reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

hura - znowu jestem z Wami...komputerek wrócił wczoraj, troszkę nadrobiłam, ale po godzinnym siedzeniu odpadam.
Nadal nie mam dostępu do zamkniętego...:baffled:
gratulacje jeszcze raz wszystkim mamusiom:-D

Synal ma ferie, więc siedzimy razem, nudzi mu się, ja bym leżała, ale się nie da

Skurcze i napinanie brzucha ciągle są...:baffled:, ale mój lekarz nie zaleca ani fenoterolu, ani no-spy więc staram się odpoczywać, ale z synkiem się nie da

Wizytę mam dopiero 11 marca (choć obiecywał lekarz że na końcu będą co 2 tygodnie, to kazał mi się zapisać za 4 tygodnie- 10 dni przed terminem, co mnie też zezłościło...)
KTG też mi nie robi, ani nie skierował, tylko po mojej prośbie wziął wymaz - wcześniej miałam bakterie w posiewie, które spowodowały skurcze w 23 tc... ale jestem marudna... no ale po wizycie znów nie mogłam chodzić przez 2 dni, bolało jak na okres.

Pokój dla synka prawie gotowy...tylko łóżeczko w rozsypce, zginęły u rodziców części i załatwiają od stolarza, gonię męża żeby wykańczał domek, bo niektóre rzeczy rozgrzebane, nawet sama gipsowałam ściany ostatnio...

Przez brak kompa nadrobiłam dużo prac domowych - poprałam, poprasowałam maleństwu, spakowałam się i dzidziusia, jeszcze tylko torbę wyjazdową dla starszego uszykuję ;-)

pozdrowienia dla wszystkich nowych przyszłych mamuś

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!
Niestety mam podejrzenie o zatrucie ciążowe - 4 kg wagi na plus w ciągu tygodnia z powodu obrzęków, w nocy ciśnienie bardzo wysokie, dziś rano robiłam na cito mocz, wynik ma być o 16 - jeżeli w moczu jest białko, to do szpitala.
Siedzę jak na szpilkach. Ręce mam tak spuchnięte, że ledwo stukam w klawiaturę.
Sara, cudownie, że jesteś w domu. :-D:-D:-DAle Ci zazdroszczę, że już masz swoją Julitkę!;-)
Kaczuszka, wiem, że przy dziecku trudno, ale odpoczywaj ile się da. Moja ginka też mi nie dawała fenoterolu, kazała wszystko wyleżeć. Też mam wyznaczoną wizytę 12, ale dzwoniłam do ginki i jak będzie białko w moczu, mam zaraz jechać do niej do szpitala.
Kasiulka, trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Witajcie dziewczyny.
Vinniki, to nie za ciekawie. Mam ndzieję, że wszystko będzie dobrze. 3mam kciuki za ciebie. A może w moczu nie będzie białka i to się okaże fałszywy alarm. Oby to był fałszywy alarm!!!

Myfa ja też non stop coś podjadam. Buzia mi się rusza na okrągło:zawstydzona/y:

Kaczuszko jak to gipsowałaś ściany:szok: Jak brzuszek się napina i twardnieje, to trzeba odpoczywać!!! Dobrze, że już masz dostęp do internetu i do nas, i mam nadzieje że zamiast wykonywać ciężkie prace domowe, będziesz stukała w klawiaturę:-D

Vinniki bidulko współczuję Ci. Ja 4go lutego trafiłam do szpitala wlasnie z opuchnietymi rękami ale wyniki bialka w moczu i we krwi wyszly w miare w normie. gotuj pietruszkę i pij, to na opuchlizne pomaga i sciaga wode z organizmu naprawde. moze nie jest smakowo idealne ale lek nie musi smakowac. tylko mowa o korzeniu nie o natce.

Mnie się śniło że urodziłam. tak na marginesie chciałabym aby to była jawa :-) aczkolwiek waga mojego syna mnie przeraziła 4538g!! dokladnie pamietam ile wazyl hehe. Może dlatego bo sie boje o Jego wage bo ostatnio wiecej zaczelam jesc. Na przykład dzis wtryniłam paczkę paluszków z makiem.

Dziewczyny mam pytanie, do mojego giina nie ma wolnych miejsc do Luxmedu aż do marca.. 9go lutego w zeszły poniedziałek wyszłam ze szpitala z kartą wypisu gdzi ebyla informacja ze za tydzien mam sie zjawic do swojego prowadzącego. no i sie nie zjawie bo nie ma szans żeby się wbić. Czy zadzwonic do Niego i mu o tym powiedziec i zaproponować, że może przyjdę do szpitala? Wstydzę się jak fix banda ale od kilku dni cholernie boli mnie żołądek, dziś obudziłam się z płaczem po północy i juz nie przespałam nocy. Po śniadaniu chciało mi się wymiotować. na szczęście się położyłam i jakoś ustało. Ale żołądek(chyba on) mnie napierdziela równo. Wstydze się dzwonić bo on zabiegany bo jets profesorem i wiadomo.. w luxmedzie ma za to kase a w szpitalu nie wiem.. mam mu zaplacic czy jak? pomóżcie bo mam czarną dziurę w głowie :-(

widze ze nie tylko ja mam problemy z lekarzem...a włąscieiw to miałam bo lekarza zmieniłam....

