cierpliwość ja bez dzidzi w brzuchu jej nie miałam a co dopiero jak w ciąży jestem.... czasem mi się wydaje że ciąża zabiera mi wszystkie dobre cechyNiestety dziewczyny czasami trafi się na takich sprzedających że można się zaczekać , ale cóż zostaje nam tylko cierpliwość.
reklama
mamusia
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ja też czekam na parę przesyłek z allegro jedna juz wyczekuję też około tygodnia muszę sprawdzić kiedy robiłam przelew ale to jutro.
Co do samopoczucia już ciut mi lepiej nie chwaląc .
Oby tak dalej .
Jutro ide do gina zobaczymy co mi powie.
Bardzo się cieszę że zobaczę dzidziusia.
Nic uciekam trzymajcie się cieplutko w te mrozy ;-)
dobranoc
Co do samopoczucia już ciut mi lepiej nie chwaląc .
Oby tak dalej .
Jutro ide do gina zobaczymy co mi powie.
Bardzo się cieszę że zobaczę dzidziusia.
Nic uciekam trzymajcie się cieplutko w te mrozy ;-)
dobranoc
Witam,
ja jutro wracam do pracy, a tak mi się nie chce.Miałam ponad 2 tyodniowy urlop i chyba się odzwyczaiłam:-). Jednak jeszcze miesiąc, a potem będę na tzw. ochronce i nie będę musiała chodzić do pracy.
Zaraz zmykam spać, bo rano pobudka. Noce też źle przesypiam. Wstaje kilka razy do ubikacji, a potem zasnąć nie mogę.
Pozdrawiam i miłej nocki zyczę.
Aha boję się co z tym moim cukrem będzie:-(, ale teraz poki co mierzę cukier godzinkę po śniadaniu i po kolacji i wyniki są dobre. Zobaczymy, co lekarz powie w poniedziałek-wtdy mam kolejną wizyte.
ja jutro wracam do pracy, a tak mi się nie chce.Miałam ponad 2 tyodniowy urlop i chyba się odzwyczaiłam:-). Jednak jeszcze miesiąc, a potem będę na tzw. ochronce i nie będę musiała chodzić do pracy.
Zaraz zmykam spać, bo rano pobudka. Noce też źle przesypiam. Wstaje kilka razy do ubikacji, a potem zasnąć nie mogę.
Pozdrawiam i miłej nocki zyczę.
Aha boję się co z tym moim cukrem będzie:-(, ale teraz poki co mierzę cukier godzinkę po śniadaniu i po kolacji i wyniki są dobre. Zobaczymy, co lekarz powie w poniedziałek-wtdy mam kolejną wizyte.
Agusia1987
Entuzjast(k)a
Oj dziewczyny nie było mnie dwa dni i duuużo postów do nadrobienia miałam byłam z mężem u teściów i było w miarę ok. Stwierdziłam, że oni mają 11 dzieci a tak naprawdę chyba nie mają z ich strony szacunku np. wszyscy siedzą u góry i oglądają telewizje i teściowa woła na obiad to nikt nawet się nie ruszy hmm potem my z mężem idziemy na obiad i tak ten obiad tam trwa jakieś 3 godziny ehh ja chyba nie mam takiej cierpliwości i dawno cały obiad by w śmietniku lub u psa wylądował kilka lat temu tak zrobiłam że dałam wszytskie naleśniki psu bo się na coś tam zdenerwowałam (nawet już nie pamiętam na co ;-)). Tak samo nigdy nie usłyszałam od żadnego z nich "mamusiu" lub "tatusiu" ja do mojej mamy prawie zawsze mówię mamuś do taty co prawda rzadziej tatuś ale też dosyć często, a tam nie słyszałam tego słowa nigdy . I jak tak to wczoraj stwierdziłam to mi się ich żal zrobiło hmm. Potem pomyślałam że może chłopacy rzadziej mówią takie slowa, ale w sumie to nie prawda, bo mój brat też często używa tych słów. Hm i co daje mieć 11 dzieci? jak żadno szacunku nie ma, lepiej już mieć 2 ale chociaż czuć się przez te dzieci kochanym, i to dobry przykład że liczy się jakość a nie ilość hi hi ;-). A tak w ogóle to to pyskowanie rodzicom mnie u nich denerwuje, wczoraj szwagier i teść się kłócili czy policja może przetrzepać cały samochód (teść mówił że może a szwagier że nie) moim zdaniem też może, bo znam takie przypadki, a szwagier do niego że co on pierd.... eh albo że teść nie chciał mu garażu ustąpić na jego samochód aby coś zrobił w nim, i się nie dziwie, pewnie jakby go szanował to by mu ustąpił, bo mąż często tam coś w garażu robił, hi hi coprawda też czasami z łaską ;-) ale mu pozwalał. Oj ale się rozpisałam, a chciałam o czymś innym pisać . I nie twierdzę, że moja rodzina jest idealna, bo tata też ma coś tam za uszami, no mama to akurat kochana jest i nawet jak coś zle powie to to sobie ardzo do serca wezmę :-).
