reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

cZesc dziewczynki!!!
Nocka minela ok,maly budzi;l sie 2razy:-),tylko ja dzis jakas nie tomna jestem,troszke deszczyk pada moze dlatego:confused:.

Juz kiedys pisalam ze napewno odroznicie wody plodowe,ja jak poczulam cieplo miedzy nogami i zobaczylam plame na przescieradle a potem kropy na plytkach to nie mialam zadnych watpliwosci.

No fakt marzec sie jutro zaczyna,ciekawe ktora nastepna bedzie!!!???
Maniulka cos sie nie odzywa,moze sex z mezem zadzialal i lezy na porodowce:-).

Miotlica super wiadomosc.
Nika moze sprobuj w jakis delikatny sposob pogadac z matka

reklama
matka powiedziala ze nie ma mowy nie ma gatki z nią ... :((( bede musiała się wyprowadzić poniewaz z ubezp i recepta leki ma free a bez tego za 100zł same leki a gdzie lekarz???? tam nie ma warunków do zycia on bedzie pracował w niemczech albo gdzies i przyjeżdzał raz na poł roku a ja bede siedziec z jego mamą i ojcem alkoholikiem :((. ale nie mam wyboru bo tak dluzej nie bedzie skoro nie :(. A ja tylko tyle chcialam i nawet tego dla mnie nie zrobi a na moją siostre to juz fortuna poszła :(((.
a moze pogadaj z nią spokojnie zeby Ci powiedziała dlaczego nie... może jak sobie na spokojnie wyjaśnicie wszystko to się poprawi...

Cześć dziewczynki!!!
Ja już posprzątałam w domciu, obiadek zjedliśmy i zostało mi tylko sprzątnąć na biurku i pozmywać naczynia po obiedzie:-)

Ale dzisiaj była akcja, hehee, ja sobie spokojnie odkurzałam mieszkanie a moja mama nie mogła się do nie dodzwonić( próbowała17 razy) a ja jak sprzątam to nic oczywiście nie słysze, a u moich rodziców w domciu radocha, Mirka pewnie na porodówce:-Daż zadzwonili do mojego m i on ich oświecił:-D
Później przyszedł do mnie teściunio no i stwierdził, że widać, że już niedługo urodzę, bo brzuszek mam niżej( a mi się też tak właśnie rano wydwało jak rano wstałam, ale nie byłam pewna:-) Oby do jutra( jedziemy do mojej chrześniaczki na urodziny) a potem mogę rodzić i tak coś czuję, że od jutra zaczniemy wyganianie maluszka, bo nawet ginek stwierdził, że im szybciej tym lepiej, bo poco mam się męczyć z brzuchem:-)

Miotlica gratuluję daty cesarki:-) widzę ze opuścisz prędzeej nasze grono z końcówki marca-super:tak:

Co do wypychania się to nasz mały tak wypina się brzuszkiem albo dupką że masakraaaaa. pod same żebra.. Kopać już nie kopie. Brzuch mi tylko tak śmiesznie faluje z jednej na drugą stronę;-) a rano jak maż go całował, a raczej mnie po brzuszku to rączkę wystawił na dole:-D maż był zszokowany, widac bylo że to rączka:-D śmiałam się ze dał tacie plaskacza w twarz jak ten go całował:-D

Ewelcia widze ze juz coraz bardziej unormowane nocki masz-normalnie luksus;-)

Mirka no to rodzice mieli radochę;-) pewnie się zasmucili ze fałszywy alarm;-)

A ja właśnie kończę przesadzać kwiatki.. rok się z tym zbierałam;-)

Hej dziewczynki ja mam dzisiaj mega lenia posprzątałam w domu i zrobiłam zakupy a obiadu nie gotuję bo mi sie nie chce ;-)
miotlica fajnie że znasz konkretną datę przyjścia na swiat waszej córeczki aż zazdroszczę :-D:tak: co do wypinania to mój mi wypina dupke cały czas ;-):-D
Nika porozmawiaj na spokojnie z mamą daj jej się zastanowić może jakos się dogadacie w tej kwesti :tak:
Nik-a czytałam ostatnio że chcesz rodzic w Wałbrzychu ja też się chyba tam wybiore na porodówkę to może się spotkamy :sorry2:
a tak ogólnie to już bym mogła iść jutro urodzić bo mam juz dość ciąży czuję się jakbym była w niej całe życie :-D:-D:-D:-p

Hurra, będzie cesarka! Wczoraj mój gin zrobił mi niespodziankę i powiedział, że znalazł mi szpital, w którym zrobią mi cc jako standardową procedurę przy ułożeniu pośladkowym w "kolejnej" ciąży. 3.03.2009 (wtorek) 8.00 WYSZKÓW startujemy.
NIe muszę się już martwić, kombinować jak "przekonać" lekarza na porodówce:-)
Jedynie muszę teraz spokojnie wytrwać do wtorku, a skurcze mam już bardzo mocne,a szyjkę miękką. Ale co tam, musimy dać radę.

Miotlica, super wieści, no to możesz zacząć odliczanie:tak:
Ja powinnam znać termin mojej cesarki we wtorek - bo na 90% będę jednak mieć CC.
Trochę boli mnie gardło od wczoraj, młodszy synek przeziębiony - ale i tak trzymaliśmy się bez chorób aż do teraz.
Dalej nic mi się nie chce - wstawiłam rosół, trochę ogarnęłam w domu i się lenię:-D

reklama
Dziewczyny, napiszcie, czy Wasze Maleństwa tak strasznie się wypinają? Nie chodzi mi tu o kopniaczki czy falowanie brzucha, ale takie mocne przesunięcie i wypchnięcie jakiejś części ciała (u mnie u góry wypycha główkę niemal pod żebra) - nie jakaś tam mała nierówność na brzuszku ale mocne wypięcie widoczne nawet pod grybszym swetrem. Martwię się, bo mam wrażenie, jakby Mała miała bardzo mało miejsca...

Miotlica - ja mam tak samo. Mały też główką na górze i nie potrzeba mi robić usg żeby to wiedzieć :-) Głaszczę go bez przerwy po tej główce malutkiej :-):-):-)
Z tym wypychaniem tak samo - teraz mniej już kopie, a strasznie się pcha do góry, w żebra mi wchodzi i to strasznie boli. No i ostatnio przemieszcza się ale tylko na górze - widzę jak ta główka wędruje z prawej, na lewą :tak: a w okolicach pępka chyba się pupką wypina, bo mi sie czasami taka górka robi.
No pewnie, że ma mało miejsca - teraz pod koniec to te nasze dzieciaczki juz takie zgniecione tam siedzą, ale nie martw się tym.

I wogóle masz bardzo fajna datę urodzin córeczki - 19 marca. Też bym chciała urodzić tego dnia - to imieniny mojego taty :-) Ale mi już zostało 10 dni, więc pewnie jeszcze kolejnych 9 nie doczekam :-)

Do góry