reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Truda .
wiesz powiedzial mi ze za miesicac .. i kropka.. takze tak jak mi poradzilas pojde chyba prywatnie. Chce sie dowiedziec ile wazy dzidzia i czy dobrze sie rozwija. wkoncu to 8 miesiąc. dzięki . ;*

reklama
Truda .
wiesz powiedzial mi ze za miesicac .. i kropka.. takze tak jak mi poradzilas pojde chyba prywatnie. Chce sie dowiedziec ile wazy dzidzia i czy dobrze sie rozwija. wkoncu to 8 miesiąc. dzięki . ;*

Magda mysle ze to najlepsze rozwiazania nie ma co czekac umow sie i idz osbie prywatnie zapytaj sie o wszytsko i bedziesz spokojniejsza;-)

Truda z tego co pamietam i widzialam ta sukienke na zdjeciu ona jest z cienkiego materialu ja proponuje tak jak juz pisalam zebys ja uprala w jakims delikatnym plynie do prania,potem mozesz ja uprasowac na lewa strone ale przez jakas szmatke np.chusteczke czy sciereczke i powinni byc ok.
Ja swojej nie pralam bo byla czysta i nie elektryzowala sie ale prasowalam przez sciereczke.

a co do obraczki to ja nie mogłam nosić od 3 miesiąca ciąży bo zaczęłam juz wtedy puchnąc i zatrzymywać wodę w organizmie:baffled: zawsze tak miałam przy jakichś tabletkac hormonalnych, brałam duphaston przez 4 miesiące ciąży, s kiedys przy tabletkach anty to juz tez masakraaa..dlatego ogólnie krótko je brałam, zmieniałam na najróżniejsze ale porażka była.
Poza tym moja mama w ciąży też puchła i niestety jej obrączkę rozcinali:crazy: nie naprawiła jej i ma taką rozciętą.

Mój mąż bez względu na kolor wybierał same sukienki (wariat, kazałabym mu spać w sukience, albo paradować całe dnie tylko w spódniczkach). Muszę przyznać, że nawet różowe śpioszki wydawały mu się pasować tylko na chłopca. Czy wszyscy tatusiowie dziewczynek tak mają?
mój tak nie ma - nie lubi różowego koloru, marudził, jak kupowaliśmy coś różowego a teraz nie może się pogodzić z tym, że dla naszej córki różowy jest najpiękniejszy na świecie :rofl2:
a mnie własnie przeraża to ze w firmie własnej w domu będe BEZ LUDZI!! siedze na zwolnieniu od 2 msc ciązy i mnie juz szlak trafia przez co dla męza nieznośna jestem:baffled:
ja też mam z tym problem - z tą izolacją od ludzi, brakiem rozmów, kontaktów...:baffled:
M*R u mnie też różnica w wieku dzieci będzie 2i 9 msc to fajna różnica myślę że odpowiednia.
u mnie też taka róznica będzie :tak:
Agusia jak bylam w szpitalu na obserwacji 6 tygodni temu to lezala ze mna dziewczyna 4 dni po terminie. brzuszek miala taki jak ja teraz!! i urodzila dziewczynke 4kg! niesamowite. a do tego basia byla wysoka, z 180cm ale mysle ze niekoniecznie po brzuszku mozna prognozowac wage malenstwa. mój brzuchol jest dosc duzy i maly wazy 1800:-D musi jeszcze podrosnac, ale tak bardzo mocno chce juz go miec.
po brzuszku nie można wyrokować - ja miałam nieduży, a córka miała 4kg i 60cm ;-)
Cześć dziewczyny co do obrączki to naszczęście nie mam takiego problmu bo jak jestem w domu to zaraz ją ściągam a zakładam jak gdzieś wychodzę ale jak jej zapomne to jak bez ręki . Zresztą ja nie śpię w obrączce bo w nocy też paluszki puchną .
ja robię dokładnie tak samo - w domu nigdy nie n oszę, jak wychodzę zakładam, problemu na razie nie mam :happy:

a kolejną wizytę mam na 04.02, ale zapisałam się też na usg na 23.01
my zawsze chcieliśmy mieć dwoje dzieci, ale jeżeli teraz będzie druga córka, to mąż coś marudzi o trzecim... ale ja nie wiem, czy będę na siłach :sorry2:

Witam dziewczny pewnie juz śpicie a ja coś nie mogę :sorry2: nadrabiam posty bo mam zaległości :tak:
wczoraj mialam wizyte u ginka z synkiem wszystko wporządku miałam robione ktg następna wizyta dopiero w lutym 9 i chyba wtedy zrobi mi usg mam nadzieję bo to chyba będzie ostatnia wizyta przed porodem :happy::blink:
wczoraj byłam z mężusiem na zakupach kupiliśmy dla małego parę rzeczy i ja wkońcu zaczynam kompletowć sobie wyprawkę do szpitala :tak:

ahh i zapomniałam dodać że dostał opierdzel od ginka bo za dużo przytyłam przez nicałe 4 tygodnie przytyłam 4kg dal mi książeczkę jak mam się odżywiać zdrowo i nie tyć tak dużo także już mam +14kg :zawstydzona/y::-p a gdzie tu jeszcze do końca ciąży:szok: a co najlepsze codziennie sobie obiecuję że nie będę jadła słodkiego ale nie mogę się opanować bo tak bardzo mi się chce :baffled:

I ja nadrabiam posty :-)
Bylismy u tesciów kurcze taka wyżerka a ja bidulka dietka ależ mi było smutno :-(jutro ostatni dzień mój m jest w domku kurcze jak ten czas zleciał jest mi już smutno nienawidzę pożegnań znowu będę beczeć :-(

avanti ja jeszcze nie śpię :-) hi hi wczoraj w nocy miałam ochotę na pączki :-Dnajpierw pomyślałam sobie aaa podjadę do tesco, ale w końcu zaczęłam sama robić hi hi około godziny 2 ciasto, zanim wyrosło to gdzieś o 4 pączki były gotowe :-D:-D hi hi a jak smakowały (pierwszy raz robiłam sama pączki). Wariatka ze mnie :-D:-D

reklama
agusia no to widzę że nie tylko ja mam problem z bezsennością ale to tylko dzisiaj tak bo w dzień za długo spałam :sorry2: a pączusie to ja też codziennie do kawki po obiadku muszę zjeść ale od poniedziałku koniec z pączkami bo to one mnie tak tuczą i ogólnie muszę troszkę mniej jeść :eek::rolleyes2:

Do góry