reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
nefka - Hm oceń sama czy są drażniące, szczególnie ich brzegi Jeśli są wtedy wycinam, bo masz rację - będą inaczej obcierać i powodować dyskomfort dziecka. Jedyny problem, że potem nie wiadomo już czy to 56, czy 62 :p

te dzieciaczki-6 chłopców i 2 dziewczynki wazyły od 820 gr do 1540 gr- rozstrzał duzy, ale jak na 8 sztuk ze sie tak wyraze razem daje to i tak ok 8 kg dzieci-plus wszystkie płyny owodniowe, łozyska itp...matko...biedna kobieta...i jej kregosłup...

kochane tak dobrze mi byc z wami na forum znow.

nie mam jednak sily na lezaco odpisywac produktywnie w tym watku,bo on jest taki obszerny!

tez slyszalam o tych 8 raczkach-hm jak wyjsc z taka gromadka na spacer?albo na 2 tury albo nie wiem jak bo nawet na 4 rece to ciezko:-)

sara-fajnie ze jestes...czytaj, pisz, ale sie oszczedzaj...20 dni wytrzymasz-potem bedziesz szalała na forum z mała na rekach:) lub jak bedzie spała bedziesz nam opisywała cienie i blaski-miejmy nadzieje ze tlko te drugie-rodzicielstwa :)

cześć dziewczyny ja na tym wątku pierwszy raz sie wypowiadam do tej pory tylko śledziłam o czym tu rozprawiacie mniej wiecej:) no ale teraz juz mam sesje i w przerwie odpoczynkowej bede mogla cos skrobnac bo do tej pory caly dzien praktycznie na uczelni spedzalam:) ja we wszystkich sprawach sie swojej mamy radze wychowala nas troche a oprocz tego teraz pracuje jako opiekunka trojki dzieciaczkow wiec wszelkie dzieciece nowinki mam od razu:) u mnie wszystko juz wyprane i wyprasowane lezy w szafie, lozeczko tez zlozone ale materac jeszcze w folii stwierdzilam ze niepotrzebnie sie bedzie kurzyl. co do tych osmioraczkow to ja sobie nie wyobrazam spojrzcie co znalazlam wczoraj na internecie
http://www.joemonster.org/art/10718/Jak_rozwijaja_sie_trojaczki
a to sa dopiero trojaczki:szok:...moj maz jak zobaczyl to zdjecie to powiedzial ze nam moze jedno wystarczy bo co jak nam tez sie trafia trojaczki:sorry2:hehe a o wiekszej ilosci to juz nie pomyslal:-D

Jakoś żyję (choć niewiem jak długo:confused:). Trochę jestem osłabiona tymi wymiotami. Prawie całe popołudnie przespałam, teraz nie mam nawet siły iść pod prysznic. Cukier teraz też mam w porządku (119 godzinę po "jedzeniu" - zjadłam dokładnie 1 kromkę samego chlebka razowego). Staram się ciągle coś popijać żeby tylko się nie odwodnić.
Aha, dziewczyny piszecie, że nie można mleka przy cukrzycy - właśnie nawet w książce i broszurach które dostałam od mojego diabetologa pisze, żeby nie rezygnować z mleka przy cukrzycy ciężarnych. Trzeba tylko pić mleko jak najmniej tłuste (ja biorę 0,5% i jeszcze dolewam trochę wody jak je gotuję) natomiast płatki mam też określone, że mam jednorazowo zjeść nie więcej niż 3 łyżki stołowe. Najlepsze jest to, że nie mogę jeść żadnych owoców. Po zjedzeniu jednego jabłka poziom cukru po godzinie skoczył mi do 160:baffled:. No i odżywiaj się człowieku zdrowo dla dzidziusia...

Ośmioraczki - to już moim zdaniem ponad siły zwyczajnych rodziców:crazy:
Moja koleżanka z pracy będzie mieć trojaczki - pierwsza ciąża - dwie dziewczynki i chłopiec - na razie jest w 28 tygodniu i ma się dobrze.
Mi tak trochę smutno dziś - rok temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży, którą straciłam 03.03. Jest już wątek październikowy - Modroklejko, doczytałam, że tak jak ja miałaś termin na 8 października...
Ale tym razem jak dobrze pójdzie w marcu będę tulić swojego maluszka... myślę, że jego braciszek?siostrzyczka? - aniołek będzie nad nim czuwać...

reklama
Aha, i jeszcze jedno - dzwoniłam do mojego diabetologa i mam zgłosić się do niego wcześniej tzn. jutro nie w czwartek. Prawdopodobnie czeka mnie insulina ale też zastanawia się nad szpitalem...

Do góry