Ewelcia współczuję Ci że nie masz mamy, i że z tatą masz taki jaki masz kontakt. Ale ważne że mąż kochany i niedługo będziecie sami rodzicami :-).
Laila hi hi to masz podobnie jak ja z cierpliwością przykładem na to jest chyba to co pisałam o naleśnikach hi hi
Miroslawa niestety z tymi paczkami to tak różnie bywa a człowiek czeka i czeka a moim zdaniem jak coś idzie przez kuriera to 3 dni i powinno być u odbiorcy a jak jest wiadomo . Dlatego właśnie ja tak sceptycznie podchodzę do allegro, często chciałabym coś zamówić na allegro np. dla dzidzi a potem pomyślę że to dopiero będzie za tydzień u mnie to wolę jechać do sklepu i kupić ;-) zwłaszcza że tak lubię zakupy
maniulka ojj skąd ja znam chodzenie spać o 2 w nocy też się będę musiała przestawić na wcześniejsze wstawanie i szybsze chodzenie spać. A tak w ogóle bardzo dziękuję za ten sposób na kolke, być może się przyda ale mam nadzieję że nie
Caro81 skoro wyniki rano i wieczorem są dobre, to chyba nie powinnaś się bać, ale lakarz w poniedziałek Cię na pewno uspokoi
M*R* z tym nastawieniem na poród to się w 100% zgadzam. Ja się jak na razie nastawiam pozytywnie ;-)obojętnie czy to będzie sn czy cc chociaż mam nadzieję że urodzę naturalnie, ostatnio moja dzidzia była ułożona pośladkowo, główką do dołu a raczej tak na boku w dół miała głowkę. Nie wiem co to położenie oznacza, bo za każdym razem jak na wizycie zobaczę usg to zamieniam się w taką małą szczęśliwą dziewczynkę, zapominam o całym świecie i o wszytsko zapomnę zapytać lekarza .
Vinniki mnie też mąż denerwuje w łóżku (hi hi żeby on tego nie czytał :-)) najlepiej mi się teraz śpi samotnie
madzik_ zaradna z Ciebie żonka ;-). Czasami te starsze samochody są lepsze niż te nowe ;-)
moniś80 gratuluję równych 2 miesięcy do porodu :-)
ola_o też mam niewielkie piersi, chociaż w ciąży urosły o ponad rozmiar, wcześniej miałam B a teraz takie pełne C i nie wiem czy już czasem nie D. Hi hi chociaż to B to zawsze był dla mnie taki idealny rozmiar. Mam nadzieję że będę mogła karmić piersią, moja mama podobno krótko mnie karmila piersią bo nie miała pokarmu, a czytałam gdzieś że to może być genetyczne hmm.
Truda śliczna sukienka :-) a można wiedzieć którego stycznia bierzecie ślub? :-)
Idę spać dobranoc :-)
Ewelcia współczuję Ci że nie masz mamy, i że z tatą masz taki jaki masz kontakt. Ale ważne że mąż kochany i niedługo będziecie sami rodzicami :-).
