reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Bry...
U Nas znów palma, Gabi dosypia więc korzystam z kompa póki mogę ;-)
Oliwia popołudniu zabrała mnie na lody ;-) Uwielbiam z nią spacerki :-)
W sklepie o dziwo nie ma tak, że wszystko co by chciała wkłada do wózka, jak idziemy po coś konkretnego i obiecam że jej coś kupię to tylko to ją interesuje :-)

Lilkasia Gabrysia też ząbkuje, ja nie daję jej nic póki co, raz chyba czopka jej dałam bo się biedna męczyła. Są różne maści na dziąsła, ale ich działanie jest doraźne.
Truskaffka dzięki :-) misja jest, zwłaszcza że zapominam o biegach haha :-) Fajnie, że Amelka nie ma problemu ze spaniem w nowym łóżeczku :-) A Matik jest boski i jego teksty też :-) A co do drzemek w ciągu dnia to Gabrysia ma podobnie, jak na spacerach potrafiła spać spokojnie 2 h na początku to teraz max 45 minut.
Anka Ty to kierowca pełną gębą jesteś :-) Ja to taki "niedzielny" ;-) Gratuluję nowych umiejętności Ethanowi. Gabrysia też coraz częściej interesuje się nóżkami, stopami :-) Jeszcze chwila i w buzi wylądują. Ale spust ma Twój Synek :-)
Patula widzisz, u Nas tak samo było z tą ręką, prawa strona słabsza jest ale na ćwiczeniach kazała nam ją środkować a jak interesować rączki to obie naraz. Wieszając albo trzymając coś na środku, by wyciągała rączki do góry. No i lewa zawsze w górę od razu pójdzie a prawa leniwa...Wczoraj założyłam jej na stópkę grzechotkę to zdjęła ją obie rączkami i włożyła do buzi :-) Gratuluję Kacprowi przewrotów :-) Moja jeszcze się nie przewraca ale na boczki tak więc lada moment i ja się doczekam :-) Co do zapalenia piersi to kapusta, na zatkane kanaliki próbowałam wszystkiego ale mnie ostatnio pomogło coś takiego - przed samym karmieniem wlałam ciepłą wodę do miski, zanurzyłam w niej pierś na chwilę po czym przystawiłam Gabrysię, odblokowała mi. Dziecko do tego jest najlepsze, więc może spróbuj tak, bo ja przez tydzień kombinowałam a tu wystarczyło tylko tyle.
Madzia83 jak nabiorę wprawy to może kupię sobie jakieś małe zgrabne cacko :-) Dziś kolejna jazda, wczoraj miałam jeździć, jak Gabrysię położyłam do łóżeczka i czekałam aż zaśnie, sama zasnęłam na łóżku. Świetny macie ogródek :-) No i fajnie z tym domkiem nad samym morzem :-) Na działkę nie pojechałyśmy, bo mąż powiedział że Nas nie puści samych ;-) I znowu muszę się kisić w murach...
Gabi bebiko nie podchodzi, wręcz ją cofa... wczoraj wieczorem dawałam jej cyca, złościła się że nie leci tak jakby chciała, więc poprosiłam męża żeby zrobił jej flachę, zjadła 10 ml, po czym zaczęło ją drzeć na wymioty, odłożyłam do łóżeczka, był ryk więc znów przystawiłam do piersi drugiej, zaczęła ssać, grymasić, ssać grymasić więc daję jej butelkę a Ona bleee, nie chce wypluwa więc znowu pierś i tak zabawa z godzinę...
Lliluu oj mnie daleko do idealności, i myciem głowy to ja się totalnie nie przejmuję :-) Chyba że gdzieś wychodzę pozałatwiać. Wierz mi, że wszystko z Tobą ok, po prostu nie masz czasu. Gratuluję synkowi nowych umiejętności :-) A co do suwaczków, to wklej link tak samo jak tamten tylko pod spodem w edytuj sygnaturę !!!
Basieniak to tak jak i ja, korzystam z uroków lata na balkonie wtedy kiedy Gabi śpi, obiad nie zając i cała reszta :-)

reklama
Hej Kobietki!
My już po kontrolnej wizycie u pediatry - wyniki badań ok, jest lekka niedokrwistość fizjologiczna, ale na razie nie należy się nią przejmować. Odstawienie nabiału podziałało, więc mam się trzymać diety. Dzisiaj idziemy na szczepienie...Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Patula, na te zastoje to chyba najlepsze będą masaże i odciąganie. Ja też się ostatnio z tym zmagam, bo zaczęłam dokarmiać Gabi mm i mam lekką nadprodukcję. A ćwiczenia na pewno pomogą Kacperkowi.

Lillu, nie martw się, ja mam takie dni, że robię tylko to, co muszę. W sobotę miałam takiego lenia, że nawet obiadu nie chciało mi się robić...
Kaniu, ja też ostatnio wstaję wcześniej, żeby w spokoju posiedzieć w necie. Choć ledwo zaczęłam pisać posta, a Gabi się i tak obudziła. Ona ma jakiś radar:-D.
Co do jeżdżenia, to ja mam prawko od 4 lat i jeżdżę od początku, ale z Gabrysią trochę się boję i robie z nią tylko te trasy, które są niezbędne.W dodatku teraz muszę wybierać na jazdę wczesne poranki albo wieczory, bo nie mam klimy i autko tak się nagrzewa, że nie można wytrzymać.
Madzia, od czasu do czasu fajne jest takie wieczorne nicnierobienie. Odpoczełaś trochę?
Anka, w przypadku Twojego Ethana to chyba już nic mnie nie zdziwi:-D:-D.

