reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Lilikasia ja mam spacerowke ktora ROZKLADA SIE NA pLASKO;wiec u mnie to nie ma znaczenia. Ponadto na spacerach podnosze Ethana do tej pozycji co maxi cosi czy lezaczek wiec jak masz takie mozliwosci to mozesz smialo wozic:tak:
Patrycja 120ml na 3h:szok:Jak ja bym tak chciala. U nas to starcza na jakies 2h moze nawet nie:-DDzis Ethan dostal zeiniaki ze szpinakiem pochlona 90g bo to dopiero drugi raz wiec nie chcialam dac mu calego sloiczka, ale jutro czemu nie:happy2:
Kania u nas tez rytualy, najlepsze co moze byc bo wtedy dziecko wie co za chwilke go czeka:tak:

Bylismy na zakupkach pampersy byly w promocji to wzielam:rofl2::-D
Ethan spi, Laura koloruje na balkonie i znow nuda:-D

reklama
no nie nadrobie dzisiaj wszystkiego..

my po kolejnej rehab... kolejne nowe ćw.. czy tym dzieciaczkom co maja rehab tez zalecili metode vojty?
strasznie to przygnębiające patrzec jak mlay placze.. :(

ale za to wsuwa wszystkie nowe rzeczy ze smakiem :)

lilikasia ja gdzieś słyszałam, że spacerówka to jak zacznie siedzieć. Ja też już bym chciała bo młoda nie lubi gondoli. Jak nie śpi to szczęśliwa w niej nie jest :/ można ewentualnie fotelik przypiąć do stelaża - dziecko jest odchylone ale - co najważniejsze- pupa i nogi są też w odpowiedniej pozycji i to chyba tak nie obciąża kręgosłupa

makunia tam, gdzie ja chodzę też jest joga kręgosłupa. Jest ok, ale ja wolę ogólną :) super pomogło na kręgosłup. Od przyszłego tyg wracam pełną parą ;) mama w tym czasie posiedzi z Laurą :) albo mąż, w zależności na którą godzinę pojadę.

betina. dla dzieci sa dwie metody vojty i bobathow. to sa dwie bardzo ważne "rehabilitacje" oczywiście dochodzą do tego jeszcze inne ale te diwe to podstawy;)
licze ze pomoglam. no niestety dzieci placza bo je to boli. bo miesnie rozciagaja sie i sa bardzo czesto w pozycjach w jakich nie chca byc. ale to daje efekt. z czasem nawet dziecko przestanie plakac.

krolowa,lilikasia no ja tez słyszalam jak zacznie siedziec. kuba strasznie sie rwie do siadu u mnie

Dziewczyny nie było mnie trochę bo My z małą chore podziębione niestety, katar mamy okrutny, naszczęście mała osłuchowo czysta i nie kaszle póki co.

Betina też byłyśmy na rehabilitacji mimo kataru, my mamy zalecenie ndt bobath (zuzkon wspominała) podobno przy tej metodzie dzieci mniej płaczą ale vojtą są szybsze efekty... Pola płacze na rehabilitacji czy ktoś ją dotyka czy nie... krzyk przeokropny natomiast to jest jej tylko wyłącznie "widzi mi się"... płacze od progu a jak ją zaczynam ubierać do wyjścia to przestaje...

Zuzkon pikne zabawki robisz;)

Królowa nie wiem czy przeoczyłam:( byłyście już na USG, wyszło coś?? lepiej już?

Anka Pola je 150 ml co 3 h natomiast z łyżeczki nic jej nie dawałam - poza kropelkami na kolkę;) i zupełnie nie ogarnia tematu, będzie śmiechu z tą marchewką coś czuje... ale to dopiero gdzieś za 2 tygodnie:) zazdroszczę zaczepiania przez obce baby:) ale chciałam się pochwalić pozbyłam się 3 kilo:) jeszcze dycha....

Co do cerazzete też mam jedno nie tknięte opakowanie jakby ktoś reflektował to wyślę za darmo (jak nam katar przejdzie bo nawet na spacery nie chodzimy)

Kania gratuluje obrotów i decyzji o usamodzielnieniu się:) ja mieszkam niby w krk ale w okolicy gdzie na autobus albo tramwaj 15- 20 min trzeba iść bo taki lokalny jeździ co godzinę także chcąc nie chcąc trzeba jeździć:)

Lilikasia mnie też zaczęły włosy wypadać ostatnio, kupiłam skrzypovite, nie wiem czy to związek z porodem (dostałam pierwszy okres) czy z dietą, którą nieco zubożyłam... zmieniałam dietę mam nadzieję, że będzie lepiej:) a co do spacerówki nie chciałam póki nie będzie młoda siedzieć ale nie będzie raczej wyjścia bo ta gondola z x- landera mała strasznie:( i mamy z 3 cm luzu... muszę ją głową praktycznie do ścianki tylnej dostawiać bo inaczej kopie w dół.... a zakładałam że moje dziecko za duże nie będzie...