Laila hi hi to masz podobnie jak ja z cierpliwością przykładem na to jest chyba to co pisałam o naleśnikach hi hi
Miroslawa niestety z tymi paczkami to tak różnie bywa a człowiek czeka i czeka a moim zdaniem jak coś idzie przez kuriera to 3 dni i powinno być u odbiorcy a jak jest wiadomo . Dlatego właśnie ja tak sceptycznie podchodzę do allegro, często chciałabym coś zamówić na allegro np. dla dzidzi a potem pomyślę że to dopiero będzie za tydzień u mnie to wolę jechać do sklepu i kupić ;-) zwłaszcza że tak lubię zakupy
maniulka ojj skąd ja znam chodzenie spać o 2 w nocy też się będę musiała przestawić na wcześniejsze wstawanie i szybsze chodzenie spać. A tak w ogóle bardzo dziękuję za ten sposób na kolke, być może się przyda ale mam nadzieję że nie
Caro81 skoro wyniki rano i wieczorem są dobre, to chyba nie powinnaś się bać, ale lakarz w poniedziałek Cię na pewno uspokoi
M*R* z tym nastawieniem na poród to się w 100% zgadzam. Ja się jak na razie nastawiam pozytywnie ;-)obojętnie czy to będzie sn czy cc chociaż mam nadzieję że urodzę naturalnie, ostatnio moja dzidzia była ułożona pośladkowo, główką do dołu a raczej tak na boku w dół miała głowkę. Nie wiem co to położenie oznacza, bo za każdym razem jak na wizycie zobaczę usg to zamieniam się w taką małą szczęśliwą dziewczynkę, zapominam o całym świecie i o wszytsko zapomnę zapytać lekarza .
Vinniki mnie też mąż denerwuje w łóżku (hi hi żeby on tego nie czytał :-)) najlepiej mi się teraz śpi samotnie
madzik_ zaradna z Ciebie żonka ;-). Czasami te starsze samochody są lepsze niż te nowe ;-)
moniś80 gratuluję równych 2 miesięcy do porodu :-)
ola_o też mam niewielkie piersi, chociaż w ciąży urosły o ponad rozmiar, wcześniej miałam B a teraz takie pełne C i nie wiem czy już czasem nie D. Hi hi chociaż to B to zawsze był dla mnie taki idealny rozmiar. Mam nadzieję że będę mogła karmić piersią, moja mama podobno krótko mnie karmila piersią bo nie miała pokarmu, a czytałam gdzieś że to może być genetyczne hmm.
Truda śliczna sukienka :-) a można wiedzieć którego stycznia bierzecie ślub? :-)
witam marcóweczki!!!
dzieki za gratulacje, -2 miesięcy TO GO!!!
Jejeku jak mi sie niechciało rano wstac, do parcy-ten mróz. U mnie na termomentrze było -20 st., wiem że w Olsztynie pewnie wiecej ale i tak ia tak masakra na maxa........
I jeszcze te tranwaje-zimne że hej - po co włączyć ogrzewanie dla ludzi, niech marzną ... ważne ze motorniczy ma ciepło......
A ja mam pytanko???
Odnośnie zwolnienia L4, czy dostaje sie 100% wynagrodzenia czy oblicz się jakoś średnią z ostatnich 12 miesięcy???
I drugie pytanko???
Ile dostaje się wynagrodzena jeśli dostajesz -urlop macierzyński z ZUS-u tzw. zasiłek macierzyński!!!
Będe bardzo wdzięczna za jakiś odpowiedzi.
Milego dzionka////
dzieki za gratulacje, -2 miesięcy TO GO!!!
Jejeku jak mi sie niechciało rano wstac, do parcy-ten mróz. U mnie na termomentrze było -20 st., wiem że w Olsztynie pewnie wiecej ale i tak ia tak masakra na maxa........
I jeszcze te tranwaje-zimne że hej - po co włączyć ogrzewanie dla ludzi, niech marzną ... ważne ze motorniczy ma ciepło......
A ja mam pytanko???
Odnośnie zwolnienia L4, czy dostaje sie 100% wynagrodzenia czy oblicz się jakoś średnią z ostatnich 12 miesięcy???
I drugie pytanko???
Ile dostaje się wynagrodzena jeśli dostajesz -urlop macierzyński z ZUS-u tzw. zasiłek macierzyński!!!
Będe bardzo wdzięczna za jakiś odpowiedzi.
Milego dzionka////
S
Sara27
Gość
Agusia ja tez do swojej mamy mowie mamus lub mamusiaDo taty tatus lub tata.Tez uwazam ze lepiej miec 1 czy 2 dzieci i miec z nimi dobre relacje niz wiele dzieci ktorym nie da sie poswiecic dostatecznej ilosci uwagi co sie potem odbija.Chociaz sa i wielodzietne rodziny odnoszace sie do siebie z szacunkiem-kwestia wychowania!Caro81 podziwiam cie ze chodzisz jeszcze do pracy.Monis80 powinno sie dostawac 100% wybagrodzenia liczonego jako srednia podstawowego wynagrodzenia z ostatnich 12 m-cy.U mnie maja burdel w HR i dostaje dodatkowo premie))Co do swiadczen z ZUSu nie wiem.Dziewczyny zmykam spac,nie daje rady siedziec na forum,wpadne pozniej.
