reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

agula mam nadzieję, że osłonka się sprawdzi:) A Wiki chwilowo jakby lepiej.... Nawet dzisiaj w nocy pierwszy raz od bardzo dawna nie obudziła się z krzykiem ani razu (za to Piotruś nadrobił za siostrę i i tak musiałam wstawać więcej razy) ale czy już koniec z tymi 4 to się jeszcze okaże;) A wyjazdu nad morze zazdroszczę:) Macie jakieś sprawdzone miejsce na wypad z dzieciakami?

reklama
Anka same właśnie nie chciały te kg ubywać, ćwiczyć z ewką kolano nie wytrzymało - także ograniczyłam węglowodany (wszystkie) i jeździłam na rowerku, nie do wytrzymania bez cukru jestem także podsunęła mi siostra nową dietę tylko muszę książkę dorwać:)

Agula poszły nasze problemy kupkowe w niepamięć dawno temu:) cieszę się że jej nie mordowałam tylko pomagałam i przeszło:)
My nad morze dopiero w przyszłym roku - za bardzo rozdarte to moje dziecko żeby je gdzieś zabrać... wykończyłabym się nerwowo:p

Basieniak powodzenia z ząbkami i oby w końcu skończył się ten koszmar!!!

Lilikasia jak nie będzie wyjścia to zmienimy na spacerówki i tyle - w za małym wózku trzymać dzieci nie będziemy:)

Trytytka a co to za nowa dieta. Pytam z ciekawosci bo moja siostra tych diet to robila ze hoho ja sie nie nadaje:-DLubie zjesc slodkie do kawki i ogolnie nie ograniczam sie. Wczoraj na kolacje jadlam pizze:baffled:popilam coca cola
Rowerek to fajna sprawa juz nie pamietam kiedy na jakims siedzialam:baffled:
Agula dokad ruszacie? jakies sprawdzone miejsce? Z wozkiem to faktycznie problem jak sie nie rozklada do pozycji lezace. Pewnie zrobilabym tak samo jak ty i fotelik i gondolka. Ja juz oddalam gondole innej ciezarnej, ma termin na styczen ale mi miejsce zajmowal wiec trzeba bylo sie go pozbyc. Jasio wcina i jak mu smakuje? A czemu dajesz po piersi? Te oslonki na wozek sa super w DE mnostwo osob je ma:tak:

Witajcie!

Dziękuję wszystkim wam za wsparcie ciepłe myśli i poparcie dla mnie :sorry2:Jesteści ekofane :zawstydzona/y:
Ale miałam chwilę słabości i załamania stąd mój dość przybiający post:-(
Naprawdę nie użalam się nad swoją historią... a może raczej mocno się staram...
Powiem wam na pocieszenie, że to wcale nie dwójka małych dzieciaków tylko Danny jest malutki a tak Daria ma już 13 lat i jest dla mnie nie lada pomoca i wsparciem :-) Naprawdę życzę każdej mamie aby miała taką córcię:-)
Mimo to owszem czasem jest mi bardzo ciężko:-( ale wiem, że to była jedyna, bezpieczna i słuszna decyzja...
Co do roli żony już mi nie śpieszno bo co do kandydatów to raczej trafiam kulą w płot :cool:
Teraz skupiam się na moich dzieciach:nerd: i wiecie co jest w tym fajne nikt mi nie marudzi za uszami, że obiad niedobry... (mojej córci zawsze smakuje :-)) że koszula nie wyprana...że za dużo wydałam... że mnie jeszcze w domu nie ma... i jak się troche mieszkanie zapuści i ja to też mogę się tylko swoim ewentualnie zdaniem przejmować... A jak mi już jest baardzo źle to podczytuje was i odrazu mi raźniej mam wrażenie jakbym miała przyjaciółki zawsze pod ręką :-)
Naprawdę Wam wszystkim i każdej z osobna bardzo bardzo dziękuję :yes:
lilluu nieźle nadrobiłaś :) fajny esej.Masz pieska :)? Nie jest zazdrosny o Danny'ego?
Taaa zryw raz na czas i znów wolałam wyjechać na grilla do kuzynki niż się zabrać za te dywany a dziś lało :-(
Ciekawe ile teraz te biedne dywany będą czekać ;-)
Co do psa (chart węgierski)
Właśnie bałam się... ale okazuje się, że pies pilnuje małego :biggrin2: jak Danny tylko zakwili a ja np jestem w łazience zaraz Platon(bo tak się wabi) skrobie w drzwi :biggrin2: Jest czasem lepszy od niani elektrycznej... teraz biedulek strasznie smutny bo to bardziej mojej córki pies niż mój, a ta na obozie jeszcze tydzień i widać, że za nią tęskni...

Madzia_83 jak będę kiedyś u brata w Gdańsku to Cię zmobilizuję żebyśmy się razem na plaże wybrały lub od bulwarem połazić :biggrin2:

Kania78 brawo! Za tankowanie tez oklaski! I dumna jestem, że zaczęłaś:-D teraz czas zacząć jeździć w dzień, później na dłuższe trasy itd.:biggrin2: Ja sobie nie wyobrażam życia bez samochodu :baffled: miałam przerwy w kierowaniu na poród i pierwsze kilka dni a tak zarówno Danny jak i ja lubimy jeździć... Boże błogosław tego co wymyślił klimatyzację, szkoda tylko, że benzyna taka droga bo bym w tej klimie zamieszkała ;-)

Zuzkon czy ja Ci już mówiłam, że niesamowita jesteś :biggrin2: Ty to ręcznie czy maszyna Ci pomaga?? Może zrobisz coś dla nas ;-)

agula :) :szok: ale super nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje :nerd:już zamówiłam myślę, że teraz Danny będzie chętniej w foteliku wytrzymywał :biggrin2:

Dziewczyny ma ktoś czas poszukać za mnie nowej wygodnej i taniej torby do wózka?? Bo ta, którą mi pożyczyła moja starsza córcia się posnuła na szwach (chyba za dużo chciałam na raz w niej nosić) :-(
Taki mamy wózek:

No teraz się udało Hiihi blondynka się naumiała zdjęcia wstawiać :-)
00 (9).jpgChodzi mi o kolory
02 (92).jpgTo Platon z Dannym
A o to moja super pomoc :-) Czyli moje aniołki :-D:-D
02 (46).jpg00 (15).jpg00 (11).jpg
Przy okazji Danny z okazji ukończenia 4 m-cy przeniósł się do dużej wanny

Załączniki

• 00 (9).jpg
    00 (9).jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 54
  • 02 (92).jpg
    02 (92).jpg
    27 KB · Wyświetleń: 56