Liluu gratuluje jedynej słusznej decyzji jaką mogłaś podjąć - dużo lepeij Wam będzie bez takiego "tatusia"!!
\
Pewnie o większości zapomniałam ale wybaczcie z głowy, beż ściągawki piesze!!

witam

trytytka gratuluje ci spadku z wagii 3kg to nie malo :) Pieknie ci poszlo, stosowalas diete czy same poszly w niepamiec?
Zyzce Wam duzo zdrowka, oby katar szybko minal i znow bedziecie mogly oddychac swobodnie:tak:

betina ja jak urodzilam Laure to na lipcowkach jedna z dziewczyn stosowala te metode okazala sie skuteczna. Mala tez jej plakala ale daly rade i wszystko jest dobrze

Dzis mam troche wolnego bo Laura po przedszkolu jest u kolezanki wiec razem z mezem i Ethanem jedziemy na zakupy.
Puki co pisze rachunki dla meza i jak poloze Ethana biore sie za Ewke:happy2:
Obiadek juz mam wiec dzis tylko pranie

dzieki dziewczyny za rady odnośnie rehab. pewnie ten płacz trzeba jakoś psychicznie ogarnąć wierząc że cel jest najważniejszy..

ładny dzień, to sobie spacerek utniemy później. a wieczorem rodzice maja wolne i imprezuja.. :wściekła/y:

zuzkon a w jaki sposob mlody daje znac ze chce siedziec? podciagasz go za rece? czy jak? nam rehab kazala go juz troche sadzac z podparciem zeby w tej pozycji cwiczyl stabilna głowe

Betina u mnie Ethan jak jest w pozycji polsiedzacej to podnosi sie zeby usiasc. Niejdnokrotnie jak go trzymym to sie pcha do poczatku. Pierwszy raz sie wystraszylam a akurat siedzialam u kumpeli na kawce. Posiadzilam go na kolana i glowke mial na mojej lewej rece az tu nagle podniosl sie do siedzenia, moja reakcja az wystraszyla kumpele. Dobrze ze go zlaplam bo jeszcze by sie zatrzymal na stole.Podciaganie za rece oraz stawianie dziecka na nozkach na swoich kolanach to poczatek do nauki chodzenia. Wlasnie tak dziecko cwiczy rownowage, trzymanie glowki

Ethan spi, maz pojechal to ja biore sie za traning;-)

anka laseczko znikniesz niedługo jak tyle będziesz ćwiczyć ;)
i super, że takiego komplementa Ci zaserwowala kobitka ;)
a spust jedzeniowy Ethan ma niezły :szok:

betina - współczuję płaczu małego... a reheb. bo nie chce główki trzymać??

co do siadania to Jasiek na leżąco to trawi tylko gondolę, w domu nie ma opcji - zaraz krzyczy... co do sadzania to on sam chce i się ciagnie do góry - nawet z pozycji półleżącej... więc go sadzam sobie na kolanach - z podparciem oczywiście i zadowolony...
co do gondoli to własnie sie zastanawiałam jaki wózek wziąć nad morze - ale nasza spacerówka w mutsy nie rozkłada się na płasko... więc padło na gondolę plus fotelik samochodowy... ale też się już ledwo w tej gondoli mieści....

Jasiulek juz troszke zupkę jarzynową wcina, ale po piersi - tak jak napisane... jak dawałam sama marchewke to trochę pluł, wczoraj dałam juz zupkę - czyli marchewka z ziemniaczkami i było duzo lepiej... na razie ćwicze Gerbera, ale mam tez Bobovitę...
no i przewraca się już na brzuch przez lewe ramię... ma przez to problemy ze spaniem, bo jak sie tylko obudzi to chce ćwiczyć :tak:

trytytka - współczuje katarku... a jak problemy kupkowe Poli? bo chyba pisałaś, że miała problemy....
i gratuluję zrzucenie 3 kg!!!! super ;)

Kania - mam nadzieję że szybciutko się wprawisz w jazdę samochodem :tak:
ja jeżdże już swoim samochodem od 18 lat i nie wyobrażam sobie życia bez :-D mój pierwszy to był piekny zielony maluszek :-)

Królowa - własnie - co z brzuszkiem Laury??

a ja odgapiłam od basieniak fajna osłonkę na wózek zamiast parasolki ;) o taką:
OSŁONKA, PRZECIWSŁONECZNY DASZEK DO WÓZKA FILTR UV (3341708111) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
własnie czekam az przyjdzie - myślę, że nad morzem będzie nieoceniona ;)
właśnie basieniak - jak tam Wiki i jej ząbki??

a co do włosów to mi tez zaczęły ostatnio wypadać - ale to własnie te co nie wypadły w ciąży, więc się nie stresuję ;) żadnych witamin na razie nie biore, bo paznokcie mocne, więc widać to tylko wypadanie pociążowe ;)

lilluu - współczuję takiego faceta... rzeczywiście lepiej, że go przegnałaś, ale wierze, że teraz Ci ciężko w wielu powodów.... trzymaj się i pisz!!!!!

a moje starszaki juz jutro wracają - ale się ciesze - już za nimi strasznie tęsknię :-D
no i za tydzień nad morzeeeee :-)

pozdrawiam ciepło ;)

reklama
trytytka - no właśnie mamy tę samą gondolę. jak kupowaliśmy to wydawała mi się duża, a teraz Mała ledwo do niej wchodzi:/

Do góry