reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

do dziewczyn ktore maja blizne po cc czy ona tez was tak pobolewa od srodka moje dziecie tak sie rozpycha ze szok

Myfcia mnie zależy kiedy, ale też nie czuje się rewelacyjnie, momentami to mnie tak ciągnie...co do dzidzi też odprawia harce w brzusiu że hej ;-)

Co do łóżeczka, nie planujemy narazie przymajmniej oddzielnej sypialni dla naszych dzieci, Miki śpi z nami od samego początku, w swoim łóżeczku, i Mała też tak będzie spała, łóżeczka mam dosłownie 2-3 kroki od naszego wyrka, więc nie zamierzam kłaść Niuni do nas, no chyba, tak jak u Ciebie Myfa zasnę z Małą przy cycku...

Z innych nowości, mam 5 dni do cesarki...i jestem chora jak byk...od ogólnego dostałam antybiotyk, dawka wyliczona do poniedziałku, to AMOTAKS, do tego calcium w płynie, i tantum verde, narazie nie jest tak źle, gardło odpuściło,na szczęście drapało tylko, nie kaszlalam...ale wiecie co mnie wkurza katar, leje się ze mnie jak nigdy, sama wodnista ciecz...dzwoniłam do ginka i pytałam czy w takim przypadku termin c.c. przeniesie na później, powiedział że nie...bo do poniedziałku powinno mi przejść, zobaczymy...tak czy siak we wtorek do 10-taej mam się stawić w Szpitalu.

Dziś też zostały wywieszone listy w przedszkolach odnośnie zakończonej rekrutacji na rok 2009 i muszę Wam powiedzieć, że od września będę szczęśliwą mamą przedszkolaka - Miki sie dostał!!!:-)

reklama
EVE81 faktycznie niewielki wybór ja zawsze usypiam na lewym ale bywa ze poleze na plecach nie wyobrazam sobie jakoś lezec cała ciąze na lewym boku, Życze abys urodzila juz jak najszybciej i miala za soba :) napewno niedługo i niespodziewanie się to stanie wiec nie dołuj się tym ;)

Hej dziewczynki,
u mnie nocka dzisiaj w miarę dobrze minęła. Mi też najlepiej śpi się na plecach, ale zmuszam się żeby spać tak pół na lewym boku.

Madzik więc jeszcze tydzień musisz się przemęczyć i poleniuchować w łóżku:tak:
Kitki mi póki co dłonie i nogi nie drętwieją.
KasiuLLka gratulacje, że zostaniesz mamą przedszkolaka:-)

witam ja rzadko do was zagladam nie mam na nic sily :crazy:mocno plecy bola :sorry2::angry:i wogole ostatnio taka nerwowa jestem lekarz powiedzial ze kolo 20 cesarka:szok:

a ja za to nielubie spac na plecach jakos mi niewygodnie ciezko mi sie wtedy oddycha bo chyba dzidzia uciska mi wtedy na przepone najlepiej spi mi sie na prawym boku;-) mi lekarka nic nie mowila ze najlepiej jest spac na lewym boku tylko ze na plecach nie zabardzo (no ale to akuraat mi pasuje) :-D

byłam u mojej gin i powiedziała że raczej będę rodzić przed terminem.... szyjka rozluźniona, łożysko dojrzałe i mniej wód płodowych..... do 4 marca mam na bóle brać no-spe a po 4 już nic

Ostatnio czytalam o porodach w wodzie dosc mnie to zainteresowalo podobno bol jest wtedy znacznie mniejszy i porod trwa krocej no i sa korzysci dla dziecka:tak: Czy ktoras z Was jest juz zdecydowana na taki porod? co wogole sadziecie o tym?
Ja chcę rodzić w wodzie przede wszystkim ze względu na b.silne kręgosłupa przy pierwszym porodzie- ponoć w wodzie jest lżej. Rozmawiałam o takim porodzie w szpitalu, do którego się wybieram i powiedziano mi, że decyzja czy bedę mogla tak rodzić zapadnie dopiero podczas akji:-), bo musi byc wszystko prawie idealnie, żebym mogła być w wodzie. Mam nadzieję, że tak będzie. Właśnie wróciłam od gin i wszystko gotowe na poród....więc czekam.

cześć wszystkim
Co do łóżeczka, nie planujemy narazie przymajmniej oddzielnej sypialni dla naszych dzieci, Miki śpi z nami od samego początku, w swoim łóżeczku, i Mała też tak będzie spała, łóżeczka mam dosłownie 2-3 kroki od naszego wyrka, więc nie zamierzam kłaść Niuni do nas, no chyba, tak jak u Ciebie Myfa zasnę z Małą przy cycku...

Dziś też zostały wywieszone listy w przedszkolach odnośnie zakończonej rekrutacji na rok 2009 i muszę Wam powiedzieć, że od września będę szczęśliwą mamą przedszkolaka - Miki sie dostał!!!:-)
ja mam tak samo - mamy tylko 2 pokoje - jeden to sypialnia wspólna a drugi to tv, zabawki itp. więc oba dzieciaki śpią z nami w pokoju
kasiuLLka, al te listy to chyba w przedszkolach niepublicznych? bo nabór do publicznych to się jeszcze nie zaczął...

ja dzisiaj pranie już wstawiłam, dzidzia się okropnie wierci, właśnie mam chyba skurcz... :sorry2: teraz na zakupy się wybieram :tak:

Wlasnie tak patrze na moj suwaczek .. zostalo mi rowne 3 tygodnie:tak: czyli jeszcze tydzien i ciaza bedzie donoszona tak? Tak chcialabym juz byc po porodzie i miec swoje malenstwo ze soba:happy: czym blizej tym bardziej boje sie tego bolu dlatego zastanawiam sie nad tym porodem w wodzie.

reklama
Do góry