reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

ANka właśnie wózek (parasolka) poszedł w odstawkę po Nowym Roku, jak rozwaliłyśmy w Sylwestra, tak już się naprawić nie dało :-). Ma fazy, że na rączki ale na rączkach chwilka i znów na nogi. Co do samochodu, to po prostu zaczyna mnie irytować, że od wszystkich jestem uzależniona, żeby gdzieś pojechać do dr lub w innej sprawie. Może jak zacznę lepiej jeździć to sama będę mogła to robić, nie prosząc nikogo.
Makunia u Nas po szczepieniu poniedziałkowym też było marudzenie i więcej kupek :-) Pizza też już za mną, choć ostatnio się przytrułam i szybko się nie skuszę.
Zuzkon to się nazywa mobilizacja, organizacja wolnego czasu, super :-)
My już po spacerze, Gabi produkuje kupę na macie, idę przebrać bo znów wycieknie ;-)
I czas na kawkę ;-)

edit... Mamy właśnie pierwszy, samodzielny obrót z pleców na brzuszek !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry :)

schłodziło się

Mati dziś od rana super się zajmował małą, a jakich pożytecznych rzeczy ją uczy :p np ubierał się i krok po kroku małej tłumaczył co robi i jak to się robi haha

teraz Mati rysuje, mała śpi, a ja z kawką i ciachem do was zaglądam :)

Anka WoW Ethan wymiata z jedzeniem :p ;)
moja mała jeszcze tylko o mleczku i wodzie..noo czasami herbatce ziołowej :-D
no i pięknego komplementa dostałaś :)

Madzia haha teksty dzieciaków nieraz zwalają z nóg :-D Jasiek niezły agent
zazdroszczę że macie tak blisko morze..my musimy całą Polskę przejechać ehhh..a ciagnie nas, zwłaszcza mnie i Matika:-p
ogród super :tak:
Lliluu dziękuję :) powodzenia w planowaniu chrzcin, nasze też z przejściami :p pierwsze plany były na koniec maja:-D:-D
Basieniak no właśnie, to też moja dewiza..jak maluch śpi, ja wypoczywam i wtedy choćby brud na mniej właził to palcem nie kiwnę:-D tyle że jak mała nie śpi, to ja mogę ogarniać, teraz to już w ogóle mam super, bo młody zabawia małą a ja spokojnie latam i sprzątam, potem wymiana-ja biorę małą, a młody ogarnia swój pokój :p
Kania grzeczna Oliwka:-) Mati też był fajny na zakupach, rozbrajał nas nieraz jak zamiast łakoci błagał żebyśmy mu bułkę kupili:-D a generalnie zawsze była umowa, że jeśli przez czas trwania zakupów będzie grzeczny to na koniec kupimy coś słodkiego, czy co tam chciał :)
nieźle Gabi ma już wyrobioną koordynację ruchów :) moja mała już trzyma zabawki i oczywiście pcha je do buzi, stópki coraz częściej zauważa, ale jeszcze ich nie łapie,s próbuję jej dziś założyć zabawkę na stópke, ciekawa jestem reakcji:-D
no i z małej się zrobił mały sprężynowiec, podskakuje, wygina, na boczki przewraca :-pmały wiercipiętek
na początku zauważyłam że głównie na prawą stronę się przewraca, ale jak jej daję na lewą stronę coś interesującego to też się przewraca, więc chyba wszystko oki
współczuję akcji z tym karmieniem, męczące to.. także trzymam kciuki za spokojne jedzenie &&&&&
haha niezła kupowa akcja :p
i wielkie brawa za obrót!!!!! Brawo Gabi!!!:-)
Makunia super, że dieta małej służy :)
no a mamusi ćwiczenia służą, też super :)
Żabka tulę, smutki precz!
Królowa Gratki planu dnia :D
z tym -różnie- czasem jak Kania pisze, szybko się zmienia i to się sprawdza przy naszej Melce :p są pewne stałe -głównie wieczorny rytuał kąpania o 19:30, jedzenia i spania.
ale np Mati był dłuugo jednostajny hehe ogólnie prostszy w obsłudze był :p
mała pije wodę i herbatkę, raczej bez problemu, może swojej małej spróbuj podawać malutkimi porcjami np ze strzykawki, żeby zapoznała się ze smakiem
mi włosy właśnie teraz zaczęły lecieć :/
Zuzkon ale fajne zabawki dla syneczka tworzysz, niepowtarzalne ;)