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
Witam :-)
Jadę zaraz na zakupy muszę dokupić resztę rzeczy które mi brakują dla Martynki i dla mnie :-)Na 15 mam wizytę u ginki trochę się obawiam jak zawsze zresztą,szkoda tylko że wizyta bez usg ale niema w gabinecie i dostaje skierowanie,rejestruje się na termin,cały czas myslę nad usg 3d bo jest dosyć drogie i nie wiem czy już jest dobra pora i czy ładnie będzie niunie widać,jej buźkę
Agusia1987 ja uważam że to niema znaczenia czy rodzina wielodzietna czy nie to charakter człowieka się liczy i wychowanie na pewno też
Jadę zaraz na zakupy muszę dokupić resztę rzeczy które mi brakują dla Martynki i dla mnie :-)Na 15 mam wizytę u ginki trochę się obawiam jak zawsze zresztą,szkoda tylko że wizyta bez usg ale niema w gabinecie i dostaje skierowanie,rejestruje się na termin,cały czas myslę nad usg 3d bo jest dosyć drogie i nie wiem czy już jest dobra pora i czy ładnie będzie niunie widać,jej buźkę
Agusia1987 ja uważam że to niema znaczenia czy rodzina wielodzietna czy nie to charakter człowieka się liczy i wychowanie na pewno też
Agusia to też zależy jakie relacje rodzice sobie z dziećmi ustalili wczesniej u mnie w domu na pierwszy rzut oka powiedziałabyś ze się nikt nie szanuje... kłucę się z rodzicami, zwracamy sobie uwagę-ja im też ale mamy cały czas czystą sytuację.. u mojego meża jest tak że on in nic nie powie jak mu nie pasuje-bo to rodzice a potem ma do nich pretensje że zachowują się tak a nie inaczej ale im tego nie powie..... doszło do tego że mąż woli pogadać z moimi rodzicami o swoich problemach niż ze swoimi rodzicami , bo oni pomimo jego wieku( prawie 30 lat, swoja firma, swoje mieszkanie, żona, dziecko w drodze) bagatelizują jego problemy traktując jako mało istotne:-(
nic ich nie interesuje.... a jak jest rodzina albo ktoś obcy to super sielanka i ideał rodziny-dawałam się na to nabrac przez 2LATA!!!
nic ich nie interesuje.... a jak jest rodzina albo ktoś obcy to super sielanka i ideał rodziny-dawałam się na to nabrac przez 2LATA!!!
Dzięki no juz drugi dzien czekam na przesyłke z allegro mam nadzieje ze wkrotce ja zobacze i przymierze:-)
A co do daty ślubu to 24 stycznia o 13 to jest dzień yrodzin mojego synka Kubusia więc podwójna impreza będzie a teraz dziewczyny musicie mi wybaczyc bo pewnie czesto na BB nie bede przesiadywac.Mam duzo przygotowan dzis jedziemy szukac butów torebaczki musimy jechać po obrączki zamowic torty ciasta no i bukiet dla mnie echhh aaaaaafryzjer bo jednak ide zeby mi ułózyła właski
A u nas ok Kuba ma powiekszony trzeci migdal narazie nie bedziemy wycinac dostal syrop na zmniejszenie obrzeku itp zobaczymy za dwa tygodnie bo mamy kontrole u laryngologa ja ide 12 stycznia do ginki jak wroce to napewno opisze przebieg wizyty i oczywiscie wstawie zdjecie ze ślubu!!!:-)
Nic kochane posty nadrobie jak znajde chwilke i sie odezwe buziaki
reklama
tego nigdy nie bedziesz wiedzieć... ja mam usg na każdej wizycie z każdej mam filmik troszkę w 4d pare zdjeć w 3d i normalne... i powiem ci że niekiedy jest tak że mała się tak wierci że na 4d NIC nie widać wszystko rozmazane a jak już się ułoży to zasłania buźkę rączką nóżka albo się chowaWitam :-)
różnie to bywa... może się zdażyć tak ze zapłacisz i nie zobaczysz nic
a czy warto spróbować sama zadecyduj)