reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

magmil wszystkiego naj najlepszego,lekkiego rozwiazania,100latek zycia.
Magdalenka ale lipe zrobili z tym materacykiem,musieli cos pokrecic.
Madzik to super ze paczka doszla,mam nadzieje ze o niczym nie zapomnieli.
Dziewczyny tylko weszlam na forum zaczelam czytac posty a tam znow temat PACZKI:szok::szok::szok:nie macie litosci z rana dla mnie.

Wstalam przed 11 a jestem strasznie zmeczona w nocy jakos spac nie moglam,bolal mnie brzuch tak jak na @,na szczescie z przerwami az sie zastanawialam czy nie zaczynam rodzic:szok:.Rano 07:30 jak wstawalam na siku to strasznie mnie bolalo w lewym boku,tak nisko,na szczescie zaraz przeszlo.
kurde czuje ze nie dlugo sie rozsype.\
Wstaje i mam twardy brzuch,a przeciez w nocy nie spaceruje ani nie siedze:crazy:a czy wy tez tak macie????
Zastanawiam sie czy to normalne

reklama
hej ja juz po wizycie wszystko dobrze coreczka ja nic zdrowa i wogle wazy 2kg ciekawe ile będzie wazyla przy porodzie... hmmm.. az strach hehehe :).
Lelarz od usg mowil ze wszystko dobrze a ginka stwierdziła, że spory dzidziuś ;/ moim zdaniem jak i lekarza robiącego badanie USG prawidlowa waga. W końcu jestem w 8 m-cu

dziewczyny widzialyscie ten nowy watem :pOMOCY"ktos sobie jaja robi.
Tak bylo na kwietniowkach ze laska sobie zarty robila.
Ja mysle ze modroklejka powinna zglosic tego posta do admina,trzeba tempic takich ludzi.

Nika super ze wasza coreczka zdrowa,a jak tatus zadowolony ze widzial dzidzie?

Czesc dziewczynki:-)

Ja tez mam dzisiaj wizyte kontrolna mysle ze wszystko ok tylko wlansie od jakiegos tygodnia klade sie spac z bólem w dole brzucha (cos jak na okres) i z takim samym wstaje.. O wstawaniu na siusiu nie wspomne bo sikam co godz dwie i wiecznie niewyspana chodze.. Ciekawa jestem kiedy mnie przycisnie a cos czuje ze niedlugo.. I skad sie biora te bole? moze ginus cos mi powie.. wogole to musze mu OZNAJMIC ze MA BYC przy porodzie i nie widze innej opcji hehe nie no o to jestem spokojna bo przyjezdza do porodow jeste naprawde lekarzem z powolania nie z wyboru i naprawde w kazdej chwili mozna na niego liczyc i zwrocic sie z kazdym problemem..
Ide gotowac flaczki na obiadek mojemu m a sobie zaserwuje wielki kawal tortu z bita smietana i owocami (mamusia piekła) mniammmmm uciekam bo az mi slinka cieknie pozdrawiam

dzień dobry
nie chce mi sie nic, nie wiem jak ja urodze takiego koloska:zawstydzona/y: a moj lekarz tylko sie smieje i mowi ze dam rade a jak nie to najwyzej wtedy zrobia ciecie. Najpierw mnie i dzidzie wymecza pewnie z 10 godz a na koncu i tak potna.
poza tym wczoraj na szkole rodzenia polożna mówiła o roznych urazach dzidzi jakie moga powstac przy porodzie, np. przykurcz szyjny, zwichniecie barku, złamany obojczyk itp. i oczywiscie dodała ze w wiekszosci dotyka to duzych maluchów którym ciezko przyjsc na swiat. No i jak tu sie nie martwic:-(
mam doła na maxa...
Kitki, nie przesadzaj, sorry ale większość dzieci rodzi się przez sn to dlaczego Tobie nagle mają przytrafić się same złe rzeczy i powikłania? Nie powinnaś w ogóle tak myśleć...
Ale macie dobrze, macie teraz USG:-( mój ginekolog nie ma u siebie aparatu USG i przy następnej ciąży to muszę poszukać takiego z aparatem. Teraz jak chcę to muszę się prywatnie umawiać na USG:-( Jak miałam 3 USG w 31 tygodniu?? to teraz już tylko przed porodem no nie? w którym tygodniu?
około 36 tygodnia robi się to ostatnie usg

jeszcze tylko zaliczę okulistę i fryzjera dla lepszego samopoczucia ;-)(stomatolog odhaczony) Zastanawiam się tylko czy konieczna jest wizyta u internisty przed porodem?? bo mam takie okienko w karcie ciąży..
ja nie chodzę do innych lekarzy poza ginem...