W poniedziałek byłam pierwszy raz na pilatesie - zajęcia lightowe, ale samopoczucie po nich bezcenne. W sobotę joga. WYkupiłam karnet open w promocyjnej cenie, więc mogę korzystać do oporu ;))

Makunia trzymam kciuki za szczepienie :-) Dobrze że odstawienie nabiału pomogło :-) Dajesz jej pepti? Lubi? Dajesz jej samo czy mieszasz ze swoim? Fajnie, że zajęcia pomagają. Jak zacznę lepiej jeździć to też się zapiszę na jakiś fitness wieczorami, żeby mogła sama szybko dojechać i wrócić w razie potrzeby.

Kaniu, daję Gabi pepti, raz albo dwa razy dziennie, potrafi wypić 150-180 ml bez mrugnięcia. Baaardzo jej smakuje :-D, także nie muszę mieszać. Robię tak, że albo zasępuję jedno karmienie piersią w całości mm, albo karmię piersią i jak widzę, że się nie najadła to daję jej ok. 70-80 ml mm. Ale jest bardzo zadowolona z takiego obrotu sprawy i strasznie śmieje się do butli zanim zacznie jeść :-D.
Powodzenia za kółkiem!! :)

Makunia mojej Gabi próbowałam dawać bebiko ale niestety nie pasuje jej, spróbuję z bebilonem, wcześniej miałam, sporadycznie dostała butelkę ale wypijała a tego pić nie chce. A widzę, że się nie najada, nawet wczorajsza akcja wieczorna to potwierdziła.

Kaniu u nas bebiko też nie przeszło, pluła tym i nie chciała jeść, jeden raz zjadła ok. 40 ml i to tyle. Bebilon wydaje mi się smaczniejszy, mimo, że pepti jest gorzkawe. No chyba, że to kwestia smoczka tylko była. Pediatra poradziła, żeby spróbować Bebilon HA i zobaczyć reakcję, być może pepti nie będzie konieczne.

Właśnie tu chyba o smak chodzi, Oliwia pepti pije już tyle czasu i jej smakuje, Gabrysi kupię na razie zwykły, raczej uczuleniowcem takim jak Oliwia nie jest więc to zwykłe może być ok.

Kaniu moge Ci wysłac Bebilon HA na probe. bo mam tego pelno bo my tylko to pijemy:)...jesli chcesz to powiedz a juz Ci wysyłam:). Wczoraj byliśmy w Dziekanowie:) m.in u rehabilitantow ale glownie po to aby mi pomogli z praca licencjacka:D. bo tam sie na tym znaja. praiwe cały szpital nas widział. na laryngologii nawet jak przyszłam to okazało sie ze go uspili:) potem byliśmy u rehabilitanta pokazał mi jak mu pokazywać ze można sie przewracac:).ale nic wiecej:).wiec był na nogach od 10 do 18 bo jeszcze potem na zakupach bylismy:D.

hej. cos kiepski dzien dzis mam :( za duzo problemow i czasmi mnie to przerasta...:(
Artkowi smakuje kazde mleko:)
Aniu dla mojego synka sloik marchewki to tez malo. dojada mlekiem:)

reklama
Makunia trzymym kciuki za szczepienie, napewno bedzie dobrze i oby obylo sie bez goraczkowania;-) Cwiczylas przed ciaza joge? czy teraz cie tak wzielo?
Kania z tymi zakupami masz dobrze :) Laura tez nie wrzuca mi wszystkiego do koszyka ale czesto pyta czy cos moze wziasc a jak sie urpozre to idzie z tym az do kasy:-DAle ze ja twarda jestem to musi pozniej to zostawic przy kasie
Basieniak, lliluu kurcze a ja wlasnie dzis wzielam sie za porzadek w swojej bieliznie:-D:-DAle szczerze dlugo sie za to bralam no i poszedl caly worek 35l na smietnik. Kurcze ja nawet nie wiedzialam ze mam tego tak duzo:szok:
Lliluu nie pisz glupot, kochana napewno jestes cudowna mama, zona i kochanka. Kazda z nas ma gorsze dni i nie ma sie co obwiniac i szukac problemu w sobie;-) Jak nie dzis to jutro umyjesz wlosy:tak: W sumie to ja nie lubie myc wlosow wiec cie rozumie:happy2:
Madzia_83 wlasnie probowalam Ethanowi dac popic ale niestety tak plakal ze zrobilam mu mleko wiec jestem pewna ze chcialo mu sie jesc. W sumie to ja sie zastanawiam gdzie takiemu dziecku sie to miesci:szok: A odbiegajac od jedzenia to masz cudowny ogrodek:tak:
Basieniak dzieci na piersi to chyba w 6mc zaczynaja wiec macie czas;-)

Do góry