reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Justina to super ze mialas USG z dzidzia wszystko ok.
Ja sie nie znam na tym czy lekarz rodzinny moze wypisac skierowanie,mysle ze raczej nie,ale niech sie inne ciezaroweczki wypowiedza.
A co do sexu to ja od poczatku ciazy nie mam ochoty:szok:.
Justina nie wiem czy zauwazylas ale mamy tez taki watek marcoweczki intymnie.

reklama
Justina - toxo niestety trzeba płacić... Nie jest refundowane. Ale pozostałe badania - morf i mocz robię u nas w przychodni bezpłatnie ze skierowania.

Ja musze przyznać, że nie czuję się jakoś źle w ciązy z moim wyglądem... Co prawda przytyłam 18 kg, ale jakoś nie widać po mnie tego (poza brzuszyskiem oczywiście ;))))) Na twarzy się nie zmieniłam, brzuszek mam duży ale zgrabny i jakoś nie czuję się ociężale i niesprawnie. Przed Świętami dopiero poszłam pierwszy raz na zwolnienie, ale przyznam, że po tych Świętach, tyle czasu było wolnego, że chętnie wróciłabym do pracy... Chyba jestem pracocholikiem, jakoś w domu za długo siedzieć nie potrafię. Święta mi wustarczyły.

No to juz muszę przeszukać marcówki co mamy ciekawego w tematach.. jak usiadłam na tym tak tu ślęcze i każdym tematem zagaduje :-) Przejde na intymna strone marcóweczek, moze naucze sie jak podkrecic swoje libido :)

Lubię Was :))

Deprecha jakby trochę minęła... Dzisiaj chociaż nie ryczę z byle powodu (bez powodu też nie :confused:). Połaziłam dzisiaj troszkę z synkiem po sklepach (czyt. dokupić zapas petard na sylwestra), odwiedziłam koleżanki w pracy i jakoś zleciało do 14.00. Przy okazji ciocia powiedziała mi, że mam sobie dalej leniuchować, bo ona i jedna z sióstr mojego męża wszystko mi przygotują na sylwestra, nawet przyjadą już od rana żeby mi pomóc sprzątnąć przed imprezą, nakryć do stołu itp. Po imprezie też mam od razu kłaść się do łóżeczka, bo wszystko będzie pomyte, posprzątane, nie będzie śladu po zabawie. Fajnie, no nie :-D. Jak będę mieć jutro chęć do roboty to upiekę im za to rurek z kremem (wszyscy je uwielbiają, ale tylko ja je w całej rodzince robię). Postaram się zaraz wrzucić przepis w gotowaniu.
Aha, a teraz jeszcze jedno - pamiętacie jak pisałam jakieś 2 tyg temu, że jestem wściekła na kierownika działu płac o złe naliczenie mi pensji? Dzisiaj okazało się, że to jednak ja miałam rację i pensję za ten miesiąc dostałam razem z tamtym wyrównaniem. Może nie była to jakaś oszałamiająca kwota, ale przecież teraz dalej będą mi już naliczać prawidłowo wynagrodzenie na L4 no a potem jeszcze przecież średnia z tych kilku miesięcy do macierzyńskiego. Miesięcznie jest to kwota ok.200zł (akurat na pampersy).

Ej!!!

a co sie dzieje z Mordoklejką??? ona zawsze taka aktywna byla a tu cisza przez tyle dni....mam nadzieje ze u niej wszystko ok....:confused:

ATsonia i miotlica cos nie zaglada,Volcan juz nie bylo jakies 2miesiace,Vinniki coraz rzadziej i wiele innych,pewnie zajete albo jakas awaria z netem.

A ja leze i sie nudze nawet geby nie ma do kogo otworzyc-koszmar.Jutro chyna lece na miasto polazoc z kolezanka bo zglupiec mozna w tym domciu :-:)-:)-(

o jej mam nadzieję ze u mnie ok dalej nie wiem jak ta glukoza tzn z wiad z netu mowią ze ok ale wiecie jak to jest niewiadomo dopoki lekarz nie spojrzy. Oby mnie to ominęło ja mialam od razu 75g świństwa do wypicia i tak dobrze, że w ciepłej wodzie, i z cytryną bo z tego, co czytałam niektore z was miały w za zimnej i musialy gryśc to paskudztwo :( fuj fuj fuj. ale wam te suwaczki zasuwają :) a ja mam mete dopiero 27 marca. Im blizej tej daty tym bardziej się boje ;/

ewelcia, ja tez caly dzien sama w domu, wprawdzie mój Tomasz pojechal do racy dopiero o 13 ale mineliśmy sie w drzwiach bo ja od rana bylam na tej próbie glukozowej...:baffled: dobrze, ze chociaz obiaadzik mi zrobil...
ale w domu zawsze jest cos do zrobienia, ja sie snuje z kąta w kąt, tu coś przeloże, tam cos wytre, zaraz ide prasowac...

rozrywek mi dziś nie brakuje bo moja piesulinka Sonia dostala SRACZKI <boze jak ja sie brzydko wyrazam> wiec co chwile biegam z nia na podworko...już czasem wolałabym żeby narobila na dywan to nie musialabym sie ubierac w te wszystkie kurtki, szaliki, czapki ale NIE....za dobrze tego psa wychowałam,....siedzi pod drzwiami i stęka....

ATsonia, fajne masz rozrywki... i spacery na świeżym powietrzu w naszym stanie też wskazane...
Ja też mam za tydzień zrobić naszą ukochaną glukozę. Moja gin od razu wypisała mi skierowanie na 75g bo stwierdziła, że jakby wynik był coś nie tak przy 50g to i tak musiałabym robić 75g a tak to zrobimy to raz a porządnie :-(. Już mam odruch wymiotny a co to będzie przy badaniu...

reklama
ATosian haha no piesek naprawde wyszkolony:-D

Hej A u mnie lekkie przeziebienie dziecko juz zdrowieje Dawidek tez a mnie katar dopadl echhh w nosie mnie kreci szok
A tak dzis jakas jestem nie do zycia mała kpie czasem bolesnie i pierwszy raz czuje co to jest jak wpycha sie pod zebarka moje ajjjjjjjjj az mnie łąmie normalnie
Dzis mialam chyba jakies niestrawnosci zołądka bo mnie julo w mostku jakos tak to pewnie po swietach i zjadlam pierogi z grzybami i kapust i mnie chwycialo pozniej w ogole chyba mam 15 na plusie czuje gruba ociazała:crazy:
Juz niedlugo 30 tydz:szok: fajnie niech to zleci szybko chce zobaczyc malutka:-D

Do góry