reklama
Nika81
nareszcie razem
hej rownież o nich słyszałam kupowałam nawet od czasu do czasu ale przed ciąża albo na samym początku. Moj nie znosi pasztetów wiec coż nie kupuje
nie mam i dawno nie miałam, a o bakteriach słyszałam.
Iwona ja rownież się cykam bardzo i chodzi mi po głowie myśł o cc
Iwona ja rownież się cykam bardzo i chodzi mi po głowie myśł o cc
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Wiecie ci mi to się marzy na razie cc jak bym miała taki wybór jak wy to bym się nie zastanawiała,ale oczywiście sprawa jest indywidualna dla każdej z nas.
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
Ja nie miałam cesarki ale wiem że po niej też boli na dzień dzisiejszy wolę poród sn juz kiedys pisałam że był mega lekki i na taki liczę i tym razem uważam że cesarka należy się tym u których jest po prostu wskazana.
Truda23 leż dużo odpoczywaj ja teraz też trochę poleżałam obiecałam sobie że będę leżeć jak najwięcej żeby Martnka była w brzuszku jak najdłużej no i martwi mnie to rozwarcie bo po tygodniu zrobiło się jeszcze większe lekarka zwiększyła mi no spe zobaczymy co to będzie,dobrze że zaraz 2 tygodnie ferii :-)
Justina nie pomogę ja miałam na toxo robione tylko raz wiem że przechodziłam i tyle

Truda23 leż dużo odpoczywaj ja teraz też trochę poleżałam obiecałam sobie że będę leżeć jak najwięcej żeby Martnka była w brzuszku jak najdłużej no i martwi mnie to rozwarcie bo po tygodniu zrobiło się jeszcze większe lekarka zwiększyła mi no spe zobaczymy co to będzie,dobrze że zaraz 2 tygodnie ferii :-)
Justina nie pomogę ja miałam na toxo robione tylko raz wiem że przechodziłam i tyle
E
edis
Gość
Coś mi internet wczoraj nie chciał wieczorkiem zaskoczyć i dopiero teraz doczytałam pytanko. Wg tego co ja wiem to różnie jest z cc u kobiet z cukrzycą. Owszem przy bardzo dużych "skokach" poziomu cukru przy cukrzycy insulinozależnej wykonuje się cięcie. Natomiast mam koleżankę, która niecały rok temu rodziła naturalnie pomimo cukrzycy ciążowej (ale wyregulowany już był poziom cukru). Nie orientuję się tak bardzo dokładnie co do tego ponieważ nie jestem położną tylko pielęgniarką (to wbrew pozorom duża różnica - ja nie mogę pracować na położnictwie, położna nie może pracować np na oddziale chirurgicznym). Wg mnie to przy stwierdzonej cukrzycy każda ciężarna powinna mieć wykonane cc ponieważ poród fizjologiczny to jednak duży wysiłek i ma to wpływ na poziom cukru w danym momencie.edis ja w związku z twoim zawodem mam pytanko . Jak rodziłam pierwsze dzieciątko to była też laska co miał cukrzyce i też się kuła tą insuliną i mówiła że będzie miała cc właśnie z tego powodu , a czytałam też od którejś z dziewczyn że to nie prawda możesz mi napisać jak to jednak jest dziękuję.
Nika81
nareszcie razem
jak tak czytam przerazenie u osob ktore rodzily i boją się kolejnego porodu to mnie ciarki przechodzą i to nie małe
(( juz sobie moge tylko wyobrazić co mnie czeka
((( eghhhh boje sie .... bolą mnie plecy na dole korzonki czy nerki takie bole jak reumatyczne i dostaje juz swira.
Miotlica ćwiczenia dokładnie takie jak opisały dziewczyny, czyli pozycja na czworaka , ręce zgięte, głowa na dół, pupa do góry i kręcisz nią
tylko wyjaśnij mężowi że ćwiczysz bo pomyśli że go kusisz ;-)

Kasiulka wg ostatniej miesiączki termin mam na 2 kwietnia, ale nawet sama ginka powiedziała że to byłby cud gdybym urodziła w terminie, raczej mam być przygotowana 2 połowę marca . wg Usg tak właśnie wychodzi
Muszę zapamiętać ten przepis na syrop z cebuli z cytryną, bo ja jego zapachu też nie trawię
trochę mi napędziłaś stracha, no nic mam nadzieję że młody się obróci, bo w tym kraju szczęściem jest jak cię do szpitala przyjmą, a cesarka to tylko po znajomości albo w krytycznym stanie, no ale będę się martwić bliżej porodu
najbardziej bym jednak chciała by dzidziuś się obrócił i urodzić go naturalnie, choć 1 poród miałam ciężki to jakoś boję się cc.
co do rozstępów to z 1 ciąży nie mam prawie nic, a teraz ... szkoda gadać , no ale smarować się trzeba, może po porodzie zdaży się cud i znikną;-)
Maniulka a duże masz te guzki?? bo mi parę lat temu też na Usg wyszły guzki, ale są na tyle małe że nie nadają się do leczenia tylko co roku muszę sprawdzać czy nie rosną i czy wyniki mam mniej więcej w normie.

Kasiulka wg ostatniej miesiączki termin mam na 2 kwietnia, ale nawet sama ginka powiedziała że to byłby cud gdybym urodziła w terminie, raczej mam być przygotowana 2 połowę marca . wg Usg tak właśnie wychodzi

Muszę zapamiętać ten przepis na syrop z cebuli z cytryną, bo ja jego zapachu też nie trawię

co do rozstępów to z 1 ciąży nie mam prawie nic, a teraz ... szkoda gadać , no ale smarować się trzeba, może po porodzie zdaży się cud i znikną;-)

Maniulka a duże masz te guzki?? bo mi parę lat temu też na Usg wyszły guzki, ale są na tyle małe że nie nadają się do leczenia tylko co roku muszę sprawdzać czy nie rosną i czy wyniki mam mniej więcej w normie.

.
No ja leze i nie moge sie nawet z boku na bok przewrocic tak mnie to spojenie te uda bola itp ide spac bo nie mam sily :-(zle sie czuje
Maniulka oby do tego 38 jeny

Dobranoc
reklama
Nika81 - przy cc też nie jest różowo. Moja siostra miała cc. choc bardzo chciała poród sn. Ale że tętno dzidzi zaczęło słabnoąć, no to ją wzięli na cc. No sam poród ok, choć narzekała trochę na cewnikowanie. Ale potem porażka, pewnie to zależy od indywidualnych predyspozycji, ale moja siostra długo dochodziła do siebie i BARDZO długo jej się goił brzuch. Jeszcze po paru miesiącach miała taką czerwoną krechę, jakby ją pocięli przed tygodniem. Tak więc nie ma idealnego rozwiązania, i przy cc i przy sn się trzeba nacierpieć :-( Ja się bardziej boję cc, a z sn to najbardziej się boję nacięcia.