reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
A ja zapomniałam napisac że dziś jedliśmy pierwszy obiadek-znaczy się zupkę jarzynową:-D:-D ojej Oliwierowi nie smakowało, zjadł 1/4 słoiczka i plul i uciekał od łyżeczki:-D:-D:-D Komiczny widok:tak:

A my za tydzień jedziemy pozwiedzać morze:tak::tak::tak:

Madzik z czasem zasmakuję, Zosia też na początku nie bardzo chciała jesc nowości, a teraz to juz cały słoik wciąga, najlpiej jej smakuja obiadki gerbera , a owoce hippa
A ja za tydzień do pracy:-(, morza zazdroszcze

witajcie wieczorkiem:-) dopiero udało mi sie dopchac do kompa i oczywiscie od razu na BB:-D my dzis tez wiekszosc dnia na powietrzu spedzilismy. Nadia była grzeczna jak zawsze, o 20 poszła spac i do tej pory obudziłą sie juz 2 razy:szok: normalnie nie wiem o co jej chodzi, wykluczam ucho bo w dzien jest ok. Dodam ze ona nigdy tak nie robiła, tylko wczoraj no i dzis:-( Moze jej sie cos zmienia:baffled: Oby nie bo było tak fajnie z jej spankiem w nocy:sorry2:

Własnie dziewczyny, a Moje Malenstwo to cos długo urlopuje prawda??? Wydaje mi sie ze nie ma jej wiekszosc wakacji. Ale sobie kobita odpocznie;-)

Madzik, ja bym na szybciora nie kupowała wózka, Sara dobrze radzi:tak: jeszcze później bedziesz niezadowolona i co:sorry2:
Maniulka - ceny macie zawrotne, lepiej nie ogladac metek:-D Nie to co w naszym Szczecinie no nie;-):-D
Kitki moj tez ladnie spal i super zasypial a od 1,5miesiaca za nim zasnie to wybudza sie ze dwa razy a potem w nocy tez sie budzi a juz cale nocki przesypial.
Moze to skok rozwojowy:confused:
Rzeczywiscie Moje Malenstwo sie dlugo sie byczy :-D:-D
Madzik Kitki dobrze radzi;-)

A ja zapomniałam napisac że dziś jedliśmy pierwszy obiadek-znaczy się zupkę jarzynową:-D:-D ojej Oliwierowi nie smakowało, zjadł 1/4 słoiczka i plul i uciekał od łyżeczki:-D:-D:-D Komiczny widok:tak:

A my za tydzień jedziemy pozwiedzać morze:tak::tak::tak:
a czemu zaczelas od zupy jarzynowej?
Moj do tej pory jej nie lubi:no::no:

Znajac mnie to pewnie tez bym z Szymem wsiadla na taki rowerek wodny,tez naleze do odwarznych:-p;-):tak::-).

Dominika fajnie ze pogoda dopisala i gril sie udal;-)
Eve a ja dzis o Tobie myslalam:-D ale w sensie wesela zeby nie bylo;-).

Bylismy na malych zakupach ale tak szybciutko bo padal deszcz i nawet cieszko bylo przejsc ze sklepu do sklepu:wściekła/y::wściekła/y:.
Kupilismy wreszcie balonik dmuchany Helem:-Dno radosc Szymon mial nieziemska!!!
Juz kiedys szukalam tych balonikow i nie moglam znalesc a tu dzis w sklepie patrze sa i wzielam!!!ciekawe jak dlugo bedzie mial bo on pazury w pija w niego chociaz ma krotkie:nerd::rofl2:.

jak by mnie jutro nie bylo z rana to znaczy ze net nie chodzi bo cos znow zaczal szwankowac!!!:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:

Ewelcia zaczęłam od jarzynowej bo nie chciałam aby przyzwyczaił się od razu do słodkiego smaku .. kiedyś chyba MR o tym pisała...
a jarzynowa jest jak prawdziwa zupa....

to macie pogodeeeee okropną.... współczuje..
Ale w PL wcale też istne lato nie jest:-(

Sara super masz z tym lumpkiem, u nas wołają takie ceny że szok! Poszłam w piątek bo szukałam fajnych spodni na aerobik- takie pumpki za kolano- nie znalazłam, ale za zwykłe szerokie dresy chcieli 15zł! W sobotę byłam w Takko i nowe z wyprzedaży były za 19,90. Pumpek niestety jeszcze nie znalazłam. Strasznie się u nas cenią- nie opłaca się wogóle tak kupować, a szkoda....

