reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Ewelcia - czego to babcia nie zrobi dla pierworodnego wnuka? (zresztą jeszcze niespełna 3 miesiące temu - jedynego wnuka)
Miroslawa - a mnie to robili tylko po godzinie i miałam 158 a po dwóch to już nie...

reklama
Hej:-) dziewczynki.
Wczoraj sie dowiedzialam ze moja wlasna siostra jest w ciazy z trzecim.
Nie wiem ,jakas z tego dziwna tajemnica byla robiona:confused:caly czas sie zastanawiam czemu....

ojej 3 dzieciątko - ja ostatnio się martwię bardzo chcę wrócić do pracy, ale boję się że nie dam rady starszy niedługo szkoła o różnych godzinach młody żłobek a potem przedszkole... a mąż ciągle w rozjazdach....
i tak musiałam prosić rodzinę aby odbierali synka a teraz z 2 z różnymi godzinami...
mąż myśli o 3 dziecku ale ja nie wiem czy chcę - jak sobie radzicie organizacyjnie mamuśki?

ale mam odległe dylematy - tak mnie ostatnio naszło:baffled::confused::dry::sorry2:

m*r najblizsza rodzina to wiedziała już w 2 miesiacu, ale reszta rodziny dowiadywała sie jak mis ie przypomniało nawet i w 4 miesiacu i później (jedna moja ciocia dopiero na wigilii mnie zobaczyła), bo mi lekarz powiedzial ze malo prawdopodobne aby się ciąża utrzymała:-( wiec nie chciałam mówic aby potem sie mnie nie pytali a jak tam ciąża... gdyby jednak było coś nie tak

Ale dzidzi siedzi i kopie i niech siedzi do 38-40 tygodnia:tak:

Kaczuszka ja bardzo sobie mysle ze chcialabym miec jedno po drugim dzieciątko aby jednoczesnie 2 wychowywac a 3 to za kilka lat... To troche z mojego wygodnictwa bo rodzine mamy daleko 120-150 km, nie miałby kto odebrac dzieci z przedszkola czy zlobka o bardzo róznych porach.. Dłuzej bym zostala w domu nie przy jednym a przy dwójce...
Nie wiem jak my sobie bez rodziny będziemy radzic bo kto odbierze dziecko o godzinie 15 ze szkoły, albo zawiezie na 11:30?? jak konczy sie prace o 17 i dojazd na 18? nie mam nikogo poprosic.8 rano siedziało i czekało w swietlicy(o ile taka jest) a potem po lekcjach to samo to tez kiepsko do 18.. A zmuszac dziecko aby od Myslimy ze połącze to z jakas wlasną działalnościa w domku, choc nie wiem czy dobrze bedzie.

Na razie mysle aby nasze pierwsze maleństwo sie urodziło zdrowe i o czasie..:tak:

Ostatnia edycja:
Ale pospalam,dobrze ze obiad wczesniej zrobilam-pomidorowka a na kolacje placuszki ziemniaczane:)Za 20 min wraca maz i przejmuje kompa.
Dziewczyny a co to jest KTG?Czy trzeba miec na to skierowanie i co ono wykazuje?Ja mialam tylko USG i to 2D,bo ginka mowila ze nie ma potrzeby robic 3D.Co do badan wlasnie to ja juz jestem po ostatnim USG (mialam tuz przed sylwestrem-opisywalam wtedy ze wszysciutko w najwiekszym porzadku:) a wizyte mam 20.01 (czyli nadal co 3 tyg) gdzie mam przyniesc badania moczu i morfologii.
Z innej beczki-wsunelam dzis pol makowca-doslownie prawie 20 cm a potem sie dziwie ze tyje...

Musze 2 posta bo nie moge nic edytowac ani dopisywac-jakis error.
Ale wy macie plany-w porownaniu ze mna to ja chyba ograniczam sie do minimum-my z mezem chcemy miec tylko jedno dziecko,narazie nawet przez mysl mi 2 nie przechodzi.Nawet to dziecko planowalismy w rok-dwa po slubie ale wyszlo inaczej:)Kobiety u nas w rodzinie od strony mamy sa dluuugo plodne tzn pozno przychodzi menopauza,pisalam juz o majowym porodzie swojej 40 letniej ciotki.Nie wiem wiec jak to bedzie z antykoncepcja-nie chce tyle lat brac tabletek anty i niszczyc sobie watroby bo juz i tak sporo bralam a gumki bywaja zawodne (i mniej w nich przyjemnie) a jajowodow w zyciu podwiazac sobie nie dam bo jak zmienie plany to musze miec wolna furtke.Ale to juz kwestia do omowienia wspolnie z ginka i po porodzie wiec nie ma co sie martwic.

madzik - i ze szkołą jest problem bo u mnie świetlica do 16 a np na początku 1 półrocze dzieci chodzą 8-12 2 półrocze 12:30 do 16 i co... katastrofa chyba się przebranżowię lub założę firmę i będę pracować w domu?:baffled: bez ludzi:baffled:

sara - ja mam różnicę wieku ok 4.5 roku i wg mnie to dużo też zawsze jedno... drugie jeśli tak to kiedyś - kariera, kontakt z ludźmi, szkolenia, studia itd były ważniejsze a teraz żałuję, jednak mniejsza różnica wieku lepsza pod względem organizacyjnym

reklama
hehe ja sobie właśnie mysle że posiedze jakby coś z 2 dzieciaczków do jakiegos nawet 5 roku zycia, bo dla dwójki to już się opłaca i wtedy dyla do pracy...:-) tylko czy tak da radę?? ehhh

a mnie własnie przeraża to ze w firmie własnej w domu będe BEZ LUDZI!! siedze na zwolnieniu od 2 msc ciązy i mnie juz szlak trafia przez co dla męza nieznośna jestem:baffled:

Do góry