reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marzec 2009

Truda .
wiesz powiedzial mi ze za miesicac .. i kropka.. takze tak jak mi poradzilas pojde chyba prywatnie. Chce sie dowiedziec ile wazy dzidzia i czy dobrze sie rozwija. wkoncu to 8 miesiąc. dzięki . ;*

reklama
Truda .
wiesz powiedzial mi ze za miesicac .. i kropka.. takze tak jak mi poradzilas pojde chyba prywatnie. Chce sie dowiedziec ile wazy dzidzia i czy dobrze sie rozwija. wkoncu to 8 miesiąc. dzięki . ;*

Magda mysle ze to najlepsze rozwiazania nie ma co czekac umow sie i idz osbie prywatnie zapytaj sie o wszytsko i bedziesz spokojniejsza;-)

Truda z tego co pamietam i widzialam ta sukienke na zdjeciu ona jest z cienkiego materialu ja proponuje tak jak juz pisalam zebys ja uprala w jakims delikatnym plynie do prania,potem mozesz ja uprasowac na lewa strone ale przez jakas szmatke np.chusteczke czy sciereczke i powinni byc ok.
Ja swojej nie pralam bo byla czysta i nie elektryzowala sie ale prasowalam przez sciereczke.

a co do obraczki to ja nie mogłam nosić od 3 miesiąca ciąży bo zaczęłam juz wtedy puchnąc i zatrzymywać wodę w organizmie:baffled: zawsze tak miałam przy jakichś tabletkac hormonalnych, brałam duphaston przez 4 miesiące ciąży, s kiedys przy tabletkach anty to juz tez masakraaa..dlatego ogólnie krótko je brałam, zmieniałam na najróżniejsze ale porażka była.
Poza tym moja mama w ciąży też puchła i niestety jej obrączkę rozcinali:crazy: nie naprawiła jej i ma taką rozciętą.

Mój mąż bez względu na kolor wybierał same sukienki (wariat, kazałabym mu spać w sukience, albo paradować całe dnie tylko w spódniczkach). Muszę przyznać, że nawet różowe śpioszki wydawały mu się pasować tylko na chłopca. Czy wszyscy tatusiowie dziewczynek tak mają?
mój tak nie ma - nie lubi różowego koloru, marudził, jak kupowaliśmy coś różowego a teraz nie może się pogodzić z tym, że dla naszej córki różowy jest najpiękniejszy na świecie :rofl2:
a mnie własnie przeraża to ze w firmie własnej w domu będe BEZ LUDZI!! siedze na zwolnieniu od 2 msc ciązy i mnie juz szlak trafia przez co dla męza nieznośna jestem:baffled:
ja też mam z tym problem - z tą izolacją od ludzi, brakiem rozmów, kontaktów...:baffled:
M*R u mnie też różnica w wieku dzieci będzie 2i 9 msc to fajna różnica myślę że odpowiednia.
u mnie też taka róznica będzie :tak:
Agusia jak bylam w szpitalu na obserwacji 6 tygodni temu to lezala ze mna dziewczyna 4 dni po terminie. brzuszek miala taki jak ja teraz!! i urodzila dziewczynke 4kg! niesamowite. a do tego basia byla wysoka, z 180cm ale mysle ze niekoniecznie po brzuszku mozna prognozowac wage malenstwa. mój brzuchol jest dosc duzy i maly wazy 1800:-D musi jeszcze podrosnac, ale tak bardzo mocno chce juz go miec.
po brzuszku nie można wyrokować - ja miałam nieduży, a córka miała 4kg i 60cm ;-)
Cześć dziewczyny co do obrączki to naszczęście nie mam takiego problmu bo jak jestem w domu to zaraz ją ściągam a zakładam jak gdzieś wychodzę ale jak jej zapomne to jak bez ręki . Zresztą ja nie śpię w obrączce bo w nocy też paluszki puchną .
ja robię dokładnie tak samo - w domu nigdy nie n oszę, jak wychodzę zakładam, problemu na razie nie mam :happy:

a kolejną wizytę mam na 04.02, ale zapisałam się też na usg na 23.01
my zawsze chcieliśmy mieć dwoje dzieci, ale jeżeli teraz będzie druga córka, to mąż coś marudzi o trzecim... ale ja nie wiem, czy będę na siłach :sorry2:

Witam dziewczny pewnie juz śpicie a ja coś nie mogę :sorry2: nadrabiam posty bo mam zaległości :tak:
wczoraj mialam wizyte u ginka z synkiem wszystko wporządku miałam robione ktg następna wizyta dopiero w lutym 9 i chyba wtedy zrobi mi usg mam nadzieję bo to chyba będzie ostatnia wizyta przed porodem :happy::blink:
wczoraj byłam z mężusiem na zakupach kupiliśmy dla małego parę rzeczy i ja wkońcu zaczynam kompletowć sobie wyprawkę do szpitala :tak:

ahh i zapomniałam dodać że dostał opierdzel od ginka bo za dużo przytyłam przez nicałe 4 tygodnie przytyłam 4kg dal mi książeczkę jak mam się odżywiać zdrowo i nie tyć tak dużo także już mam +14kg :zawstydzona/y::-p a gdzie tu jeszcze do końca ciąży:szok: a co najlepsze codziennie sobie obiecuję że nie będę jadła słodkiego ale nie mogę się opanować bo tak bardzo mi się chce :baffled:

I ja nadrabiam posty :-)
Bylismy u tesciów kurcze taka wyżerka a ja bidulka dietka ależ mi było smutno :-(jutro ostatni dzień mój m jest w domku kurcze jak ten czas zleciał jest mi już smutno nienawidzę pożegnań znowu będę beczeć :-(

avanti ja jeszcze nie śpię :-) hi hi wczoraj w nocy miałam ochotę na pączki :-Dnajpierw pomyślałam sobie aaa podjadę do tesco, ale w końcu zaczęłam sama robić hi hi około godziny 2 ciasto, zanim wyrosło to gdzieś o 4 pączki były gotowe :-D:-D hi hi a jak smakowały (pierwszy raz robiłam sama pączki). Wariatka ze mnie :-D:-D

reklama
agusia no to widzę że nie tylko ja mam problem z bezsennością ale to tylko dzisiaj tak bo w dzień za długo spałam :sorry2: a pączusie to ja też codziennie do kawki po obiadku muszę zjeść ale od poniedziałku koniec z pączkami bo to one mnie tak tuczą i ogólnie muszę troszkę mniej jeść :eek::rolleyes2:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry