reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

Madzik i Nika myślałam dokładnie tak jak wy z tym donoszeniem, ale maniulka napisała, że ma już ciążę donoszoną, więc się ucieszyłam, że ja też.
Ale chyba musimy jednak jeszcze troszeczkę poczekać, do całkowicie donoszonej ciąży.

reklama
Cześć Dziewczynki :-):-):-)

Wrocilam do domciu jeszcze sama nierozpakowana... okazalo sie ze mam szyjke macicy skrocona 50% ale generalnie reszta ok.. Zostawili mnie na obserwacji czy nie zacznie sie akcja orodowa ale bylo ok wiec dzisiaj wypisali do domciu:tak: Zbadali mnie i generalnie wszytsko jest juz gotowe na porod ale musze wytrzymac do poniedzialku bo konczy mi sie 37 tydz i ciaza bedzie donoszona.. Wiec mykam lezec bo takie mam zalecenie.. aaaaaaaa musze wam jeszcze napisac lezalam na porodowce bo na patologii nie bylo miejsc i bylam taka dobra ciocia dzidziusiow bo na sali lezaly 3 dzidzie z mamusiami ale to opisze innym razem bo teraz chce mi sie spac. Zakochalam sie w tych maluszkach jeszcze troche i bedzie moja kruszynka juz nei mge sie doczekac...:-):-)

a co do terminów porodów to mi z USG pokrywa się mniej wiecej z miesiączki czyli 28 z Om a 27 z USG (w 13 tygodniu) marca oczywiście. Na USG w 32 tygodniu wyszedł mi termin na początek kwietnia (tydzień później niż normalnie), ale lekarz powiedział ze to dlatego że mały dzieciaczek a USG wylicza pod względem wielkosci.. No cóż zobaczymy który się sprawdzi. Z daty poczęcia (też ją znam:-)) wychodzi mi dokładnie 28 marca.
Na razie grzecznie leżę i odpoczywam, jak Pan doktor kazał, ale jak już skończe 37 tygodni to już sobie zaplanowałam zakupy w IKEI, zaliczyć jeszcze Burger King fastdooda (konkurencja MCDonald-ale lepsze mają kanapki):-D Pizze zaliczyłam już w sobotę jak siostra była, zapiekanki w piątek więc to by było na tyle moich planów ciążowych:tak: a i smakują mi teraz mandarynki więc jjem codziennie 1-2 sztuki:tak: trza się cieszyć póki można.

Modroklejka piękny pies, kurcze podziwiam osoby które lubią takie wielkieee psy.. Matko ile to jje:-D My mamy labradora (obecnie u rodziców przebywa) i mi sil do niej brakowało (suczka) a ważyła tylko 25 kg.. Tylko bardzo żywiołowy pies i jak pociągnął to leciało sie za nią:-) Przed ślubem jak dbałam o linię to dobrze mi się z nią biegało w parku (jak mieszkaliśy jeszcze w bloku) bo przynajmniej jak nie miałam siły to mnie mobilizowała i dalej ciągnęła:-D

dopisuje sie do tych co uwazaja 38 tydzien za donoszenie tyko ze biorac pod uwage 2 tyg bledu czyli albo wczesniej albo pozniej... to w 36 tygodniu moze byc juz donoszona...
ale tak samo moze byc i niedonoszona ...zglupiec mozna a maluch i tak sam dokladnie wie kiedy wysjc

ja mam termin wg OM na 31 marca, jesli ralabym pod uwage usg z 31 tyg to na 22 marca termin wyszedl, tak wiec sama juz nie wiem
ide sie polozyc zasypiam na stojaco podziwiam te co tyle powera maja ...ja tez soczki pije musze bo ostatnio doszlam do tego jak to jest ze jedna szybciej dochodzi do siebie a inna pozniej...wszytsko zalezy od kondyncji organizmu podstawa jest hemoglobinka wiec sk z buraka jablka i selerka pijam co dnia....

Modroklejko ale masz cudnego psiaka... i niebezpiecznego :-) czy na niego nie tzreba miec zezwolenia? Pytam z ciekawosci ....

Ostatnia edycja:
Malineczka witaj w domku. Ty przybywasz prosto ze szpitala i od razu rozwiewasz nasze wątpliwości. Czyli skończony 37 tydzień ciąży, to ciąża donoszzona. 3 maj się i wypoczywaj, abyś do poniedziałku wytrzymała.

Maniulka, Ty też wypoczywaj, aby dzidzia jeszcze troszkę w brzuszku posiedzaiała.

Widze ze sie dziewczyny szykujecie do rozpakowania-super bedzie wiecej dzieciaczkow na forum.
Ja caly czas myslalam ze ciaze uznaje sie za donoszona w 38tyg.

Modroklejka fajne te Twoje pieski i jakie duze,ja raczej wole mniejsze boje sie takich duzych:tak:.

Generalnie tak jak napisała Caro ciąża trwa 266 dni czyli 38 tygodni ale od zapłodnienia!! dlatego dodaje się te 2 tygodnie bo mniej więcej owulacja występuje w połowie cyklu czyli w 14 dniu (w przypadku 28 dniowych cykli).

reklama
irmaa, no właśnie - moja też nawet nie chce spróbować... nie i już... i naprawdę nie dość że nie lubię gotować, to jeszcze jak ona jeść nie chce, to w ogóle mam doła :sorry2: ostatnio też suchy chleb jest najlepszy, żadnych kanapek czy coś... :baffled:

Ola na pocieszenie ci powiem że ja jako dziecko też byłam strasznym niejadkiem, a teraz kawał baby ze mnie ;-):-D:-D:-D

Maniulka no to się zanosi że następna marcowa dzidzia nam się urodzi :tak: trzymam kciuki:tak::-)
Mordoklejka piękny pies :tak: ale wielka bestia z niego, w domku go trzymacie? a jak on do dzieci??

Do góry