reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

Dziękuję za odpowiedzi .
Dziewczyny tak się objadłam że mój żoładek to wytrzymał masakra chyba położymy się z małym może jakaś mała drzemka. Zajrzę potem miłeo popołudnia

reklama
Witam:-)
Słuchajcie jestem po wizycie i mam 3,5 cm rozwarcia :szok::szok::szok:zrobili mi ktg ale ani jeden skurcz się nie zapisał,lekarka stwierdziła że mogę isć do domu i czekać na to co będzie dalej jak by nic się nie działo to mam w czwartek rano o 8 przyjechać na ktg i do badania,dodam że ciąże mam już donoszoną więc nie pozostaje nic innego tylko rodzić.Ginka jeszcze się smiała że jak ja ssobie tak spoko łaże zi mi się 3,5 zrobiło to na izbe przyjęć pewnie z 8 przyjade,oby tak było w tej chwili to nie wiem czy z tego zmęczenia czy jak bolą mnie plecy i trochę brzuch sama nie wiem czy to jakies skurcze czy nie

Ja wg OM mam termin na 10 marca, wg usg połówkowego i usg w 33 tygodniu lekarz wyliczył 14 lutego (!) - prawie miesiąc różnicy, totalna bzdura.
Także na te terminy z usg wogóle nie patrzę, bo bym się jeszcze zaczęła stresować, że to może już :-)
A tak wogóle to na szole rodzenia powiedzieli nam, że termin wg usg może się sprawdzić tylko jeżeli usg jest zrobione dokładnie w 7 tygodniu ciąży, bo wtedy wszystkie dzieci są mniej więcej równe i lekarz ma taki wzorzec, do którego może dopasować. Potem to już każde dziecko inaczej rośnie.
Poza tym znam datę zapłodnienia, a z tej daty (+ 266 dni) wychodzi mi 12 marca, więc tych terminów się trzymam - 10-12 marca :-)

eve...mamy mastifa tybetanskiego...ma 11 mc i wazy juz 45 kg! to szczeniak po najwiekszych rodzicach z polslich hodowli....
jak miał 9 tyg wygladał tak jak na pierwszym zdjęciu-jest tam z innym mastifem-bo u nas całą rodzina zachorowała na tą rasę-tesciowa ma 3 mastify
na drugim zdjeciu jest z naszym dorosłym owczarkiem- a na zdjeciu miał 6 mc!

Maniulka Twoja ciąża jest już donoszona? To moja w takim razie też, chociaż ja myślałam, że jeszcze min. tydzień do donoszonej ciąży. A miałaś już wcześniej (na poprzedniej wizycie) jakieś rozwarcie czy nie?

Jeśli chodzi o termin porodu, to ja mam liczony wg OM, ale miałam @ co 33-35 dni. Znam też datę zapłodnienia i termi porodu z daty zapłodnienia pokrywa się z tym z OM +/- 1 dzień.

a donoszona ciąża to nie od skończonych 37 tygodni? mi tak lekarz tłumaczył ze ogóln ie to 38 jest donoszona, ale jak coś to i w 37 już się nawet uważa za donoszoną

Caro81 też się zdziwiłam,dokładnie jutro mam koniec 36 tc i początek 37 i ciąże uważa się już za donoszoną,ja też myslałam że od 38 liczy się ciąże za donoszoną ale dzisiaj ginka mnie oswieciła
No i zaczęłam się bać :szok::szok::szok:

reklama
Do góry