reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Z tym usg i "należy" to różnie bywa :dry:...

magda19lenka
ja mam zupełnie podobne podkłady do tych co ma irmaa (wkleiła link). A to moje, właśnie dziś je z poczty odbieram: GRUBE PODKŁADY DO PRZEWIJANIA NIEBIESKIE 60x40 (532573669) - Aukcje internetowe Allegro

Przy okazji polecam sklep, bo ceny są przystępne.

Od naszego morza jestem wręcz uzależniona, ale byłam w górach raz... i bez nich też nie mogę żyć :D Coś fantastycznego! Takiej ciszy i takiego majestatyzmu nie da sie doświadczyć nigdzie indziej:tak:

reklama
hej, Mam pytanie czy wysychanie śluzówki nosa i krwawienie to cos co "jest normalne???" w nocy miałam tak wysuszony nos i bylo mi tak cięzko oddychac, ze slów brak jak by mi ktos szpilki powbijal boli bardzo. Tak to nie krwawi tylko przy wydmuchiwaniu :(( koszmar mam dosyć wszystkiego ostatnio. Chciala bym juz nie byc w ciązy i nie musiec się męczyć :(.

hej, Mam pytanie czy wysychanie śluzówki nosa i krwawienie to cos co "jest normalne???" w nocy miałam tak wysuszony nos i bylo mi tak cięzko oddychac, ze slów brak jak by mi ktos szpilki powbijal boli bardzo. Tak to nie krwawi tylko przy wydmuchiwaniu :(( koszmar mam dosyć wszystkiego ostatnio. Chciala bym juz nie byc w ciązy i nie musiec się męczyć :(.

Nika
sluzowka jest wysuszona od suchego powietrza lub kropli do nosa - niektore z nich wlasnie wysuszaja mocno.... polecam sol fizjologiczną do nosa zakraplac zeby ja nawilzyc, powietrze tez w pokoju nawilzaj, poza tym warto naparowke zrobic wystarczy pare z goracej wody wdychac duzo daje.... na wzmocnienie naczynek rutyne mozna wziasc np cerutin ja bralam raz dziennie przez 4 dni i przestaly mi krwawic dziasla np.

no to dorwałam się do internetu aby troche cywilizacji zażyć:-D
od rana na telewizorze wisze.
Dzis rano byłam pewna że jest czwartek, ale na szczęście jest jednak piątek:-D jutro mężuś ze mną posiedzi:-D jupiiii

U mnie śluzówka też tak wysycha i miałam krwawienie ale jakoś przeszło samo... czasem sie jeszcze tylko zdarza.

A ja własnie sie zacznę rozglądać za kanwą z gotowymi wzorami do wyszywania, bo już nie mam co robić w domu tak leżąc. A tak moze znajdę coś dla dzidziusia na jakąś pościel wzorek czy serwetke czy cosik...
Musze popatrzec.

Nika u mnie jest tak suche powietrze że z katarem chodziłam przez 2 tygodnie,rano jak dmuchałam nos zawsze była krew. az w koncu namóiłam męża na nawilżacz powietrza. taki z niższej półki bo są po 200-300zł my kupilismy w OBI za 79zł i sprawdza się w 100%. I myślę, że dla dziecka trzeba o czymś pomyśleć bo jeśli masz such epowietrze to może zle wpływac na malucha.

Witajcie :-)
i jak się spało ??
Laila06 super że dzidzia ma się dobrze i jaka duża... ja mam usg dopiero 13 lutego i nie łapie się już na termin między 28-32 tyg :baffled: ale cóż do dobrego specjalisty takie kolejki są :wściekła/y:
a co do tego suchego powietrza to powiem wam że ja kupiłam nawilżacz bo przedtem to była tragedia i ciągle miałam zapalenie gardła a teraz to super, powietrze oż rześkie i dobrze się oddycha... a tym że też wiecznie mam nos zapchany :confused: może to jakaś wydzielina w ciąży nie wiem, ale przyznam się szczerze ze teraz to mi z każdej "dziury"" coś leci :sorry2:

dzięki za opinie. No niestety mam jakies suche dziwne bo zimno raczej w pokoju.Kaloryfer slabo grzeje a efekt oplakany w nocy nie mogłam spac bo az mnie bolał nos przy oddychaniu. Czuje sie dziś do kitu. Brzuch mnie zaczął boleć i wogle dzień od dnia się nie odrożnia każdy taki sam ja siedze i się nudze, a on gra całe dnie i noce:( w jakas internetową grę metin2.:((. żebym chociaz kase miala to bym poszła sobie na jakies zakupy czy coś, ale trudno, nie ma, to nie ma.

reklama
Nika81 jakoś damy radę, przecież nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy dzieci :-D
i widzę że jesteśmy na podobnym "poziomie" ciąży też 32 tyd

Do góry