reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
no właśnie bo ja tez na allegro sobie czegoś szukam bo w sklepach takie ceny że szok :confused2: i się zastanawiam czy już mam kupić czy troszkę jeszcze poczekać w sumie to chyba bez znaczenia :-p aa się zakręciłam już z tym wszystkim za dużo tego wszystkiego jest i człowiek się już gubi :baffled:
Miroslava a możesz podać mi linka ?? jeśli to nie problem

Witajcie
Wczoraj byłam u lekarza i doznałam małego szoku. Oczywiście w trakcie wizyty miałam skurcz i strasznie twardy brzuch co potwierdził lekarz (bo mój P. uważa że wcale nie jest taki twardy i wymyślam). Lekarz mnie zbadał i stwierdził że szyjka zamknięta, rozwarcia dalej nie ma wiec mam sie nie przejmować tymi skurczami. Łatwo mu mówić:-) Zbadal tetno i stwierdzil ze cos mu nie pasuje bo skoro mala jest ulozona miednicowo to tetno powinno byc wycyuwalne gdzie indziej. Zrobil szybkie usg i okazalo sie ze moje dziecko w ciagu tego tygodnia sie obrocilo:szok:. Mialam sie umowic na cesarke a teraz .... czeka mnie porod naturalny. I jestem przerazona bo juz sie nastawilam na ciecie

Kitki moim zdaniem to dobrze ze maluszek się obrócił prawidłowo, nie ma się czego bać ... a po cesarce podobno długo się do siebie dochodzi i trzeba dłużej leżeć w szpitalu a tak to 2-3 dniach pójdziesz do domu... zresztą wiesz w czasie porodu wszystko może się zdarzyć, wiec nie martw się na zapas bo i mogą nagle zmienić zdanie i cię pokroić :sorry:
mojej koleżance maluch obrócił się 3 dni przed porodem, więc wszystko przed tobą
dobrze że z maluszkiem wszystko jest oki :-)

O matko, spisałam się jak głupia i skasowałam cały tekst. dzisiaj jestem nieznosna!!
pani w sklepie mi wydala 10 zł za malo i zorientowalam sie dopiero jak wyszlam, pacjentowi wywierciłam nie ten ząb co trzeba. to znaczy tez z prochnica ale on chcial dzisiaj robic bezplatnie na fundusz a ja na calego wierce wierce i sie zorientowałam ze trzeba bedzie placic. i za moja nieuwage podarowałam mu platnosci. troche sie dziwnie na mnie patrzyl. jakby nigdy nie mial stycznosci z ciążową kulą.
Kupiłam z mężulem wózek z tej firmy JEDO pani polecala bardzo, na pompowanych kółkach i mozna bujac we wszystkie strony bo jest osadzony na skorzanych paskach. wózek głęboko spacerowy i oddzielnie fotelik, bo finansowo bardziej sie opłaca niż trzyfunkcyjny.
brzuchol dzisiaj mam mięciutki bo wzielam nospe do pracy. i bylo to dobre rozwiazanie bo jak nie zazyje to sie mecze i chodze jak kaczka.

Witam!
Volcana jak dobrze ze sie odezwalas,kurde dziewczyny maja racje ze coraz wiecej jest nas ktorym cos dokucza.Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i dasz rade donosic nawet i do 38tyg:-)
Modroklejak moze to efekt zatrzymania wody.Ja tez duzo pije i puchne ale w przeciwienstwie do Ciebie latam co chwile na siku.

M*R masz racje pilam lucozade:-)wypilam bez problemu bo ja czasami ja pilam przed ciaza.Szkoda ze mi nie dali cytrynowej,jest lepsza od pomaranczowej hehe:-)

Dziewczyny lucozada to taki napoj energetyczny i musialam wypic 400ml w ciagu 5min,jak dla mnie to byl pryszcz.
bylismy juz w szpitalu o 8.
Pielegniarka pobrala mi krew i kazala isc na poczekalnie ogladac tv wypic lucozade i przyjsc znow za 2godz.
Wiec ide z m za 2godz ale juz inna pielegniarka mnie zawolala (bo tamta nie miala czasu)no i ta szukala zyly i nie mogla znalesc wiec gdzies poszla i nie wrocila:szok:
Za to przyszedl "MURZYN!!!" zlapal mnie za reke wbil mi cala igle w reke(ale nie na zgieciu tylko nisko)myslam ze sie ze***m:szok:delikatny to on wcale nie byl:szok:wzial 3probowki krwi,poczym wrocila pielegniara jedna probowke wrzucila do kosza bo za duzo bylo:szok:
Potem posluchalysmy serduszka,pogadalam z nia troszke i wszystko jest ok:-).
ZDRAPKE widzialam jak lazila po korytarzu ale naklejki nie miala juz.

WYNIKI ZA 2TYGODNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kasiulka widzisz mialam racje.

Dziewczyny widzialam takie malusie dzidzie zaraz po porodzie sa BOSKIE,a jak fajnie placza.:-)
Widzialam tez takie jedno i dwu dniowe super!!!:-)
Sale sa fajne 4i5osobowe ale kazde lozko przedzielone jest kotara.
tak wiec jak ktoras by chciala i mogla to szybki sexik z mezusiem hehe

reklama
Niestety to prawda czym bliżej rozwiązania tym więcej problemów. I zamiast cieszyć się że niedługo zobaczymy nasze maleństwa to my się martwimy. :no: Widocznie tak już musi być. Trzymajcie się wszystkie marcóweczki.

Do góry