reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
nefka - Hm oceń sama czy są drażniące, szczególnie ich brzegi Jeśli są wtedy wycinam, bo masz rację - będą inaczej obcierać i powodować dyskomfort dziecka. Jedyny problem, że potem nie wiadomo już czy to 56, czy 62 :p

te dzieciaczki-6 chłopców i 2 dziewczynki wazyły od 820 gr do 1540 gr- rozstrzał duzy, ale jak na 8 sztuk ze sie tak wyraze razem daje to i tak ok 8 kg dzieci-plus wszystkie płyny owodniowe, łozyska itp...matko...biedna kobieta...i jej kregosłup...

kochane tak dobrze mi byc z wami na forum znow.

nie mam jednak sily na lezaco odpisywac produktywnie w tym watku,bo on jest taki obszerny!

tez slyszalam o tych 8 raczkach-hm jak wyjsc z taka gromadka na spacer?albo na 2 tury albo nie wiem jak bo nawet na 4 rece to ciezko:-)

sara-fajnie ze jestes...czytaj, pisz, ale sie oszczedzaj...20 dni wytrzymasz-potem bedziesz szalała na forum z mała na rekach:) lub jak bedzie spała bedziesz nam opisywała cienie i blaski-miejmy nadzieje ze tlko te drugie-rodzicielstwa :)

cześć dziewczyny ja na tym wątku pierwszy raz sie wypowiadam do tej pory tylko śledziłam o czym tu rozprawiacie mniej wiecej:) no ale teraz juz mam sesje i w przerwie odpoczynkowej bede mogla cos skrobnac bo do tej pory caly dzien praktycznie na uczelni spedzalam:) ja we wszystkich sprawach sie swojej mamy radze wychowala nas troche a oprocz tego teraz pracuje jako opiekunka trojki dzieciaczkow wiec wszelkie dzieciece nowinki mam od razu:) u mnie wszystko juz wyprane i wyprasowane lezy w szafie, lozeczko tez zlozone ale materac jeszcze w folii stwierdzilam ze niepotrzebnie sie bedzie kurzyl. co do tych osmioraczkow to ja sobie nie wyobrazam spojrzcie co znalazlam wczoraj na internecie
http://www.joemonster.org/art/10718/Jak_rozwijaja_sie_trojaczki
a to sa dopiero trojaczki:szok:...moj maz jak zobaczyl to zdjecie to powiedzial ze nam moze jedno wystarczy bo co jak nam tez sie trafia trojaczki:sorry2:hehe a o wiekszej ilosci to juz nie pomyslal:-D

Jakoś żyję (choć niewiem jak długo:confused:). Trochę jestem osłabiona tymi wymiotami. Prawie całe popołudnie przespałam, teraz nie mam nawet siły iść pod prysznic. Cukier teraz też mam w porządku (119 godzinę po "jedzeniu" - zjadłam dokładnie 1 kromkę samego chlebka razowego). Staram się ciągle coś popijać żeby tylko się nie odwodnić.
Aha, dziewczyny piszecie, że nie można mleka przy cukrzycy - właśnie nawet w książce i broszurach które dostałam od mojego diabetologa pisze, żeby nie rezygnować z mleka przy cukrzycy ciężarnych. Trzeba tylko pić mleko jak najmniej tłuste (ja biorę 0,5% i jeszcze dolewam trochę wody jak je gotuję) natomiast płatki mam też określone, że mam jednorazowo zjeść nie więcej niż 3 łyżki stołowe. Najlepsze jest to, że nie mogę jeść żadnych owoców. Po zjedzeniu jednego jabłka poziom cukru po godzinie skoczył mi do 160:baffled:. No i odżywiaj się człowieku zdrowo dla dzidziusia...

Ośmioraczki - to już moim zdaniem ponad siły zwyczajnych rodziców:crazy:
Moja koleżanka z pracy będzie mieć trojaczki - pierwsza ciąża - dwie dziewczynki i chłopiec - na razie jest w 28 tygodniu i ma się dobrze.
Mi tak trochę smutno dziś - rok temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży, którą straciłam 03.03. Jest już wątek październikowy - Modroklejko, doczytałam, że tak jak ja miałaś termin na 8 października...
Ale tym razem jak dobrze pójdzie w marcu będę tulić swojego maluszka... myślę, że jego braciszek?siostrzyczka? - aniołek będzie nad nim czuwać...

reklama
Aha, i jeszcze jedno - dzwoniłam do mojego diabetologa i mam zgłosić się do niego wcześniej tzn. jutro nie w czwartek. Prawdopodobnie czeka mnie insulina ale też zastanawia się nad szpitalem...

Do góry