Zuzkon nie spal sie na sloncu :) a szczerze to zazdroszcze bo u nas pochmurno:baffled:Zabawki miodzio
Kania dobrze ze sie zebralas ja do 25rz nie mialam prawka a z moj kupil auto postawil przed domem i kazal isc na nauke:-D Tez bylam uzalezniona od meza zawsze dzwonilam zeby przyjechal po mnie a zakupy robilsmy wspolnie. Chyba mial dosc i wpadl na pomysl :))
Makunia po porodzie z Laura nie szlo mi tak szybko no ale ze rodzilam w lipcu to nie musialam sie spieszyc z figura do lata:rofl2: Teraz zaparlam sie chociaz przez wyjazd troche zaniebdalam cwiczenia ale teraz znow cwicze 5 razy w tygodniu wiec jest ok. Teraz to raczej cwicze bo chce a nie ze musze :-D Fajnie ze po szczepieniu wszystko gra i nie ma goraczki.Co do stworzenia to moze do porodu owszem ale nie do noszenia ciazy ( zbyt wiele niepowdzen mialam)
Truskafffka ale fajnie Mati uczy sostre i to tak od samego poczatku:tak: taki brat to skarb!!!
Kania gratuluje!!!!!!!
No coz trzeba jakis obiad zrobic
Ethan spi juz godzinke wiec moglam cwiczyc
Chyba pojde w slady truskafffki i napije sie kawki :)

tak tak Anka, taki brat do skarb :) ale łobuzowania też małą nauczy, jestem pewna:-D

ja po kawce i chętnie jeszcze jedną bym wypiła...:-p

Dziewczyny przechodzicie już na spacerówkę? Wg zaleceń do 6 miesiąca dziecko powinno być wożone w gondoli, ale już mi się marzy spacerówka..

Truskaffka Twój syn coraz bardziej mnie zaskakuje. Ale będzie miała Amelka z nim dobrze :-) Wszystko od podstaw starszy brat wytłumaczy :-) Gabi właśnie stópkami zaczęła się niedawno interesować, więc stąd te zabawki na nich :-) Co do przewrotek to na lewą stronę była, i chętnie leży na lewym boku, niż na prawym. Karmienie takowe, jest dla mnie bardzo męczące... Dziś w nocy od 2 do rana pobudki co 2 h a wczoraj tylko jedna w ciągu nocy i nadąż tu za dzieckiem ;-) Oliwia też czasem samą bułkę chce i zwykle jakiś sok do picia albo wodę. Oczywiście były fazy mambę, lizaki itp ale jej nie wolno. U Nas jest jeden stały rytuał wieczorny, kąpiel, jedzenie i spanie. Tak było z Oliwią i tak jest z Gabi.
ANka no to mąż pomyślał z tą furką, mój na taki pomysł by nie wpadł ;-)
Lilkasia my na razie w gondoli jeździmy, nie śpieszy mi się chyba że córka zacznie się buntować i nie będzie chciała w niej już jeździć.
U Nas też dziś chłodniej, teraz Niunia drzemie, mąż z Oliwią pojechali na zakupy więc korzystam z chwili ;-)

reklama
Witam, w czasie karmienia piersią stosowałam pigułki Cerazette, zostały mi dwa opakowania. Ponieważ już nie karmię biorę Microgynon. Może któraś z forumowiczek byłaby zaintersowana to zapraszam na PW.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry