reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Dziewczyny bylam z mezem w przychodni po zwolnienie(musze je odbierac w kazda srode i zanosic do socjalu)i co....zamkniete.Wczoraj dzwonilam zeby zamowic na dzis i babka mi powiedziala ze bedzie gotowe po 13godzinie,my pojechalismy byla 13:15.
Widze przez drzwi ze tam ktos jest,no to pukam a tu zero odzewu no to dzwonie domofonem a babka mi mowi ze ona teraz mi nie da bo jest zamkniete ale w piatek moge odebrac wrrrr.Tylko nie wiem czy jak w piatek zaniose do socjala czy bede miala ciaglosc zwolnienia ale jestem zla:crazy: a moj m na mnie ze moglam jechac rano autobusem i odebrac to ja mu tlumacze ze babka mi kazala odebrac po 13godz,a ten swoje......wrrrrrr,chyba ma gorsze dni-MASAKRA

Justina u mnie sie chlodzi Piccolo tropikalne hehe a maz stwierdzil ze jak znajomi nie przyjada to on z moja kolezanka bedzie pil bo w swieta nic nie pili kupil 0,5l wodeczki i szampana.A nie sie chlop napije i odstresuje hehe.

Zaraz zaczynam robic saltke,nozki z kurczaka juz naszykowalam teraz musza nabierac mocy przez 5h,potem tylko upiec.Podobno pyszne.

Jestem zmeczona juz i najchetniej poszla bym spac:dry:

reklama
═ sylwester ══
╔══╦══╦══╦══╗
╚═╗║╔╗║╔╗║╔╗║
╔═╝║║║║║║║╚╝║
║╔═╣║║║║║╠═╗║
║╚═╣╚╝║╚╝╠═╝║
╚══╩══╩══╩══╝
═ happy new year═

b szczęśliwego nowego roku dl awas wszystkich aby ten rok był najpieknijeszy ze wszystkich i aby porody były lekkie i szybkie ;)

Nika ja tez najchetniej poszla bym spac,juz mnie meczy to wszystko,teraz robie marcheweczke duszona do kurczaka,juz mam dosc,ale mysle ze jutro bede odpoczywac.

Mnie maly tak wpycha nozki albo....nie wiem co pod zebra ze az mnie boli,mam nadzieje ze zaraz sie zlituje nad mamusia i sobie odpusci hehe

czesc wam,ja na szybciutko::-)

Mialam wczoraj wpasc na forum wieczorem ale zaczytalam sie w tych gratisowych bibelotach.Za duzo w tych poradnikach pisza o zywieniu ciezarnych-ja tam jem wszystko,niewazne czy chipsy,nutelle czy blanszowane warzywa-wszystko na co mam ochote.Dzis sylwek z mezem tylko we 2,narobilam sie w kuchni ze szok-upieklam 27 buleczek drozdzowych z dzemem (co i tak nie przebije 120 rurek z kremem edis!),ciasto z truskawkami i pizze.Piccolo chlodzi nam sie brzoskwiniowe,maz ma dodatkowo piwko.Mam nadzieje ze do 20 wyrobie sie ze wszystkim (ciasto jeszcze w piecyku a trzeba je wykonczyc) i potem bede lezec bykiem i odpoczywac.Jutro jedziemy na obiadokolacje do moich rodzicow.

Mirka a to maz sie schorowal.Ale bedzie dobrze bo kto da rade jak nie ty?
Ewelcia takie skurcze to nie przelewki,polz sie i wez chyba nospe.Wogole podziwiam cie za slub + wesele w 5tym m-cu.Ja w 5tym mialam nisko lozysko wiec bym nie poharcowala mimo ze lezec nie musialam.
Kitki ale maz duza dzidzie!Moja w 31 tc wazy mniej niz twoja w 30 tc a tez ponoc jest z tych wiekszych dzieci.
Madzik glowa do gory,zawsze masz nas,mozesz spokojnie wygadac sie na forum a jesli cie to pocieszy u nas tez wieczor racej nie bedzie superromantyczny tylko pewnie normalny.
Atsonia na cukrze sie nie znam,a jesli chodzi o serduszko twojej pociechy to czasem na USG zdarzaja sie pomylki,zycze wiec aby to byla tylko pomylka.Ale wiem ze latwo mowic.
Agusia tez czytalam ze pod koniec ciazy wizyty powinny byc co 2 tyg,ale ja mam za 3 tyg - 20.01 Widocznie nie ma reguly i lekarz sam decyduje.

