reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

dziewczyny-nie wiem która o tym pisała a jakos nie moge znalesc....chodzi mo podkładanie czegos pod przescieradło w razie gdybym zaczeła nagle i tak na maxa filmowo rodzic w nocy...co sie pod to przescieradło kładzie? folie jakas czy cos? czy takie podkłady jak szpitalne-kurcze sama nie wiem...

dzis mam faze na to ze nie zdarze ze wszystkim-zwłąszcza ze ostatnio słabiej sie czuje...

reklama
Można podkład taki 40x60 cm jednorazowy podłożyć pod dupkę pod prześcieradło, albo faktycznie po prostu ceratkę taką jak dziecku pod materacyk sie kładzie. Bo jak rozumiem to boisz się, że wody ci zaczną odchodzić gwałtownie?

moze nie ze sie boje, ale naszła mnie dzis wizja filmowego porodu-wiecie-dwa, tzy skurcze i dzidzia na swiecie:-D...hehe wszystko oczywiscie poprzedzone odejsciem wod w nocy i w łozku, panikowaniem przy szukaniu torby i super szybka jazda samochodem do szpitala...tak po hollywodzku...a co tam! w koncu ze mnie nie lada gwiazdeczka:-D

a tak powazniej to dzis mam taki podły nastórj i złe samopoczucie ze sie zastanawiam ze jak to sie przeciagnie to mi sie nie bedzie chciało ani nie bede miała siły juz nic zrobic i przez najblizsze 45 dni - ani spakowac torby, ani nic w tym sytlu- bede lezec i wzdychac.....albo zdychac-kwestia wyboru...:baffled:

a te podkłady to sa takie jak ze tak powiem dla starszych ludzi? takie pieluszkowe z jedej strony a z drugiej nieprzemakalne?

Właśnie takie dwustronne. ja wiem, czy dla starszych? Można takie jednorazowe kupić do przewijania dla dziecka w domu, do szpitala, czy na wyjścia do znajomych rodziny. Ja mam takie żeby sobie ew. podłożyć w szpitalu jakby mi prześcieradła od razu nie zmienili, a byłoby brudne. Czy żeby dziecko położyć na łóżku przy przebieraniu... właśnie czekam, aż przyjdą bo zamówiłam z allegro :-) A te dziwne nastroje... ja od dwóch dni już nie chcę być w ciąży :-p zaczęłam się bać podwójnego macierzyństwa i nieprzespanych nocy znów, to wszytsko hormony i trzeba starać sie myśleć pozytywnie

Na razie przeżywam, bo mojej 6-latce wyrasta pierwszy stały ząbek. Problem polega na tym, że mleczny ani myśli się ruszać :-(. Śmiejemy sie z mężem, że mamy dziecko z dwoma rzędami zębów i że tak pilnowaliśmy higieny jamy ustnej, że mleczaki ani myślą się wynieść:rofl2:.

Właśnie dzwonił mój mąż, bo u dentysty byli i... wyrwali upartego mleczaka. podobno była dzielna, a ja jestem taka dumna! :-)

czesc wam:tak:

Przeczytalam wszystkie dzisiejsze posty ale niewiele pamietam o czym bylo.

Madzik ale post hihi
Modroklejka ja mam zwykly podklad pod przescieradlo taki jak opisalas-z jednej strony nieprzemakalny z a drugiej taka miekka siateczka jakby papierowa.Te same podklady mam do szpitala

Kombinezon dla dzidzi-nie kupuje.Mysle ze sztruksowe rampersy,rozek i kocyk wystarcza jak na przeprawe szpital-samochod

Leki-na pewno nie mozna przesadzac, i tak:
  • nospa - lepiej brac ja tylko doraznie.Ja bralam od 9 do 17 tc jak mnie zabolal brzuch jak na @
  • fenoterol+isoptin - na miejscu tych z was ktore nie maja skurczy (bolow jak na @) nie bralabym tego.Juz mowie czemu na swoim przykladzie.Na ulotce jest napisane ze mozna przyjmowac od 3 do 8 tabletek na dobe.Ja od 23 tc bralam po 3 (minimalna dawke)a w szpitalu na twardy brzuch i tak wyladowalam.W szpitalu zmniejszyli mi dawke na 4*0,5 (czyli tylko 2 tabletki co juz nawet nie jest minimalna dawka lecznicza a bardziej efektem placebo),ale za to lezalam,leze nadal i brzuch z dnia na dzien mieknie a bole jak na @ juz od kilku dni przeszly bez echa.Wniosek-lepiej lezec niz brac leki,bo lezenie naprawde najbardziej pomaga,gdyz znosi sie grawitacje.
Wymiary dzidzi-nasza corka zazwyczaj jest z nogami o tydzien w przod,raz miala tez glowke o tydzien w przod wiec bym sie nie przejmowala malymi dysproporcjami:-)

Firehead to brawo dla Natalii, mało kto dobrze znosi dentystę, nie mówiąc już o dzieciach. A mogła byś wrzucić link do tych podkładów z allegro?

hehe...ja napisałam ze jak dla osób starszych bo z takimi sie spotkałam jak sie udzielałam na studiach w hospicjum...ale chyba wiem o jakie chodzi...takie zielone lub niebieskie....

kurcze-ja chyba kupie takie na wszelki wypadek-alebo takie dla dzieci w rossmanie

A ja nadal dziś w świetnym humorku. Naprawdę człowiek głodny to zły. Ja już nie mam takich problemów z cukrem jak przed insulinką. Marzę tylko o tym żeby tak zostało już do końca ciąży. Po kolacji mierzyłam cukier i po godzince było 100:-D. Już dawno tak nie miałam (znaczy się odkąd dowiedziałam się, że mam cukrzycę ciążową).
Firehead - ja też mam takiego dzielnego synka. Jak tylko wyszedł mu pierwszy ząbek (ok.5 miesiąca), to chodziłam z nim na wizyty kontrolne. Nigdy chyba przez to nie miałam problemów z nim, żeby poszedł do dentysty. Zresztą pierwszy ząbek wypadł mu jak miał 7 lat i 4 miesiące. Teraz chodzimy tylko jeszcze do ortodonty, bo troszkę krzywo ustawił się zgryz. Jak pojechałam pierwszy raz do ortodonty to ona powiedziała, że wg tego ile Kamil ma ząbków mlecznych i wogóle w jakim stanie są te ząbki to ma jakieś 8 lat (a miał już 10,5:-)).

reklama
Dziewczyny wszystko przeczytalam w tym watku co zescie napisaly ale malo pamietam co konkretnie kazda z was pisala.
Madzik gratuluje obrony.
Maniulka wspolczuje ci ze musisz isc do szpitala a o synka sie nie martw da sobie rade,wytlumacz mu ze to dla dobra jego siosrzyczki.
Firehead kurde ake ci lekarze to sa!!!zeby usg nie chcieli zrobic???!!!!
Edis super ze juz lepiej u Ciebie,bierz insulinke i mysl pozytywnie
Modroklejka narobilas mi ochoty na taki deserek.Nie stety musze unikac slodkiego,cukrzycy nie mam.

Ja mam taki kombinezonik dla dzidzi,brazowy i taki milutki misio

Do góry