KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Sara 27 sory ale nie ogarniam pytania że co zrobiłam.
Maniulka no super obiecują że wróciłam na stałe.:-)
Maniulka no super obiecują że wróciłam na stałe.:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super ze znow jestes......wspominalysmy kiedys o TobieCześć wszystkim bardzo mocno was przepraszam że się nie odzywałam aż tak bardzo bardzo długo ale teraz będę zaglądać do was częściej cieszę się że wróciłam :-).
Mikołaj ma już nocnikowe załatwianie za sobą często go wysadzam i robi i siusiu i kupkę
Moim zdaniem to stresowanie dzieci nocnik na tym etapie życia to bardziej do przyzwyczajania i zabawy. Można misia sadzać i mówić misi siusi robi. Ja mojego Seweryna też wcześnie prubowałam uczyć ale to i tak jak już chodził i lepiej mówił bo sebek to jak mu się chce to powie mama i baba a najlepiej to mu am wychodzi i Seweyn jakoś miał 1,5 2 latka jak zaczoł robić i taki jest moment odpowiedni a teściowe to już tak mająPS.Kiedy wysadzacie dzieciaki na nocnik...?Bo mnie moja mama i tesciowa mecza ze to juz czas najwyzszy...Pampki sa wygodne ehh.
Zgadzam sięTeraz nocnikowanie ma sens tylko po to aby dziecko przyzwyczaić do nocnika bo do świadomego załatwiania to jeszcze daleka droga, ponieważ takie małe dzieci nie potrafią jeszcze kontrolować zwieraczy, więc nasze mamy trochę koloryzują, ja dokładnie wiem kiedy Zośka robi kupkę, gdybym ją szybko posadziła na nocnik a ta by chciał na nim siedzieć to też by załatwiała się na nocnik,, i mogłabym mówić ze Zośka korzysta z nocnika.
To tak samo u mnie było. Każdy etap rozwoju ma swój moment.Justyna powiem ci szczerze u mnie jak Oskar był mały, trening nic nie dawał, owszem jak dopilnowałam robił na nocnik, ale przyszedl czas dziecko skończyło 2 lata dorosło i sam świadomie zaczął wołać i muszę przyznać ze od tamtej pory nawet mu sie nie zdarzało zrobic w majtki, nigdy nie zsikał w przedszkolu, dłużej trwało odpieluchowanie nocne bo do 3 lat lał w pampka, ale tez jak przestał to w życiu nie zasikał mi łóżka. Tak jak pisałam do samodzilnego i świadomego nocnikowania to jeszcze trochę wody musi upłynąć, ale oczywiście można dziecko upilnować i sadzac na nocnik