Kochane zycze Wam:

Szczęśliwego Nowego Roku 2009,
zdrowych pociech i uśmiechu na codzień!!!:-):-):-)

Sara my tylko bralismy cywilny i zadnych tancow nie bylo,tylko obiadokolacja w restauracji a potem sobie troszke popili w domku i tyle.
Nie mamy czasu na koscielny,juz tyle lat razem i zawsze zwlekalismy z tym az nagle zachcialo nam sie dzidzi i postanowilismy wziasc chociaz cywilnyu

Ja jak zwykle na sekundkę (BB chyba zaczyna uzależniać). Melduję, że rurki jakoś znikają w zastraszającym tempie (wczoraj było ich ok.120 a dziś jak napełniałam kremem to zostało niewiele ponad 80szt :szok:). Podejrzewam, że siostra męża z ciocią musiały podnosić sobie poziom glukozy jak przygotowywały mi domek na imprezę :confused:.
Dziewczyny kochane - przede wszystkim przeżycia tej nocy bez dodatkowych stresów (zresztą nie tylko tej nocy). Poza tym szczęśliwych rozwiązań we właściwym terminie, porodów jak najmniej męczących i miłych chwil w nadchodzącym Nowym 2009 Roku wraz ze swoimi nowymi pociechami.
Zmykam bo zaczynają się schodzić moi goście. Buziaczki, do zobaczenia za rok ;-)

Ja też już gotowa na świętowanie Sylwestra. W tym roku spędzamy go we dwoje - zrobiłam sałatkę, ciasto i krokiety. Mąż ma piwko, ja Piccolo. Mamy zamiar zrobić sobie mały maraton filmowy i myślę, że będzie fajnie.

Dziewczyny - życzę nam jednego: bądźmy Szczęśliwe w Nowym Roku i niech to szczęście będzie zwielokrotnione naszymi Maleństwami:-)

Hej a my juz po sylwestrowej kolacji pysznosci na stole jestPicolo dla mnie i dla Kuby sa balony maski trąbki itp Dawid ma piwka i szampana powiem szczerze ze nie wiem czy wytrwam do 00 masakra jak mi sie spac chce nic dziwnego tym bardziej ze nie spie po nocach i to juz trwa dosc dlugo
Życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku powiem tyle żeby ten Nowy Nodchodzący Rok był taki jaki sobie go wymarzyłyście:tak:

My pwqniw będziemy oglądać filmy \abawiać Kube ciekawe czy wytrwa do północy:tak:

reklama
Hej ja to juz nazywam uzalenieniem ,musze sobie pare razy w ciagu dnia tu zajrzec bo tak to bym chora byla:-D.
Ewelcia wiesz ja mialam takie napinanie brzuszka przedwczoraj ,prawie nie spalam bo tak mnie synek kopal i ten twardy brzuszek ale to znak ze nam sie cialko do porodu szykuje ,z reguly nie jest to niebezpieczne.
Zrobilam warzywna salatke ,mamy jeszcze ciacho ,maz kupil tez slodkosci.Mamy winko dla meza ,szampan bezalkoholowy dla mnie i cory ( a niech sobie sprobuje;-):-D jak dotrzyma do 12ej).Wlasnie wrzucilismy w siebie pyszny makaron a la moj maz:-) bedziemy mieli maraton filmowy plus zabawy z corcia,ktora polozylismy spac o 17ej (ciagle spi:szok:)-wiec jak wstanie to wytrzyma moze do 23ej:-D.
Zyczenia juz skladalam,do za rok kobiety:-);-)

Do góry