reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

agula mam nadzieję, że osłonka się sprawdzi:) A Wiki chwilowo jakby lepiej.... Nawet dzisiaj w nocy pierwszy raz od bardzo dawna nie obudziła się z krzykiem ani razu (za to Piotruś nadrobił za siostrę i i tak musiałam wstawać więcej razy) ale czy już koniec z tymi 4 to się jeszcze okaże;) A wyjazdu nad morze zazdroszczę:) Macie jakieś sprawdzone miejsce na wypad z dzieciakami?

reklama
Anka same właśnie nie chciały te kg ubywać, ćwiczyć z ewką kolano nie wytrzymało - także ograniczyłam węglowodany (wszystkie) i jeździłam na rowerku, nie do wytrzymania bez cukru jestem także podsunęła mi siostra nową dietę tylko muszę książkę dorwać:)

Agula poszły nasze problemy kupkowe w niepamięć dawno temu:) cieszę się że jej nie mordowałam tylko pomagałam i przeszło:)
My nad morze dopiero w przyszłym roku - za bardzo rozdarte to moje dziecko żeby je gdzieś zabrać... wykończyłabym się nerwowo:p

Basieniak powodzenia z ząbkami i oby w końcu skończył się ten koszmar!!!

Lilikasia jak nie będzie wyjścia to zmienimy na spacerówki i tyle - w za małym wózku trzymać dzieci nie będziemy:)

Trytytka a co to za nowa dieta. Pytam z ciekawosci bo moja siostra tych diet to robila ze hoho ja sie nie nadaje:-DLubie zjesc slodkie do kawki i ogolnie nie ograniczam sie. Wczoraj na kolacje jadlam pizze:baffled:popilam coca cola
Rowerek to fajna sprawa juz nie pamietam kiedy na jakims siedzialam:baffled:
Agula dokad ruszacie? jakies sprawdzone miejsce? Z wozkiem to faktycznie problem jak sie nie rozklada do pozycji lezace. Pewnie zrobilabym tak samo jak ty i fotelik i gondolka. Ja juz oddalam gondole innej ciezarnej, ma termin na styczen ale mi miejsce zajmowal wiec trzeba bylo sie go pozbyc. Jasio wcina i jak mu smakuje? A czemu dajesz po piersi? Te oslonki na wozek sa super w DE mnostwo osob je ma:tak:

Witajcie!

Dziękuję wszystkim wam za wsparcie ciepłe myśli i poparcie dla mnie :sorry2:Jesteści ekofane :zawstydzona/y:
Ale miałam chwilę słabości i załamania stąd mój dość przybiający post:-(
Naprawdę nie użalam się nad swoją historią... a może raczej mocno się staram...
Powiem wam na pocieszenie, że to wcale nie dwójka małych dzieciaków tylko Danny jest malutki a tak Daria ma już 13 lat i jest dla mnie nie lada pomoca i wsparciem :-) Naprawdę życzę każdej mamie aby miała taką córcię:-)
Mimo to owszem czasem jest mi bardzo ciężko:-( ale wiem, że to była jedyna, bezpieczna i słuszna decyzja...
Co do roli żony już mi nie śpieszno bo co do kandydatów to raczej trafiam kulą w płot :cool:
Teraz skupiam się na moich dzieciach:nerd: i wiecie co jest w tym fajne nikt mi nie marudzi za uszami, że obiad niedobry... (mojej córci zawsze smakuje :-)) że koszula nie wyprana...że za dużo wydałam... że mnie jeszcze w domu nie ma... i jak się troche mieszkanie zapuści i ja to też mogę się tylko swoim ewentualnie zdaniem przejmować... A jak mi już jest baardzo źle to podczytuje was i odrazu mi raźniej mam wrażenie jakbym miała przyjaciółki zawsze pod ręką :-)
Naprawdę Wam wszystkim i każdej z osobna bardzo bardzo dziękuję :yes:
lilluu nieźle nadrobiłaś :) fajny esej.Masz pieska :)? Nie jest zazdrosny o Danny'ego?
Taaa zryw raz na czas i znów wolałam wyjechać na grilla do kuzynki niż się zabrać za te dywany a dziś lało :-(
Ciekawe ile teraz te biedne dywany będą czekać ;-)
Co do psa (chart węgierski)
Właśnie bałam się... ale okazuje się, że pies pilnuje małego :biggrin2: jak Danny tylko zakwili a ja np jestem w łazience zaraz Platon(bo tak się wabi) skrobie w drzwi :biggrin2: Jest czasem lepszy od niani elektrycznej... teraz biedulek strasznie smutny bo to bardziej mojej córki pies niż mój, a ta na obozie jeszcze tydzień i widać, że za nią tęskni...

Madzia_83 jak będę kiedyś u brata w Gdańsku to Cię zmobilizuję żebyśmy się razem na plaże wybrały lub od bulwarem połazić :biggrin2:

Kania78 brawo! Za tankowanie tez oklaski! I dumna jestem, że zaczęłaś:-D teraz czas zacząć jeździć w dzień, później na dłuższe trasy itd.:biggrin2: Ja sobie nie wyobrażam życia bez samochodu :baffled: miałam przerwy w kierowaniu na poród i pierwsze kilka dni a tak zarówno Danny jak i ja lubimy jeździć... Boże błogosław tego co wymyślił klimatyzację, szkoda tylko, że benzyna taka droga bo bym w tej klimie zamieszkała ;-)

Zuzkon czy ja Ci już mówiłam, że niesamowita jesteś :biggrin2: Ty to ręcznie czy maszyna Ci pomaga?? Może zrobisz coś dla nas ;-)

agula :) :szok: ale super nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje :nerd:już zamówiłam myślę, że teraz Danny będzie chętniej w foteliku wytrzymywał :biggrin2:

Dziewczyny ma ktoś czas poszukać za mnie nowej wygodnej i taniej torby do wózka?? Bo ta, którą mi pożyczyła moja starsza córcia się posnuła na szwach (chyba za dużo chciałam na raz w niej nosić) :-(
Taki mamy wózek:

No teraz się udało Hiihi blondynka się naumiała zdjęcia wstawiać :-)
00 (9).jpgChodzi mi o kolory
02 (92).jpgTo Platon z Dannym
A o to moja super pomoc :-) Czyli moje aniołki :-D:-D
02 (46).jpg00 (15).jpg00 (11).jpg
Przy okazji Danny z okazji ukończenia 4 m-cy przeniósł się do dużej wanny

Załączniki

• 00 (9).jpg
    00 (9).jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 52
  • 02 (92).jpg
    02 (92).jpg
    27 KB · Wyświetleń: 55