Nik_a czyli podobni e jak w warszawie, chociaz mozna znalesc i taki taniusi, w tych drogich jeszcze sie oplaca narazie bo jak za nowy dres mam dac 80 zeta to mam za ok 20 zł i tez nowy....

Sara27 mam spora rodzinke w Łodzi, ale nie bede specjalnie do lumpka jechac chociaz ja z checia bym tam poszla :-)

Pamietam , ze w Siedlcach tez fajne takie kiedys byly, ale z tego co mi kolezanki owa tez juz wsio podrozalo....jedynie chyba dyskont w centrum jeszcze jest fajny, ale tam czesto handlary przyjezdzaja i w dzien dostawy potrafia sie szarpac o rzeczy - straszne....

ostatnio jak bylam w lumpku byla dziennikarka podobnie jak handlara sie zachowala chyba chcala reakcje sprawdzic ...ale wyszla na skonczon idiotke bo tam kultura, ludzie patrzyli sie na nia jak na chora buhahhah

co do zupek my juz wcinamy od jakiegos czasu ale moj woli gotowane przezemnie niz kupne... polecam tez kleik kukurydziany super sprawa lepszy od ryzowego....

dziewczyny chce zaczac dietke, zastanawim sie nad Montignaca , czy ktoras z Was byla na takowej?

przekleje tu.. moze kogos zainteresuje..
a ja chciałam napisać że w Carrefour jest promocja na pampersy Active baby 75 zł za 132 sztuk. To wychodzi po 57 groszy za pieluchę:tak: ale do kiedy jest to nie wiem:-( wczoraj jeszcze była:tak:

Co do zakupów w lumpkach to ja nie umiem stamtad nic wybierac:baffled: ja tam nic nie widze:baffled: wiem że po prostu nie umiem dobrze szukać.:rofl2::rofl2:

reklama
Madzik nie przejmuj się, ja tez nie umiem szukać. Tzn upuje, ale jak lezy cos ewidentnie ładnego. A moja mama jest z tych "grzebiących" i zawsze wynajdzie coś ślicznego na co ja nie zwróciłabym uwagi:) ja mam dzięki temu wiekszość bluzek z lumpa a mama chyba nigdzie indziej się nie ubiera;-) Zuzka ma tyle ciuszków z lumpka, że inne mogłabym na palcach policzyć. a swoją drogą to pochwalę się, że pomału wchodzimy w rozmiar 68:tak: Wiem, że większość z maluchów już dawno go nosi - albo już z niego wyrosłaale dla nas to sukces:-p Problem w tym, że na tym rozmiarze skończyły się ciuszki od koleżanki i większych już nie mam - więc albo allegro albo mama i lumpek. Będą też pewnie nowe rzeczy - ale trochę szkoda kasy... Mała i tak tak szybko rośnie:happy2:
Madzik - a czemu nie zaczęłas od zwykłej marchewki czy czegos takiego - od jednego składnika?? zobacz czy w zupce jest kalafior albo brokuł. mają bardzo wyraźny smak - i dzeci podobno ich nie lubią. Moja Zuzka nie lubi. I np zupkę z bobovity wcina - jest w niej por a tą z hippa pluje - kalafior. Jak mam jej podac brokuły to otwieram dwa słoiczki. jeden z marchewką samą albo z czymś jeszzcze a drugi z brokułami. i daje naprzemian. i wtedy się nie buntuje ani nie pluje. Co do diety nie pomogę - ze mnie Zu wszystko wysysa...
A Myfa - co do porodu właśnie... Mój lekarz mówił, że lepiej żeby nie byo skurczy... co lekarz to opinia. a ty nie chciałas rodzić naturalnie? bo nie pamiętam? jak przeszłaś tą drugą operację? jakie są różnice?? Bo ja się zastanawiam czy aby jednak następnym razem nie rodić naturalnie...

Do góry