reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Ależ dziś pospałam :-) Ale w nocy nie bardzo spokojnie, tzn skurczy żadnych nie było ale cały czas mi się śniły jakieś podróże i się budziłam co chwilę. Lekko nie mam apetytu, śniadanko nie chce przejść przez gardło :-( Dzidzia spokojna.

myfa, dzieki za nazwę tego płynu. Koleżanka mi poleciła, miała mieć sn ale skończyło się na cc, mimo to stosowała go i bardzo sobie chwaliła.

Co do Tantum Rosa to może faktycznie coś koło 4 zł za saszetkę płaciłam, chyba przesadziłam z tą swoją ceną :-)

ja juz bym chciala łozeczko przygotować a moj mowi, że czas jeszcze i wogle pewnie w niedziele dopiero sie to zrobi, jeszcze pranie poszewek mnie czeka i prześcieradla. I to by było na tyle. właściwie mozna by stwierdzić pomalu, że prawie gotowa jest nie liczac drobiazgów do kupienia przydatnych choć nie niezbędnych.

Madzik maly spi od 8 wypil mleko,zmienilam mu pieluszke i ubranka poprzytulal sie do mnie popatrzyl i usmiechnal i spi.Pewnie za godz wstanie albo wczesniej.

Jeszcze sniadania nie jadlam,chcialam z Wami troszke popisac-uzaleznienie hehe:-).\
Cycochy-lipa!!!

Hej
O 7ej rano chcialam zakatrupic meza:crazy:,obudzil mnie telefonem,zapomnial doladowac sobie konto a przejezdza przez taki most i czujnik w samochodzie pokazal balans 0:baffled:.Zpomnial wczoraj doladowac konto:angry:...zmeczony byl wykonczylam go tymi remontami i ...zapomnial.Policja za nim stala i upomniala ze nie moze sie w tym miejscu zatrzymywac a on na telefonie ze mna byl:rofl2:.Ja sie zdenerwowalam bo po pierwsze dziecko mi obudzil,po drugie szybko kazal kompa odpalac i doladowac mu internetowo konto w aucie..a ja czuje ze siedze przy kompie i mi cos mokro:baffled::baffled::baffled:,tak wiec wystraszylam sie ze mi wody odchodza..a okazalo sie ze to byly mega uplawy:sorry2:.Zawalu dostane przez tego moejgo chlopa.W sobote pojechal po bulki z rana...i jakis facet stuknal go w "tylek" auta ,nasze autko cale a tego pana porysowane(mogl uwazac jak jedzie:dry:).
Takze poranek mialam jakis porabany dokladnie.
Jutro obiecal mezus wziasc wolne ma isc ze mna na wizyte,to bedzie przedostatnia.

Witajcie!
Oj ciągnie się ta końcówka, ciągnie...
Modroklejka, jak tak mocno Ci się brzuszek obniżyl, to termin rzeczywiście tuż tuż...
Ja miałam wrażenie, że mi się obniżył w 33 tygodniu, ale teraz widzę, że nie... Dalej uciska żołądek (zgaga) i przeponę (czasami problem ze złapaniem oddechu)
Kasiulka, no to kciuki trzymam za wizytę.
M*R*, no to rzeczywiście dość wrażeń jak na jeden dzień
Ewelcia, cudnie, że mały taki grzeczny!
Eve81, ja mam teraz bardzo wyraziste sny... Podróże też, a dziś akurat śniło mi się, że już miałam maluszka i że odprowadzam starsze dzieci do szkoły z małym w wózku. Marzenie!
Madzik, no to pierwszy stres porodowy zaliczony! Oby nie było więcej takich akcji, dopiero przy porodzie.

Co do płynów intymnych ja całą ciążę używam płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i po porodzie perfecta mama i jestem bardzo zadowolona!

Witam Dziewczynki

przeczytałam wszystkie posty ale jakos weny na pisanie dzis nie mam - miałam ciezka noc, meczyły mnie skurcze i bóle jak na @ a do tego mała szaleła tak strasznie
spakowałam juz torbe, łózeczko przygotowane, wiekszosc rzeczy przyszykowana a ja leze i czekam... nie wiem na co, ale jestem jakas rozdrazniona, nie mam apetytu, ciagle mi sie wydaje ze jeszcze cos musze zrobic ale nie wiem co:zawstydzona/y:
kurde co sie dzieje???

Witam Dziewczynki

przeczytałam wszystkie posty ale jakos weny na pisanie dzis nie mam - miałam ciezka noc, meczyły mnie skurcze i bóle jak na @ a do tego mała szaleła tak strasznie
spakowałam juz torbe, łózeczko przygotowane, wiekszosc rzeczy przyszykowana a ja leze i czekam... nie wiem na co, ale jestem jakas rozdrazniona, nie mam apetytu, ciagle mi sie wydaje ze jeszcze cos musze zrobic ale nie wiem co:zawstydzona/y:
kurde co sie dzieje???

No Kitki u Ciebie mogą to być już ostatnie dni...dlatego czujesz się tak a nie inaczej, na suwaczku masz napisane do końca 13 dni. ;-)

kitiki nie przejmuj się niczym - odpoczywaj Kasiullka ma racje pewnie to to. Juz niedługo przytulisz dzidzie. Spokojnie teraz to tylko odpoczywaj wszystko napewno masz przygotowane. Z resztą nie ma ważniejszej rzeczy teraz niz Twoj spokoj i odpoczynek

reklama
I mnie jakaś handra chyba dosięgła :-( Co słyszę to wszystkie znajome mają łatwe porody, a ja mam obawy co do mojego (jak do tej pory byłam dobrej mysli). Apetytu nie mam, sama nie wiem czego chcę :-( Wszystko mnie denerwuje. Maż tam jakies gadki moralizatorskie prawi, ale co on tam może wiedzieć, przecież to mnie czeka poród. Jego bezpośrednio nie dotknie mój ból fizyczny. Dziewczyny, czy Wy też tak macie??

Do góry