reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

Mordoklejka super piesio a jaki on harakter i jak do dzieci ja chcę kupić moim labradora .
Maniulka ja jak mi wody odeszły to przy rozwarciu 4 cm więc może się u ciebie coś zacznie dziać.
Ostatnio położna powiedziała mi że ginekolodzy uważają ciąże za donoszoną od 36 tyg a pediatrzy od 38 w związku z płuckami więc nawet lekarze nie mogą dojść do porozumienia a co dopiero my mamy to zrozumieć paranoja.

reklama
Kasiulka Labradora polecam jak najbardziej:tak: sama wiem ze Kochany piesek:tak: tyle że faktycznie najlepiej aby się wychowywał od samego początku rosnąc razem z dziećmi. Nasza sunia nie była do dzieci przyzwyczajona i niestety czasem ją wkurzało jak ją obce zaczepiały albo nas czyli swoich Panów (strasznie przywiązujący się pies ), jak dzieci chciały się z nami bawić.

Madzik mi podoba się biszkoptowy labrador mąż chciał wilczóra ale ja dla chłopców chcę labradora właśnie słyszałam że to super psiaki tylko domu to ponoć nie popilnuje a jakie ty masz w tym temacie doświadczenie nie wpuści obcego czy raczej to zależy od psa , i lepszy pies czy suka

labki sa fajne, jednak od samego poczatku trzeba (zreszta jak kazdego psa) wychowac, sa bardzo opiekuncze i cierpliwe, ale i potrafia byc zazdrosne o opiekuna, suki z reguly sa bardziej przywiazane do rodziny i opiekuncze, psy bardziej narwane szczegolnie w okresie dojrzewania , labradory maja tedencje do nadmiernego tycia dlatego warto zwrocic uwage na ilosc jedzonka :-) noi chyba najczesstrza z chorob u tej rasy jak i goldenow dysplazja stawow biodrowych.....ale chyba rozpisalam sie za bardzo...polecam ta rase mowia ze potrafi zalizac taki pies złodzieja ale to nie prawda....potrafi bronic domownikow...

pytanko do dziewczyn ktore biora feminatal n , skonczyl mi sie i kupilam feminatal 400 metafolin +dha i z tego co widze to w nim nie ma wielu mieneralow co wazne zelaza, magnezu...czy dodatkowo jeszcze trzeba brac feminatal n?

modroklejka, śliczny, potęrzny pies. Ja też chciałam zawsze dużego psa ale warunki mi nie pozwalają.

Co do zakupu psa "dla dzieci" to tylko ze spawdzonego źródła, za dużo się słyszy różnych historii o agresji. Niestety mój pies nie ma rodowodu, a jego ojciec nie należał do spokojnych (nie zapaliła mi się czerwona lampka w odpowiednim momencie). Rino (mój) ma swoje za uszami ale mimo wszystko jestem dobrej myśli. Dziś pies ma 4 lata i nie wyobrażam sobie bym miała się go pozbyć z jakichkolwiek powodów, ale gdybym miała wybierać ponownie lepiej bym się do tego przyłozyła. Popularność niektórych ras (cockery, labki, goldeny) sprawiły, że mnóstwo ludzi dla pozornego zysku zajęło się kojarzeniem osobników nieprzebadanych lub agresywnych. Potem to już tylko schroniko czeka takiego psa, bo nieakceptuje dzieci, gryzie włascicieli - znam takie przypadki, dlatego warto odłozyć wiecej, poczekać dłużej i kupić coś "sprawdzonego".

witam kobiety:-)
widze ze tu temat psiakow sie rozwija czyli jeden z moich ulubionych:)
Modroklejka, ja mam owczarka niemieckiego ma 9mies i tez niedawno kulał na łape w ogole z nim nigdzie na spacer sie nie dalo wyjsc:-( bylismy u weterynarza na przeswietleniach itd ale on w zasadzie nic nie powiedzial nam, dal jakies lekarstwa i po 3tyg przeszło...a tez jest spore bydlątko bo ostatnio miesiac temu go warzylismy to miał 40kg:szok: jak na owczarka to b.duzo.
Aha i co do labradorow to rzeczywiscie fajne psiaki polecam ale raczej jak sie od malego chowa z dzieckiem...bo tak to róznie bywa... natomiast 100% idelany pies dla malych dzieci to moim zdaniem goldenek! cos cudownego nie spotkalam jeszcze nieprzyjaznego psa tej rasy natomiast labradora zdarzylo mi sie. No i mysle ze raczej suczki sa z natury lagodniejsze ale to tez różnie...
A tu moj psiak tez sie pochwale a co:-D na tym ostatnim tojak mial 3miechy

Hej
Przepraszam nie nadrabiam tego co pisalyscie od rana,wlasnie wrocilam z badan,wszystko gra,maly glowa do dolu (ale to u mnie i tak niewazne).Teraz mam tylko donosic do 26ego marca...a to tak dlugo...jeszcze.
Dzidzia wazy pi razy drzwi 2700g,tak wyszlo z obliczen ,dlatego nie wiem czy faktycznie tyle wazy.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też już jestem cała głupia z tymi tygodniami .
W szpitalu liczyli mi że teraz w tamtą niedziela zaczyna mi się 37 tc więc teraz mam 37 tc i 2 dzień wg nich .
Zobaczyłam teraz na kalendarz i by się zgadzało
22 luty = 37 tc
1 marzec = 38 tc
8 marzec = 39 tc
15 marzec =40 tc
Termin mam na 21 marca więc koniec 40 tc .
Tak to liczą w szpitalu nie wiem suwaczek liczy inaczej .:baffled::baffled::baffled:
Ja dziś czułam się w miare byłam z małą u lekarza na szczęście to tylko przeziębienie narazie bez antybiotyku się obyło .
Pogoda do bani mokro wilgotno brrrrrrrrr ja w sumie całymi dniami w domu i dni mi się tak dłużą że hej .
Fajne macie pieski :rofl2::rofl2::rofl2:

Do góry