Pewnie wyjdzie, że jestem najstarsza... 34 latka :zawstydzona/y:
a ja 31 stycznia skończyłam 33 :tak:
No tak, wiek...
Ja wczoraj 30 skonczylam. Obchodzenie urodzi w łóżku nie było moim marzeniem, ale trudno. Rodzinka sie postarala i nawet tort z moim zdjeciem byl i balony:)
magmil, wszystkeigo najlepszego :-)
Dziewczyny za te p... (boję się pisać całego wyrazu ;-)) macie lanie! Zjadłam wczoraj aż trzy i choruję do dzisiaj... Cukrzucówki, nie macie czego zazdrościć - przyjemność 5 min, a potem tyle godzin męczarni. Ech... Stara, a głupia jestem...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Co do fryzjera - nam firma postawiła w ramach wyjazdu integracyjnego karnety do SPA za 500 zł :-) W przyszłym tygodniu idę się robić na piękną mamuśkę. Fryzjera też zaliczam :-):-):-) Mam nadzieję, że masaże nie są zabronione na tym etapie ciąży? Myślę nad klasycznym lub rozluźniającym na kręgosłup, bo dokucza mi już strasznie.
co do masażu, to myślę że nie bardzo można w ciąży takiej "późnej" masaż robić - chyba że są jakieś specjalne masaże dla ciężarnych...

ja pączków nie jadłam, ale wczoraj pochłonęłam pizzę - ale była pyszna, smakowała mi jak nigdy ;-) :tak:

Witam w słoneczne popołudnie u mnie za oknem taka piekna pogoda że chyba na spacerek wyciągnę mężusia :-)
Magmil wszystkiego najlepszego i szybkiego bezbolesnego ( chociaż wiemy że takich nie ma:-):-):-)) porodu 100 lat
A ja od rana posprzątałam zrobiłam zakupki byłam na ploteczkach a teraz pichci sie obiadek bo małż zaraz z pracy wróci to będzie głodny :tak::-D
Malineczka daj znać co Ci lekarz powiedział na te bóle bo ja właśnie od wczoraj odczuwam jakieś silniejsze bóle w podbrzuszu a wizyte mam dopiero w poniedziałek ale jak tak będzie mnie dzisiaj mocno bolało to pojadę do lekarza wcześniej :tak: mi się wydaje że mam te skurcze przepowiadające bo to za wcześnie żebym zaczęła się rozpakowywać :baffled::-D

ta Nichol to Niktosia z kwietniówek ten sam styl pisania to jakas chora kobieta albo malolata... rece opadaja bo normalnie az strach dane swoje podawac na forum bo zdolna jest moze do gorszych rzeczyn niz ublizanie kobietom w ciazy i wysmiewanie sie z ich problemow....... z kwietniowek zostala wywalona prtzez admina a teraz wraca widze z nowym nickiem....szkoda ze nie mamy zamknietego tego watku bo kazdy moze nas podczytywac nawet tacy psychole...

Ludziska nie takie rzeczy odstawiaja przez neta:baffled:,kiedys bylam swiadkiem sytuacji kiedy dziewczyna pisala na forum 2 czy 3 lata a pozniej sie okazalo ze podwala sie za kogos innego,wrzucala nie swoje fotki itd...paranoja.Wyszlo to gdy dziewczyna z fotek dowiedziala sie ze ktos wykorzystuje jej twarz,uderzyla wtedy do admina i tamta wyrzucili z forum.Ludziom sie po prostu nieraz nudzi czy cos....

reklama
jak widac niektórym to sprawia przyjemność:baffled:

Magdalenka dobrze ze nie odebrałas tej przesyłki, tylko zgłoś im aby coś z tym zrobili bo zanim to wróci do nich to może chwilę potrwac, tzn zanim wyslą ponownie.

A ja już po niby obiedzie- 2,5 parówki +3 kanapeczki z pomidorkiem:tak: normalnie dziś sobie ZASZALAŁAM pomidorka popieprzyłam i posoliłam( z uwagi na puchnięcie nie używam wcale soli w ciąży, przed też używałam mało)

Ostatnia edycja:
Do góry