reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

Hi hi ja już dzisiaj zjadłam pączka :-D takiego mi smaka narobiłyście a wczoraj jak na złość nigdzie nie dostałam takich co lubię :baffled: dzisiaj jeszcze jadę do teściów to po drodze kupię sobie kilka :-D

reklama
hej brzuchatki

ja dzis tez jakos nastroju nie mam:-( mam dzis wizyte u gin. ake jakos nie chce mi sie isc nawet.. Byłam wczoraj u okulisty bo mam wade pow. -3 i astygmatyzm i myslałam ze dostane skierowanie na cesarke a tu ... dupa! Pani powiedz ze mozna rodzic normalnie do wady -6! Wiec jej mówie ze nosze duza dzidzie i ze gin. mówi ze spokojnie bedzie miała 4kg i ze sie boje rodzic naturalnie. A ona ze rozumie itp ifd ale zaswiadczenia nie da:-(
nie chce mi sie nic, nie wiem jak ja urodze takiego koloska:zawstydzona/y: a moj lekarz tylko sie smieje i mowi ze dam rade a jak nie to najwyzej wtedy zrobia ciecie. Najpierw mnie i dzidzie wymecza pewnie z 10 godz a na koncu i tak potna.
poza tym wczoraj na szkole rodzenia polożna mówiła o roznych urazach dzidzi jakie moga powstac przy porodzie, np. przykurcz szyjny, zwichniecie barku, złamany obojczyk itp. i oczywiscie dodała ze w wiekszosci dotyka to duzych maluchów którym ciezko przyjsc na swiat. No i jak tu sie nie martwic:-(
mam doła na maxa...

hej mamuśki ale mam maksa mój mały całą noc miał gorczkę więc nic nie spałam dopiero teraz mu przeszło a sama też jestem przeziębiona więc wymęczona na maksiora. Ola to ja widzę że mój mały też będzie duży nie ma się co łudzić że będzie średniaczek. Kitki mój Nikodem miał złamany obojczyk przy porodzie a ważył 3150 niby nie wielki a jednak teraz to nie ma wogóle śladu to jest chyba najmniej straszna rzecz jaka może się przytrafić oby nic naszym maleńkim się nie stało i żeby każdy poród był szybki.

modroklejka a ja niedotlenionajestem, powinnam spacerować a tkwie w domu:( jakos pogoda mi nie pasuje albo coś zawsze "coś". Do tego z dnia na dzień co raz bardziej puchnę jak twierdzi moj J:(. Dobrze, że to juz końcówka i długo juz męczarni nie zostalo na koniec największa a potem luz.:/

ola duża ta Twoja córcia będzie :-) ja jestem ciekawa ile mój mały waży teraz 9.02 mam wizyte ale nie wiem czy będę miała robione usg ( wiecie mój gin jest jakiś inny juz kiedyś o tym pisałam )
Kitki narazie nie ma sie co zamartwiać co ma być to będzie a porodu każda z nas się boi i to jest normalne :tak: a skąd wiesz może będzie lepiej jak sn będziesz rodziła i będziesz miała lekki poród tego nigdy nie przewidzisz :blink:
Maniulka informuj nas co Ci tam robią w tym szpitalu ;-)
a ja gotuje obaiadek i pozatym jestem wykonczona nie mam na nic siły też nie mogę w nocy spać tak jak większość z nas a mały dzisiaj tak buszował w brzuszku że aż mąż się obudził bo czuł jak się wierci i synus kopał tatusia po plecach :-)

Dziewczyny za pączki macie bata - takiego mi narobiłyście smaka, że sama dziś 6 kupiłam...
Zabrałam się za gruntowne sprzątanie sypialni. Zrobiła się z niej graciarnia i strasznie porosła kurzem, a tu maleństwo ma mieszkać. Jak się zabrałam, to stwierdziłam, że 4 dni chyba będę to sprzątać. Brzuch boli po 15 min, dzieci biegają, mąż do późna w pracy. Do samych okien i lamp to teraz już panią poprosiłam. Lepiej zapłacić niż spaść ze stołka ;-) Tak więc ja na forum, a okna same się myją ;-);-);-)

no i znowu temat pączkowy??:angry::crazy:
Już napisałam sms do męża: "Pączki poprosze":crazy:
jak tak dalej pójdzie i każdego dnia będziemy sobie o tym przypominać to każdego dnia będziemy jeść pączki:-D
Ulala no to spore te wasze dzieciaczki:tak: Mój koło 2 kg powinien teraz ważyć licząc przybieranie tygodniowo po 250 g.
Ola ja też się budze w takich porach jak Ty na siku...:-(no cóż przynajmniej się hartuję do nocnego wstawania-nasz mały buszmen też oczywiście nie śpi wtedy w brzuszku i buszuje.:-DTeraz już się przyzwyczaiłam i normalnie z tym buszowaniem zasypiam:tak:

Ale macie dobrze, macie teraz USG:-( mój ginekolog nie ma u siebie aparatu USG i przy następnej ciąży to muszę poszukać takiego z aparatem. Teraz jak chcę to muszę się prywatnie umawiać na USG:-( Jak miałam 3 USG w 31 tygodniu?? to teraz już tylko przed porodem no nie? w którym tygodniu?
W czwartek idę do lekarza na wizytę kontrolną, tą zaleconą ze szpitala. Kurde jak co 1,5 tygodnia będę chodzić na wizytę to ja z torbami pójdę przy wydatkach na lekarza.:baffled: Mam nadzieje że po tej wizycie nie będę miała tej planowej 16 lutego a jakoś choć tydzień później.Przecież jak leżę to jest OK.

A ja wstałam na chwilę umyć sandwicha bo stał biedny na parapecie chyba przez 2 lata nie używany. Może dziś sandwiche zrobimy??
Poza pączkami nie mam ochoty na słodkie wcale- jedynie na mięsooo jakoś teraz.

Ostatnia edycja:
reklama
Madzik najpierw pączki potem mięsko a na koniec lody ze śledziami .
Dziewczyny możecie się śmiac ale w tej ciąży miałam jedną zachciankę i były to faktycznie śledzie i lody . Najpierw chciało mi się śledzi takiej sałatki z bułeczką a w telewizji zobaczyłam jak niania Frania wciąga ogromną porcję lodów no i masakra mąż musiał dokupić mi te lody , oczywicie nie jadłam ich raze tylko w odstępie pół h ale jak byłam zaspokojona no mówię was rewelacja .A wy miałyście jakieś takie zachcianki.;-)

Do góry