troche mnie to dziwi-przeciez jeli lekarz prowadzi cała ciaze to powonien przewidziec ze pod koniec chodzi sie czesciej...i tak poplanowac wizyty zeby sie widziec z pacjentka co 2 tyg, a nie kazac sie zapisywac jak bedzie miejsce...

mnie wczoraj wieczorem masakrycznie bolała wątroba-norlamnie takiego bolu jeszcze nigdy nie czułam! a nic takiego nie zjadłąm wiec nie wiem co ten bol spowodowało...

jutro cały dzien bede w pozaniau-reszta zakupów dla malucha, musimy kupic stól w ikei tez do pokoju malucha, odebrac posciel do kosza, i przy okazaji spotkykam sie z siostra bo ma w piatek urodzinki...25 lat konczy- moja mała siostrzyczka!!!

i fryzjera obskocze---w sumie fajny dzien bedzie

Vinniki trzymam kciuki aby jednak nie było to zatrucie ciążowe- choc ten Twój wzrost wagi jest niepokojący strasznie.. To puchnięcie.. Daj znac Kochana jak z Toba..
Chłopakami w razie czego ma się kto zaopiekować jakbys do szpitala poszła?

Justyna te wizyty ze szpitala to kontrolne dają zawsze po wypisie na tej karcie. Myślę że do swojego lekarza zadzwoń jednak i nie wstydź się i powiedz ze dostałaś takie przykazanie a nie ma wizyt wolnych.. Zobaczysz co Ci powie. Niestety w Luxmedach itp nie chcą przyjmowac ponad limit:baffled: Choc raz miałam sytuacje ze dziewczyna z recepcji dzwoniła do mojej ginekolożki (do której nie chodze juz teraz) i pytała się o nadprogramowe przyjęcie. Tyle ze nie każda kobieta z recepcji jest taka uprzejma.:baffled:
NIe wstydź się i dzwoń koniecznie.

Modroklejka udanych zakupów życze:tak:

Caro ja mam ostatnio dni takie ze mniej jjem a czasem ze jjem więcej.. Wczoraj był większy dzien jedzeniowy:tak: no i waga o 300 gram większa:baffled: a to wszystko przez nalesniki które jjem od niedzieli:baffled:

Vinniki, oby to nie było zatrucie, trzymam kciuki :tak:
Justina, zadzwoń do niego i zapytaj - no chyba że jet jakoś bardzo niemiły, ale jako lekarz prowadzący powinien się spodziewać telefonów od ciężarnych swoich :tak:

a ja jestem dzisiaj okropnie śpiąca - zarwałam noc z powodu gorączki mojej córci :-(, gorączka bez żadnych innych objawów :baffled:

Myfa - jak to ciepłego loda? :-) A cóż to za dziwo? Czy po prostu roztopiony lód?
Ja wczoraj nagotowałam gołąbków i dziś na 1 śniadanie i na 2 śniadanie gołąbki:-D Mniam mniam:tak:

Justina - dzwon do lekarza, a wstyd odłóż na bok. A jakbyś sie nie mogla dodzwonic albo nie bedzie mogl cie przyjac to idx do jakiegos innego, zawsze lepiej sie skonsultowac (hehe, pisze to ta, ktora do 6 mca prowadziła ciąże u 2 lekarzy :-D Nie mialam zaufania do jednego, wiec chodzilam do dwoch. Ale potem jeden sie skompromitowal, no i z niego zrezygnowalam. A skompromitowal się w ten sposob, ze: 1)na pytanie o skierowanie na toksoplazmoze powiedzial, ze nie potrzeba, bo przeciez "ciąża sama tej choroby nie wytwarza" (sic!!!); 2) ochrzanił mnie, ze nie wiem jakie mam cisnienie i ze sobie w domu nie mierzę - a sam mi nigdy na wizycie o tym nie mowil, ani nie mierzył. A wiedzialam, ze mam dobre, bo na wizytach u drugiego gina zawsze mam mierzone cisnienie; 3)w domu sie zorientowalam, ze on mi wpisuje w karte ciąży tetno dziecka zupelnie z głowy, bo ani razu nie bylo ono sprawdzane, no przeciez badając mnie na fotelu nei jest w stanie tego sprawdzic?? )

reklama
justyna ja tam bym zadzwonila do niego i pwoiedziala ze kazali sie stawic na wizyte do prowadzacego lekarza jaknajszybciej i tyle moze poswieci Ci chwilke w szpitalu jesli to dobry lekarz przyjmie Ciebie....a wstydzic nie ma sie czego wkoncu to ciaza...

vinnik dobrze ..... nawet jesli to zatrucie ...
malenstwo juz bezpieczne jest

ja ostatnio mam mega apetyt straszne ide pomdolewke barszczu ukrainskiego mniam.... a potem chyba legne na wyro....

Do góry