trochę ale nie jest najgorzej. Na miasto już wyjechałam, górek nie lubię bo mi auto ucieka haha, ręczny nie trzyma a z nożnego ciężko mi ruszać. Jeżdżę jak emeryt ;-)

Witam!
Kania to nie dawno zdałaś czy długo nie jezdziłaś, bo przegapiłam info? Ja zdałam końcem sierpnia będąc już w ciąży :p
Anka Ethan ma niezły spust :-) my cały czas na cycu + marchewka i jabłko. Ninka tak się zajada, że aż się miło patrzy :-) ale chłopcy zazwyczaj jedzą więcej.
Ja od dzisiaj z silnym postanowieniem zaczynam spędzać czas z Ewką :p muszę się w końcu wziąć za siebie, bo chudnę, a flak wisi z przodu przeogromny :-(

reklama
asinka niestety Cie rozumiem. schudlam tyle ze mi zwisa skóra..ani kremy ani nic..co do tego ze chlopcy jedza wiecej no nie wiem.. moj kuba poki co samo mleko i je 5 razy dziennie
9- 100ml
12- 150ml
16 -130-150ml
19 150ml
23 100-150ml

Do góry